Annonce
Vejle

Se de nyeste smittetal her: Nu er Vejle kommet under en nærmest magisk grænse

I den seneste uge er 8414 borgere fra Vejle Kommune blevet testet for coronavirus. Af dem var 1,2 procent smittede. Det tal var før jul oppe over 3. Foto: Mette Mørk
Tallene er fra mandag eftermiddag og stammer fra Statens Serum Institut.
Annonce

Vejle: Her i weekenden kom Vejle Kommune ned under en nærmest magisk grænse. Smittetallet røg nemlig under 100.

Mandag eftermiddag ender det mere præcist på 87. Det viser en ny opgørelse fra Statens Serum Institut, der følger smitten i alle landets kommuner tæt.

Smittetallet - også kaldet incidenstallet - fortæller, hvor mange corona-smittede en kommune har pr. 100.000 borgere i løbet af én uge.

Før jul lå tallet på over 300 - og det er efterhånden flere måneder siden, at det var under 100.

Fra mandag i sidste uge til mandag i denne er 101 vejlensere testet positiv for covid-19.

Annonce

Smitsom mutation

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) glæder sig over mandagens lave smittetal. Tallene tyder ifølge ham på, at vi er blevet meget bedre til at passe på hinanden og undgå at smitte hinanden med corona.

- Vi holder afstand, spritter af og mødes kun med få personer. Nu skal vi bare gøre alt for at holde antallet af smittede nede og undgå, at den meget smitsomme engelske mutation breder sig, udtaler han i en pressemeddelelse fra Vejle Kommune.


Det er flot, at vi nu er under 100 i smittetal, men vi skal længere ned, hvis vi skal undgå de nye mutationer og stigende smittetal. Også selvom det er nu, det er svært, fordi vi alle sammen er ved at være godt trætte af corona.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


Borgmesteren opfordrer også borgerne til at følge sundhedsmyndighedernes opfordring til at lade sig teste - især, hvis man fysisk møder på job.

- Vi har rigtig gode testmuligheder i kommunen med både regionens testcenter og flere muligheder for lyntest hos både Falck og Carelink, og vi har også mulighed for at sende testbiler ud.

Annonce

Lav positivprocent

Vejle Kommune har mange muligheder for at blive testet. Regionens testcenter på Tysklandsvej, Falcks center for lyntest på Vingsted Hotel- og Konferencecenter og Carelinks center for lyntest i Nørremark Center har åbent alle dage.

Som noget nyt tilbyder Carelink fra denne uge lyntest i to boligområder en dag om ugen. Det er Løget Høj 2A på tirsdage klokken 9-15 og Valdemarsgade 16 på onsdage klokken 9-15.

Derudover forventer Vejle Kommune allerede fra denne uge at øge tilbuddet om test af ansatte på plejecentre fra en til to gange om ugen, og fra sidst på ugen tilbyder Carelink lyntest til alle ansatte på botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

I den seneste uge er 8414 borgere fra Vejle Kommune blevet testet for coronavirus. Af dem var 1,2 procent smittede. Det tal var før jul oppe over 3.

Nyeste kort fra kommunen viser, hvordan smitten fordeler sig geografisk og aldersmæssigt. Kort: Vejle Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Leder i Eventyrhuset: Vi fik besked klokken 10.40. Klokken 12 var institutionen tømt for børn

Billund

Privat børnehave er lukket ned: Den britiske variant af covid-19 er konstateret i både Grindsted og Billund

Vejle Boldklub For abonnenter

Sat på spidsen: Venter der VB en ny nedtur eller en ny superligasæson?

Annonce