Annonce
Billund

Se din politikers mødefravær: Her er Billunds duks

Se fraværet på byrådsmedlemmerne i grafikken herunder. Arkivfoto

DF'eren Bjarne Jensen er den politiker i Billund byråd, som har mest fravær. Lige i hælene følger de to konservative politikere.

Billund Kommune: - Jeg må erkende, at man kan ikke sidde på et dobbeltmandat.

Sådan lyder det i dag fra Bjarne Jensen. Han har i halvdelen af denne valgperiode siddet som både byrådsmedlem og regionsrådsmedlem, og det er blandt andet det, som har gjort, at han er den med mest mødefravær (14,4 procent) blandt politikerne i Billund Byråd.

- Jeg har haft rigtig mange møder, som er faldet sammen med hinanden. Så har jeg prøvet at fordele sol og vind lige ved at kigge på dagsordenerne for at se, hvor det var mest presserende, at jeg var til stede, siger Bjarne Jensen.

- Samtidig har jeg været sygemeldt på grund af blodpropper. Jeg har været ramt af blodpropper to gange, og det har også trukket søm ud.

Derfor har Bjarne Jensen taget beslutningen om kun at stille op til regionsrådet denne gang. DF er ellers et af de partier, som tillader dobbeltmandater.

- Min anbefaling er, at man lader være. Jeg troede, jeg kunne, men det kunne jeg ikke. Jeg er gået ned med blodpropper på grund af det stress, jeg har haft. Man bliver ramt af det, siger han.

Annonce

Mødefraværet

Optællingen af mødefraværet er opgjort pr. 6. november 2017. Medregnet er alle udvalgsmøder, byrådsmøder og ekstraordinære møder.

Se fraværet i grafikken.

K: Nødvendig demokratisk omkostning

De to konservative politikere har næstmest fravær med 13,9 procent hos Allan Munk Nielsen og 12,8 procent hos Kim Gosvig Hansen.

- Du skal jo også have dit politiske arbejde til at passe sammen med en erhvervskarriere, og ind imellem kommer der ting i vejen, som gør, at du bliver nødt til at prioritere dit normale job, for det er trods alt det, du lever af, siger gruppeformand Allan Munk Nielsen, som ser en fare i at fokusere for meget på mødefravær:

- Hvis man siger, at man ikke kan tillade noget fravær overhovedet, holder man nogle væk. Man skal passe på med, at det ikke kun er pensionister og offentlige ansatte, som kan være medlem af et byråd, fordi de har fri til det. Hvis byrådet skal reflektere befolkningen, må man acceptere, at nogen nogle gange er nødt til at prioritere sit arbejde. Det er en del af den omkostning, som demokratiet har.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Vejle

Syv ansatte venter stadig på svar efter udbrud: En beboer mere på plejehjem er smittet med coronavirus

Børkop

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv og ikke mindst pas på andre!

Annonce