Annonce
Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

Nikolaj Mengel med nummer 67 på ryggen var første rytter ude på ruten ved torsdagens DM i enkeltstart for eliteherrer. Her er han første rytter i Thyregod, hvor han fik klapsalvor og opmuntrende tilråb med på vejen tilbage mod Give. Foto: Mette Mørk
Torsdag blev fire dages cykelløb skudt i gang med DM-enkeltstart i fire forskellige klasser. Både rytternes familiemedlemmer samt lokale i Give og de omkringliggende byer bidrog til at skabe stemning for de forpustede ryttere, der kæmpede mod både varmen og tiden.

Give/Thyregod: Ti sekunder.

Laura Auerbach-Lind kigger ned, tager en sidste dyb vejrtrækning og retter derefter blikket stift fremad.

Team Give Elementer-rytteren står på startrampen i Torvegade. Klokken er præcis 10.00, og da der herefter tælles ned fra fem, markerer det samtidig startskuddet for fire dages DM-cykelløb i og omkring Give.

Annonce

Den unge rytter sendes afsted, og rejser sig op i pedalerne for at få fart på, inden hun igen sætter sig ned og fortsætter op ad Torvegade, hvor beboere fra både Torvegade og Kastaniehaven samt skolebørn står klar til at heppe på hende og mange af de andre deltagere.

Langs en del af vejen står gule afspærringshegn, og desuden vajer dannebrog fra flagstænger hele vejen op til Ikærskolen.

På Nytorv holder en række af biler, der enkeltvis er klar til at køre efter rytterne. Det samme er tilfældet på Vimmelskaftet, hvor i alt 50-60 politimotorcykler holder klar, så der kan være mindst én foran hver eneste rytter.

Dagen i gennem kunne man for foden af Møllebakken, på Torvet og foran Huset høre den summende lyd fra de rullende cykelhjul, klapsalvor og tilråb.

En dag i cyklingens tegn.

Både elever fra Thyregod Skole og børn fra SFO'en tog del i cykelfesten i Thyregod. Foto: Mette Mørk

Kirken kan du køre udenom - men...

I Thyregod, som kun var en del af ruten for de bedste mandlige ryttere, var der torsdag eftermiddag god stemning og opbakning. Her stod en række lokale borgere og skoleelever klar med flag, fadøl og festivalstemning.

Eliterytter Oskar Hvid får pusten i skyggen efter en hård omgang cykling. Ved sin side har han Sara Lauenstein. Foto: Mette Mørk

Det Gamle Bageri, Thyregod-Vester Borgerforening og Thyregod Frem havde stillet et par pavilloner op. Her blev langet fadøl og grillpølser over disken. Samtidig kunne formanden for beboerforeningen, Jens Erik Svane, via højtalere informere om, hvilke ryttere der susede forbi få meter derfra.

- Der var 15-20 personer, der hjalp med at stille hegn og alt det andet op i formiddag. Der er altid rigtig god opbakning, når sådan noget her skal stables på benene. Det er simpelthen så dejligt at mærke, siger Jens Erik Svane.

Også Thyregod Kirke havde valgt at bidrage med et stort banner.

- Kirken kan I køre forbi, men Gud kommer I ikke udenom. God tur, lød budskab til rytterne, der var ledsaget af et "God tur".

Hvorvidt de hårdt trængte ryttere, der formentlig havde travlt med at navigere cyklerne rundt i de kringlede sving, nåede at opfatte skiltet, er nok tvivlsomt.

Den nykårede danmarksmester for u-19, Laura Auerbach-Lind, var glad for at hive sejren i land på hjemmebane. Rytteren bor i København, men hun har siden årsskiftet kørt for Team Give Elementer. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

Langs Skolegade havde en række elever fra syvende årgang på Thyregod Skole fået lov til at tage en pause fra lektielæsningen i de varme klasselokaler. De var i stedet var skiftet ud med en plads i skyggen med frit udsyn til de trimmede atleter.

- Jeg har set lidt cykling i fjernsynet tidligere, men jeg går ikke så meget op i det. Men det er lidt sjovt - især fordi en fra vores klasses storebror er med til at køre i dag, siger skoleelev Alma Haarmark.


Der er altid rigtig god opbakning, når sådan noget her skal stables på benene.

Jens Erik Svane, formand Thyregod-Vester Beboerforening


Annonce

Glad guldvinder fra lokalt hold

Præcis 20 minutter og 29 sekunder efter Laura Auerbach-Lind fra Team Give Elementer var kørt nedad startrampen torsdag formiddag, krydsede hun målstregen på Rådhusbakken. Det skulle vise sig at være så god en tid, at hun nu kan kalde sig juniordanmarksmester i enkeltstart.

Mikkel Bjerg med de sidste forberedelser inden enkeltstarten. Det blev til en andenplads for den tidligere U-23 verdensmester i enkeltstart. Foto: Mette Mørk

På grund af hendes alder var det sidste gang, hun havde mulighed for at køre sig til den titel, og selvom hun til daglig bor i København, betyder det alligevel noget at køre for Team Give Elementer og vinde på "hjemmebanen", mener hun.

- Det betyder helt sikkert noget at vinde her, for jeg føler mig efterhånden som en del af Give med alle de træningssamlinger, vi har haft, og de ture, vi har kørt i og omkring byen, lød det fra den glade guldvinder, efter hun til tonerne af nationalmelodien havde været en tur på podiets øverste trin.

DM fortsætter fredag med DM i para-cykling, inden der lørdag og søndag køres linjeløb i junior- og eliteklassen for både kvinder og mænd.

Du kan se flere billeder fra torsdag ved at klikke på billede nedenfor.

DM i enkeltstart. Foto: Mette Mørk
Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne fra kronprinsparrets besøg i Jelling: Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Alarm 112

Mange uheld i kommunen: Bilist pløjede ind i vejarbejde og tuktuk lavede saltomortale

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce