Annonce
Billund

Se billederne: Tidligere Volvo-direktør gav folk håb

Hans Berntsen havde en meget travl formiddag i Vestermarkskirken i Grindsted. Foto: Annett Bruhn
Vestermarkskirken var fyldt op til sidste stol, da den kendte prædikant, Hans Berntsen, var på besøg søndag formiddag. Mange var kommet langvejs fra i håb om, at Hans Berntsen kunne fjerne sygdom og skavanker ved hjælp af bøn.
Annonce

Grindsted: Mennesker med den ene eller anden skavank eller sygdom var i hobetal kørt til Grindsted søndag formiddag, hvor den tidligere Volvo-direktør Hans Berntsen var på besøg i Vestermarkskirken.

Det betød, at de 300 pladser i kirkens store sal var besat inden den ordinære gudstjeneste, som præst Charley Stephansen stod for.

Det var ikke første gang, at Hans Berntsen var på besøg i kirken, men hver gang er billedet det samme: Der er fuldt hus.

- Vi har haft ham løbende. Nok tre eller fire gange, og det er os, der inviterer ham. Han har de gaver, som han har fået fra Gud til at bede for mennesker. Og så er det også hans måde at være på. Han er så ægte og ligetil og han formår at tale til folk. Desuden er han en meget ydmyg mand, fortæller Charley Stephansen.

Hans Berntsen har i efterhånden 38 år kørt landet tyndt og bedt forbøn for folk, der på den ene eller anden måde havde et behov for det.

- Det er forskelligt, hvordan folk oplever Hans Berntsens forbøn. Nogle gange mærker de det med det samme og andre gange kommer ændringerne først senere, siger Charley Stephansen.

Hans Berntsen

Hans Berntsen er født i 1945.

Hans Berntsen kom som 17-årig i lære som købmand i Birkelse. I 1968 blev han som 22-årig afdelingschef i Ikea. I 1972 blev han ansat som chef for Bilka i Aalborg. I 1978 startede han "Indkøb", et lavprisvarehus i Nørresundby, der senere blev til Obs og senere igen til Kvickly Xtra. I 1986 begyndte han som administrerende direktør i Volvo med ansvar for person- og lastvognsafdelingen i Aalborg.

Kilde: Nordjyske

Annonce

Spændte sommerfugle

Vestermarkskirkens præst mener, at den tidligere Volvo-direktør passer godt til både kirken og byen.

- Derfor er vi glade for at have ham på besøg ind i mellem, siger Charley Stephansen.

De mange gæster var dog nødt til at væbne sig med tålmodighed, inden Hans Berntsen skulle bede for dem. Først efter gudstjenesten fik den kendte prædikant ordet.

- Selv om jeg har rejst rundt og forkyndt Guds ord i 38 år, så jeg har sommerfugle i maven hver gang. Ikke nervøse sommerfugle, men spændte sommerfugle, fortalte Hans Berntsen, der i mange år boede i Aalborg, men i dag bor i Farum.

Hans Berntsen fortalte på en sjov og munter måde om både ham selv og ikke mindst de mange oplevelser, som han har haft i de mange år som prædikant. Han viste også små videoklip om de mange mennesker, som han har angiveligt har hjulpet.

Han plejer at sige, at han ikke giver nogen garantier, når han forsøger at helbrede folk - med Guds hjælp. Men noget kunne tyde på, at Hans Berntsen kan et eller andet - med eller uden Guds hjælp. Ellers havde han næppe kunnet rejse rundt i så mange år og bede for folks helbred.

Annonce

Første bøn for fotografen

Efter godt og vel en time kom Hans Berntsen, der er fra 1945, og altså fylder 75 år i år, til det, som de fleste i salen havde ventet tålmodigt på. Og det skal siges med det samme, at der var ikke tale om folk, der rejste sig fra kørestole og gik, eller folk der besvimede eller skreg i vilden sky, som det før er blevet vist på tv. Næ, det hele foregik stille og roligt, og JydskeVestkystens fotograf blev den første, som Hans Berntsen bad for.

- Fotografer, der render rundt med de store kameraer har som regel ondt i ryggen eller i skulderen. Det har du sikkert også, sagde Hans Berntsen og fik sat fotografen på stol, hvorefter han bad for hende.

Det var sandt, at fotografen havde lidt bøvl med ryg og skulder, men også med en nedsunken forfod.

- Lige efter mærkede jeg faktisk en ændring i foden, men ikke ryggen, men måske kommer det senere, sagde en yderst skeptisk fotograf.

Og Hans Berntsen havde en travl formiddag i Grindsted, og køen for at blive bedt for voksede og voksede.

- Jeg døjer med ondt i ryggen, og Hans Berntsen har bedt for mig én gang før og det hjalp lidt, men gik ikke helt væk. Nu kan jeg mærke, at det ikke spænder helt så meget mere, fortæller Keeth Lützen fra Rødekro efter Berntsen havde bedt for hende.

Også Hanne Vinding fra Billund var under prædikantens hænder.

- Jeg bøvler med min iskias fordi der er forskel på længden af mine ben. Om det har hjulpet, det skal jeg lige ud og mærke efter, sagde Hanne Vinding.

Også Flemming Schrøder fra Grindsted var til forbøn. Han har tinnitus og han var til forbøn for et par år siden.

- Det hjalp, men fjernede det ikke helt. Jeg kan mærke, at der er noget i gang allerede nu, sagde Flemming Schrøder.

Den populære prædikant fik mange knus og krammere for sin indsats. Foto: Annett Bruhn
Den tidligere Volvo-direktør, der i år fylder 75 år trak fulde huse i Vestermarkskirken. Foto: Annett Bruhn
Langt de fleste var kommet for, at Hans Berntsen skulle hjælpe dem af med deres sygdomme og skavanker. Foto: Annett Bruhn
Hans Berntsen på slap line inden forbønnen var megeet populært. Foto: Annett Bruhn
Præst i Vestermarkskirken, Charley Stephansen, har inviteret Hans Berntsen flere gange - hver gang med stor succes. Foto: Annett Bruhn
Der blev fulgt godt med, da Hans Berntsen bad en bøn for de syge i Vestermarkskirken søndag formiddag. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling

Nyt coronatilfælde i Jelling: Fysioterapiklinik lukker resten af ugen

Annonce