Annonce
Jelling

Se billederne: Lilholt, borgmestre og kammerater fejrede Charlie

Mandag fylder Lars "Charlie" Mortensen 60 år. Foto: Mette Mørk

Leder af Jelling Musikfestival, Lars "Charlie" Mortensen, fylder 60 år på mandag. Det blev markeret fredag eftermiddag til en stor fødselsdagsreception i Byens Hus.

Jelling: Med 30 år i spidsen for Jelling Musikfestival kan en 60 års fødselsdag ikke gå ubemærket hen.

Derfor var Byens Hus også fyldt op med omkring 150 gæster, da Lars "Charlie" Mortensens fødselsdag blev fejret fredag eftermiddag.

Musikere, lokalpolitikere, ledere og andre netværkspartnere var mødt frem. Og ja, naturligvis også frivillige ildsjæle og andre samarbejdspartnere, der har hjulpet til gennem årene med Jelling Musikfestival.

Annonce

Hvert år i maj ser man Charlie på pladsen gå rundt, lidt på må og få. Handskerne de er i lommen parkeret, for han ta'r dem jo aldrig på. Dog må det siges, i år efter festen da gik Charlie faktisk t'en. Han løfted' meget, blandt andet en palle og vist osse 10 sokkelsten.

Uddrag fra fødselsdagssang
Fredag var der reception for Lars "Chalie" Mortensen i anledningen af hans 60 års fødselsdag. Foto: Mette Mørk

Kald det kærlighed

Navnebroren og den mangeårige ven Lars Lilholt var en af de første på scenen til at hylde festivallederen.

- Charlie, du har spillet til min fødselsdag, så jeg må hellere også spille til din. Første gang spillede du til min 50 års fødselsdag, og da jeg fyldte 60 år, havde jeg forventet en stille og rolig fødselsdag med familien i Travemünde. Men pludselig dukkede en gruppe på 25-30 halvfulde mennesker op med Charlie i spidsen, forklarede Lars Lilholt, inden han spillede "Kald det kærlighed".

Næste levende figur til at sige et par ord var formanden for Festivalforeningens bestyrelse, Jacob Due Hansen:

- Har Charlie overhovedet lavet noget fysisk? Når vi skulle løfte og slæbe, var det som om, at hans telefon altid begyndte at ringe. Men faktisk har det ikke nødvendigvis været en ulempe. Det kan også være en fordel, for han har jo et kæmpe netværk. Det vidner dagens forsamling om, lød det fra Jacob Due Hansen.

Lars Dam holdt en meget varm og personlig tale til Charlie, hvor han både undskyldte og takkede for de kampe, de har haft sammen med festivalen. Foto: Mette Mørk

Motoren gik i stå

Blandt de fremmødte var Søren Beierholm, der har siddet med i Festival Fondens bestyrelse siden 1991. Han kender også Lars "Charlie" Mortensen fra de mange sejlture, de sammen har været på.

- Jeg kan huske, at jeg engang i 1990'erne var med Charlie for at hente en båd ved Thurø. Ingen af os var særligt praktisk begavet, så vi kunne ikke finde ud af slå storsejlet op. Derfor måtte vi også skaffe noget brændstof, men Charlie mente, at det var nok at købe en lille dieseldunk, fortæller Søren Beierholm.

- Det fik det resultat, at motoren satte ud ved Træskohage, så vi måtte få hjælp af en lille motorbåd, der trak os ind til Vejle Havn, hvor familie og venner stod og ventede, tilføjer han med et grin.

Og sådan kunne gæsterne blive ved med at fortælle anekdoter om fødselaren, der har gjort en stor forskel for Jellings kulturliv.

Tre af de borgmestre som Charlie har ledet festival under og arbejdet sammen med i både Jelling og Vejle Kommune. Foto: Mette Mørk
Lederen af Nibe Festival, Peter Møller Madsen, takkede Charlie for både venskab og godt samarbejde. Foto: Mette Mørk
Blandt gæsterne ved Charlies reception var Henrik Kunz(tv), Lars Lilholt (bagerst) og Kim Johansen(th). Foto: Mette Mørk
Reception for Charlie, der fylder 60 år. Foto: Mette Mørk
Reception for Charlie, der fylder 60 år. Foto: Mette Mørk
Reception for Charlie, der fylder 60 år. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Selv Brønshøj savner suset fra Jelling: Men pinse er stadig lig med festival

Annonce