Annonce
Jelling

Se billeder og video: Jelling gav canceren et ordentligt knæk

Til Knæk Cancer-arrrangementet på Bredagerskolen var der aktiviteter for folk i alle aldre. Foto: Søren Gylling

Canceren fik et ordentligt knæk, da Knæk Cancer Jelling kunne sende 54.511 kroner videre til landsindsamlingen efter en begivenhedsrig dag på Bredagerskolen.

Jelling: Egentlig var målet at samle 10.000 kroner ind.

Men hurtigt gik det op for de tre kvinder bag Knæk Cancer Jelling, Maj-Britt Hansen, Heidi Bæk Sohn og Heidi Brandt Leth, at de havde skudt langt under målet.

Gennem de seneste par måneder har de knoklet for at skaffe sponsorater, gøre opmærksom på indsamlingen og ikke mindst stable to arrangementer på benene: først en sangaften med højskoleforstander Jakob Bonderup og senere en stor aktivitetsdag i lørdags på Bredagerskolen.

- Alene til sangaftenen samlede vi 9000 kroner ind, så vi kunne godt regne ud, at det endelige beløb ville blive langt højere, fortæller Maj-Britt Hansen.

Annonce

Vi er virkelig taknemmelige for de mange mennesker, der har doneret gaver eller penge - det er lige fra den lille pige, der har solgt armbånd for 1000 kroner, til virksomheder, der har doneret gavekort.

Maj-Britt Hansen, initiativtager
Godt 25 stande var repræsenteret til loppemarkedet. Foto: Søren Gylling

Flere end 200 kiggede forbi

Til aktivitetsdagen på Bredagerskolen havde de sat en tavle frem, hvor det indsamlede beløb løbende blev opdateret, som dagen skred frem.

Mens der hele dagen var loppemarked på skolen, var der undervejs et væld af aktiviteter, hvor de fremmødte blandt andet kunne prøve hesteture, banko, auktion og linedanceopvisning. Især til banko var der god opbakning.

- Vi havde dækket op til 150 personer, men vi måtte hente flere borde for at få plads til flere, så jeg tror, vi har været omkring 200 deltagere til selve bankospillet. Gennem dagen var der hele tiden en strøm af mennesker, siger Maj-Britt Hansen.

Alt var blevet sponsoreret til arrangementet, og blandt sponsorgaverne var der alt fra partoutbilletter til Jelling Musikfestival til et gavekort på en pizza eller fem boller.

- Vi er meget stolte over at være bosiddende i Jelling og stolte af, at så mange mennesker valgte at støtte op om det gode formål. Uden dem var det ikke blevet til noget. Samtidig er vi virkelig taknemmelige for de mange mennesker, der har doneret gaver eller penge - det er lige fra den lille pige, der har solgt armbånd for 1000 kroner, til virksomheder, der har doneret gavekort, siger hun.

Vinder af den bedste bagedyst-kage blev den hvide i midten - bagt af Laura Ilkjær. Kagerne blev efterfølgende solgt efter kåringen, og beløbet gik til Knæk Cancer-indsamlingen. Foto: Søren Gylling

Gormshallen er booket næste år

Om arrangementet bliver gentaget i 2019, er endnu ikke helt officielt, men meget tyder på det:

- Vi har allerede booket Gormshallen til næste år, men nu skal vi lige have et møde og evaluere det hele. Vi skal finde ud af, hvad der har fungeret, og hvad der ikke har fungeret, men jeg tør næsten godt garantere, at det bliver til noget igen i 2019, lyder det fra Maj-Britt Hansen.

På landsplan blev der samlet 141.895.200 kroner ind til kræftbekæmpelsen. Pengene går blandt til etableringen af to nationale forskningscentre og støtte til unge forskere, mens der også sættes penge af til hjælp til pårørende og Børnecancerfonden.

Dyrene bidrog også til indsamlingen. Foto: Søren Gylling

Se Knæk Cancer-blomsten fra luften

Kvinderne sved for det gode formål i Bredagerskolens hal. Foto: Søren Gylling
Heidi Brandt Leth var blandt initiativtagerne til Knæk Cancer-arrrangementet på Bredagerskolen. Foto: Søren Gylling
Det indsamlede beløb steg og steg, indtil det endte på 54.511 kroner. Foto: Søren Gylling
Knæk Cancer-arrangement på Bredagerskolen i Jelling. Foto: Søren Gylling
Et æsel havde også sneget sig med til Knæk Cancer-arrrangementet. Foto: Søren Gylling
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Nul østers-status til lokale gourmet-kokke

Annonce