Annonce
Vejle

Se billederne: Farveriet blev indtaget af Campus Vejle

Vejle kommune overdrog onsdag officielt nøglerne til det gamle farveri i Spinderihallerne til Campus Vejles sportscollege og e-sportscenter. Morten Weiss-Pedersen, direktør for Campus Vejle, glædede sig over opbakningen. Foto: Mette Mørk

Farveriet i de gamle spinderihaller er blevet omdannet til e-sportscenter og sportscollege for Campus Vejles elever.

Vejle: - Det her må uden sammenligning være Danmarks flotteste e-sports lokaler.

Det sagde Morten Weiss-Pedersen ved åbningen af Campus Vejles nye sportscollege og e-sportscenter i det gamle farveri ved Spinderihallerne i Vejles vestby.

Dørene til farveriet blev åbnet onsdag klokken 13, hvorefter der var tale af borgmester Jens Ejner Christensen (V) og direktøren for Campus Vejle, Morten Weiss-Pedersen.

Farveriet er blevet renoveret, så det kan bruges som sportscollege og e-sportscenter - men ombygningen er sket med respekt for gamle dage. Både kraner i loftet og klinker på væggene har fået lov til at blive til minde om, hvad der tidligere har ligget der.

Jens Ejner Christensen (V) kalder centeret for et møde mellem fortid, nutid og fremtid.

- Det er nogle helt specielle rammer, og det er godt set af Campus Vejle. Samtidig binder det historien sammen, for der er jo nogle af dem, som sidder derinde, der ender med et arbejde inden for edb og teknologi - det er fremtiden, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Det er nogle helt specielle rammer, og det er godt set af Campus Vejle. Samtidig binder det historien sammen, for der er jo nogle af dem, som sidder derinde, der ender med et arbejde inden for edb og teknologi - det er fremtiden.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester
I e-sportscenteret får eleverne fra Campus Vejles e-sportslinje nye muligheder for træning. Foto: Mette Mørk

Innovativt miljø

Morten Weiss-Pedersen glæder sig over, at samarbejdet mellem Vejle Kommune og Campus Vejle har båret frugt.

- Tak til Vejle kommune. Det her viser, at i Vejle satser vi på talent, siger Morten Weiss-Pedersen.

Foruden e-sport er der indrettet et træningsområde, det såkaldte sportscollege, hvor elever fra Campus Vejles sportslinje har mulighed for at træne.

Samtidig kommer eleverne også tættere på det innovative miljø, der er at finde i Spinderihallerne. Her vil de også få et fab-lab, et laboratorium, hvor de kan være med til at bygge en computer fra bunden.

Campus Vejle oprettede sin e-sportslinjei 2016, og det er de cirka 100 elever herfra, som kommer til at nyde godt af det nye store e-sportscenter. Bygningen skal fremover rumme 250 unge studerende, som skal træne deres digitale spillekompetencer.

Det gamle farveri i Spinderihallerne er nu officielt i brug igen. Elever fra Campus Vejle vil hver dag have mulighed for at udnytte de nye muligheder, der er kommet med e-sportscenter og sportscollege. Foto: Mette Mørk
Til e-sportscenteret er der brugt masser af timer på klargøring. Blandt andet er der lagt 16 kilometer ledning. Foto: Mette Mørk
Byrådsmedlemmer og andre interesserede var mødt op i dagens anledning. Foto: Mette Mørk
I det nye sportscollrge kan elever fra sportslinjen på Campus Vejle træne og udvikle sig. Foto: Mette Mørk
Computere og storskærme var klar til indvielsen. Foto: Mette Mørk
Tilhørerne kunne følge med på storskærme, mens der var taler. Foto: Mette Mørk
Borgmester Jens Ejner Christensen (V) stod for dagens første tale, hvor han udtrykte glæde over, at farveriet bliver udnyttet til et fornuftigt formål. Foto: Mette Mørk
Området omkring farveriet bærer stadig præg af at have været en byggeplads for nylig. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

De hjemløse og byens andre udsatte savner et værested om aftenen

Annonce