Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Malene Herløv Aagaard med børnene Amanda på otte år og Adam på fem hygger sig med julelysene på Lundhusvej. Foto: Mette Mørk
Trænger du til at komme i julehumør? Så bør du lægge vejen forbi Lundhusvej i Mølholm, hvor der er fyret op under julehyggen.

Vejle: Trænger du til et ordentligt skud julestemning?

Så ved vi, hvor du skal køre hen.

En flok gode naboer på Lundhusvej har siden 2015 oprustet deres juleudstyr så meget, at man nu kan tage på juletur på villavejen, der efterhånden ligner noget taget fra et juleeventyr.

Annonce

- Det startede faktisk med, at vores nabo i nummer 33 havde sat lidt lyskæder op. Vi bor midt på vejen, og vi begyndte også at pynte lidt ekstra. Så kom nummer 31 også med lidt lyskæder, fortæller Malene Herløv Aagaard, der bor i nummer 38 til Vejle Amts Folkeblad.

Og siden har det taget fart.

Nu er næsten alle naboerne med til at jule, og det har gjort den ellers helt almindelige villavej til en sand juleattraktion i Vejle.

Mandag kom den første børnehavegruppe forbi, for at se det hele i dagslys, og tirsdag morgen var der en, der gik forbi og sagde tak, fordi vi gad, for det var så dejligt at se på.

Malene Herløv Aagaard, beboer i nummer 38 på Lundhusvej

- Jeg tror måske, at der er kommet mere lys, fordi de andre haver kan komme til at se mørke ud, ved siden af dem, der har meget pynt, siger Malene Herløv Aagaard med et grin.

Dobbeltvirkning

Med de mange julelys er der også kommet mange interesserede, der gerne vil se dette års udsmykning.

Selvom beboerne på Lundhusvej i Mølholm efterhånden godt ved, hvor befærdet deres villavej er blevet, så kommer de ikke til at gøre noget for at begrænse antallet af glade besøgende.

Sådan ser det ud fra "the dark side" af Lundhusvej, hvor man kan se ned til den oplyste ende. Foto: Mette Mørk
Julelys på Lundhusvej. Foto: Mette Mørk

- Det er ikke træls at bo der. Det kan nogle gange godt være svært at komme ud fra indkørslen mellem klokken 17 og 18, men det er en charme, som vi alle sammen tager med. Vi er bare glade for, at vi kan give vores juleglæde videre til andre, siger Malene Herløv Aagaard.

Kom til julehygge på julevejen

  • 18. december klokken 15.00-18.30 inviterer beboerne på Lundhusvej på æbleskiver og gløgg, hvor overskuddet går til Julemærkehjemmet Fjordmark. 
  • Det er dog under forudsætning af, at corona-situationen tillader det. 
  • Du kan holde dig opdateret på vejens Facebook-side "Jul på Lundhusvej".

Den øgede trafik på vejen i julemånederne har også en anden og måske uventet effekt:

- Vi fandt hurtigt ud af, at trafikken stopper ved de huse, hvor der var julelys, og farten generelt blev væsentlig sænket, når bilisterne skulle nå at se det hele, fortæller beboeren på julevejen.

Derfor er vejen også blevet ensrettet i juledagene, hvor beboerne forventer, at der kommer tryk på, fortæller hun.

På videoen herover kan du se, hvordan det så ud, da lyset blev tændt på Lundhusvej sidste år.

Annonce

Glæden opvejer elpriserne

Og når man juler lige så meget, som de gør på Lundhusvej, så opvejer glæden for julelyset de stigende elpriser, forklarer Malene Herløv Aagaard.

-  Det er så skønt at komme hjem til, at det hele bare lyser, og vi kan mærke, at der er mange andre, der også er glade for det, fortæller beboeren og tilføjer:

Julelys på Lundhusvej. Foto: Mette Mørk

- Mandag kom den første børnehavegruppe forbi for at se det hele i dagslys, og tirsdag morgen var der en, der gik forbi og sagde tak, fordi vi gad, for det var så dejligt at se på, siger hun med et smil.

Og med pynt, der langt henad vejen er genbrug og med LED-lys, er det faktisk heller ikke så forfærdelig dyrt - længere.

- Opstarten var måske lidt dyr, men nu har vi jo en masse på lager, så vi kan skifte ud fra år til år, siger hun med et smil.

Julelys på Lundhusvej. Foto: Mette Mørk
Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020:  Nu fratræder direktør "efter gensidig aftale"

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

GAMLE DAGE

Købmanden lokkede med 'gode Varer til uhørt billige Priser': Der kom en købmandsgård, men ingen by

Annonce