Annonce
Hedensted

Se de smukke billeder: Naturglæder - i det små

Foto: Kurt Stæhr
Nyd den stille stemning i skoven og se det store i det små.

Det er dejligt, at så mange har fået øjnene op for at komme ud og nyde naturen.

Man har fra mange sider gjort opmærksom på de glæder og oplevelser, der følger med det at komme ud i naturen. Der er næsten dagligt naturudsendelser i fjernsynet fra nær og fjern.

I avisen er der tit artikler fra vort nærområde, blandt andet fra områder som Syvårssøerne i Frederikshåb Plantage, Bygholm Sø, Uldum Kær, Trelde Næs, Grejsdalen, Vejle Ådal, Rørbæk Sø, Gudenåens Udspring, Mossø og mange flere steder.

Annonce

Det har bevirket at disse populære steder har været og stadig er meget besøgt, og det er rigtig fint.

Men vil du nu gerne ud i naturen og have det lidt mere for dig selv og samtidig undgå disse “hot spots”, ja, så er der masser af muligheder på mere ydmyge steder. Ingen nævnt ingen glemt.

På disse steder har du det mere for dig selv og alt efter interesse kan du uforstyrret gå rundt og studere plantelivet, fugle, sommerfugle, insekter m.m.

Når du nu er derude, så prøv eventuelt også at læg mærke til lysets og skyggernes indvirkning på planternes udseende. Går du tæt på, vil du kunne opleve, hvordan lyset får forskellige former, linjer og kurver frem på planterne.


Går du tæt på, vil du kunne opleve, hvordan lyset får forskellige former, linjer og kurver frem på planterne.


Især kan solens stråler på græssernes blade give spændende linjer, hvis baggrunden samtidig er i skygge.

Set tæt på i modlys kan du ved nogle planter rigtig se, at de har fine hår på både stængler, blomst og blade. På andre kan du blot nyde vekselvirkningen mellem lys og skygge.

Du kan også prøve at gå ind under buskene og se op gennem undersiden af bladene. Du kan så være heldig, at et insekt sidder på oversiden af et af bladene. Konturerne af insektet set nedefra danner et fint grafisk mønster op mod den lyse himmel.

Jeg har prøvet at gengive noget af ovenstående på billederne til denne artikel. Så at sige, at vise “det store i det små” og samtidig inspirere læserne til, selv at tage ud i en af de mindre besøgte skove og nyde den stille stemning, der netop kan være disse steder.

Derude kan du finde fred og fordybelse og få tankerne på langfart - god tur!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Annonce