Annonce
Vejle

Seks etager højt og plads til 408 biler: Se billederne af det nye parkeringshus ved Vejle Sygehus

Midt i sidste uge manglede der kun at komme beton på det øverste dæk, før det store anlægsarbejde var færdigt. Herefter mangler der kun ganske få ting, før parkeringshuset står klar. Foto: Yilmaz Polat

Vejle: Knap én måned. Så længe skal folk nu vente, før de kan tage det nye parkeringshus ved Vejle Sygehus i brug. Monteringen af de store betonelementer er færdig, og kun den allersidste del af øverste etage mangler at blive støbt, før de sidste småting kan falde på plads.

Fredag 16. august bliver parkeringshuset indviet, og fra den 19. august kan man parkere i det seks etager høje p-hus. 408 biler er der plads til, og det bliver der også brug for. Vejle Sygehus oplever ofte pladsmangel til bilerne, når der er flest mennesker på sygehuset, og det skulle det nye parkeringshus gerne afhjælpe.

- Det dækker det behov, der er for nu og nogle år ud i fremtiden. Det ved vi, siger Tom Slott, der er bygherrerådgiver ved Region Syddanmark.

Vi skal ind og lave et kort over, hvordan man kommer til parkeringshuset, og vi skal sætte skiltning til fodgængere op. Sådan noget som gps-koordinater skal også tastes ind.

Erik Hansen, chefkonsulent, Teknisk Afdeling, Vejle Sygehus

Gået som planlagt

Byggeriet er ifølge bygherren gået næsten efter planen, selvom 5E byg, der står bag byggeriet, begynder at kunne mærke travlheden inden åbningen om én måned.

- Vejret har heldigvis været med os, så betonen har kunnet tørre. Overordnet set har fremdriftsplanen måske været en anelse for optimistisk. Ellers havde vi heller ikke haft travlt nu. Men vi blev også mødt af nogle udfordringer i starten, som vi ikke var klar over, siger Tom Slott.

Selvom der kun er én måned til åbning, lover entrepenøren, at tidsplanen holder. Det skyldes blandt andet, at glasbeklædningen er kommet på hurtigere end forventet.

Undervejs har parkeringshuset ellers mødt nogle udfordringer. I starten fandt håndværkerne både gamle kældre, beton og mursten.

En anden overraskelse var også, at grunden er blevet brugt som motorvej for kabler, kloakker og fjernvarmerør. Men rejste sig, det gjorde det.

Indenfor i parkeringshuset ligger der lige nu plastik på betondækkene. Det er med til at sikre, at betonen ikke tørrer ud og slår revner. Noget som indtil videre har holdt.

- Der er ikke fundet en eneste revne i betonen, fortæller Tom Slott.

Annonce

Kræver stor forberedelse

Også udenpå begynder det at ligne noget. Ifølge Tom Slott mangler der ikke mange mursten, før facaden står helt klar. Glas og mursten skal være med til at give et flot udtryk, men også være med til at sikre tryghed for brugerne.

Hele vejen igennem har man tænkt tryghed med i byggeriet, og det er det, som lyset fra glas og mursten skal give.

- Idéen med hullerne i murværket er, at der skal komme lys ind. Man kan kigge ud igennem dem, og lyset kan skinne ind. Det er det samme med hele parkeringshuset. Udenpå kommer der LED-lys, som skal lyse hele parkeringshuset op, når det bliver mørkt. Det skal være trygt at gå rundt her for dem, der bruger det. Også når det bliver mørkt, siger Tom Slott.

Men det er ikke kun byggeriet af parkeringshuset, der har krævet noget forberedelse. Kort, skilte og indkaldelsespapirer skal nu have en overhaling. Parkeringshuset skal tilføjes på kortene til de patienter, der bliver indkaldt, og der skal sættes skilte op til og fra indgangene på sygehuset. Det kræver alt sammen planlægning.

- Vi skal ind og lave et kort over, hvordan man kommer til parkeringshuset, og vi skal sætte skiltning til fodgængere op. Sådan noget som gps-koordinater skal også tastes ind, for folk kører jo meget efter gps i dag, siger chefkonsulent Erik Hansen fra Teknisk Afdeling på Vejle Sygehus.

Når den sidste beton er støbt, mangler der blandt andet optegning af p-båse, isætning af døre og porte og påsætning af LED-lys.

- Men vi når det, siger Tom Slott.

På det øverste dæk gik der stadig arbejdere rundt og lagde armeringsjern, inden der kunne komme beton på. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce