Annonce
Egtved

Se billederne: Vejlevej er spærret - det vil koste op mod en million kroner at få den fikset

Vejlevej op ad Kærbølling Bakke blev tirsdag spærret, da de store mængder regnvand havde fået vejen til at sætte sig. Vejle Kommune anslår, at det vil komme til at koste omkring op mod en million kroner at udbedre skaderne. Foto: Mette Mørk
Tirsdag eftermiddag blev Vejlevej spærret, da de seneste døgns store mængder regn havde fået vejen til at sætte sig. Det forventes at tage to til tre uger at udbedre skaderne.
Annonce

Bredsten: De næste to til tre uger skal man køre ad andre veje ind mod Bredsten end via Vejlevej. Vejen op ad Kærbølling Bakke blev nemlig spærret tirsdag eftermiddag, da Vejle Kommune vurderede, at det var for farligt at bruge den.

De store mængder regn, der er kommet de seneste døgn, har nemlig fået vejen til at sætte sig så meget, at kommunens folk i afdelingen "Vej & Park" frygtede, at vejen kunne skride.

- Da vi var derude for at besigtige vejen, kunne vi mærke, hvordan vejen vibrerede, hver gang en lastbil kørte forbi, kunne Flemming Skovgaard, tilsynsførende ved Vej & Park fortælle tirsdag eftermiddag - få minutter efter, at Vejle Kommune offentliggjorde beskeden om vejspærringen.

Erik Bjerre, vejingeniør ved Vejle Kommune, viser nogle af sætningsskaderne på Vejlevej ind mod Bredsten. Foto: Mette Mørk
Annonce

Op mod en million kroner

Det er ikke første gang, der sker sætningsskader på Vejlevej. I 2016 havde vejen også sat sig, og dengang valgte man fra kommunens side at lægge ny asfalt for at reparere vejen.

Nu er der nye sætningsskader cirka samme sted, så denne gang vælger Vejle Kommune en mere omfattende løsning. Hensigtener at finde den præcise årsag til sætningen, så man kan forsøge at forebygge, at vejen kan sætte sig en anden gang, oplyser Erik Bjerre, vejingeniør ved Vej & Park.

Den løsning kræver, at man graver cirka 10-12 meter ned og bygger vejen op igen derfra.

- Vi regner med, at det vil komme til at koste mellem 800.000 kroner og en million at udbedre skaderne, siger Flemming Skovgaard.

Kommunen forventer, at det vil tage mellem 14 dage og tre uger, før man atter kan benytte Vejlevej. Gravearbejdet begyndte allerede i morges.

- Det er den centrale vej ind til Bredsten by, så vi skal have skaderne udbedret så hurtigt som muligt, så bilister igen kan komme den vej, fortæller Flemming Skovgaard.

Annonce

Busser kører ad andre veje

Vejspærringen betyder også, at busruter via Bredsten, der plejer at køre ad Vejlevej, kører andre veje end vanligt.

Konkret drejer det sig om ruterne 143, 214, 217 og 330, der i øjeblikket ikke kan betjene stoppestederne på Kirkegade ved kirken, på Vejlevej samt ved Kærbølling, oplyser Sydtrafik på sin hjemmeside.

I stedet henviser trafikselskabet til stoppestederne på Ballevej.

Første skridt er at fjerne asfalten fra vejen. Herefter skal der graves 10-12 meter ned for at finde den underliggende årsag til sætningsskaderne, inden vejen kan genopbygges. Foto: Mette Mørk
De store mængder regn har fået Vejlevej ind mod Bredsten til at sætte sig og slå dybe revner. Foto: Mette Mørk
Onsdag morgen begyndte arbejdet med at fræse asfalten af vejen på vejstykket, der har givet sig som følge af de store regnmængder. Foto: Mette Mørk
Tirsdag eftermiddag vurderede Vej & Park ved Vejle Kommune, at det var nødvendigt at spærre Vejlevej, da man frygtede, at vejen ville skride yderligere. Foto: Mette Mørk
Vej ved Bredsten har sat sig på grund af regn og forventes at være spærret i to til tre uger. Foto: Mette Mørk
Asfalten på Vejlevej er ved at blive fræset af, så man kan komme til at udbedre skaderne på vejen. Foto: Mette Mørk
Mens Vejlevej bliver repareret, må bilister køre via Bredstenvej til den store rundkørsel og ind i byen via Kirkegade. Foto: Mette Mørk
Vej ved Bredsten har sat sig på grund af regn og er lukket i længere tid. Foto: Mette Mørk
Vej ved Bredsten har sat sig på grund af regn og er lukket i længere tid. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce