Annonce
Vejle

Se foto-dokumentation: Det er dette træ, der er i fare, når befærdet kryds i midtbyen skal ændres

Avisen modtog tirsdag eftermiddag denne illustration fra teknisk forvaltning. Som det fremgår, er det et træ længere nede ad Boulevarden, der forventes fældet. Samtidig er der-  ifølge de meget foreløbige planer - mulighed for at plante nye træer tæt på krydset. Illustration: Vejle Kommune
Avisen var tirsdag for hurtigt ude med motorsaven. Kirsebærtræerne ved Vardevej indgår ikke i krydsombygning - men det færdige projekt er ikke klar.

Vejle: De træer er ikke en del af krydsombygningen.

Sådan lyder det fra både formand og næstformand i teknisk udvalg - Gerda Haastrup Jørgensen (V) og Alex Vejby Nielsen (S) dagen efter, at avisen nærmest dødsdømte et af de smukke japanske kirsebærtræer på hjørnet af Vardevej og Boulevarden.

Krydset skal udvides, ja - og der skal fældes træ, som det fremgår af sagsfremstillingen til teknisk udvalg. Men ifølge en tegning fra teknisk forvaltning er det ikke et træ i det grønne anlæg, men et af vejtræerne længere nede ad Boulevarden, der må lade livet.

Annonce

Præcis, hvordan krydset skal bygges om, svæver stadig i det uvisse. Det skal et skitseprojekt vise, og i går bevilgede teknisk udvalg 350.000 kroner til at få udarbejdet projektet. Formålet er at skabe bedre trafikgennemstrømning i krydset for enden af Boulevarden.

Her bliver det nødvendigt at udvide vejbanen, og i den forbindelse skal et træ fældes, ifølge de foreløbige planer. Men altså IKKE et af de japanske kirsebærtræer, der blomstrer netop nu.

At det nærmest vil være en dødssynd at pille ved det grønne anlæg, oplevede politikere og forvaltning. Avisens artikel om den truende fældning udløste en veritabel shitstorm på Facebook og mail.

Men udvidelsen kan gennemføres uden at forgribe sig på det grønne anlæg. Avisen beklager misforståelsen - ikke mindst denne signatur. Det er nemlig ikke første gang, at jeg har været for hurtigt ude:

For 20 år siden opstod ideen om at bygge kollegium på stedet. Sagen kørte på en lukket dagsorden, men undertegnede havde fået et tip fra højeste sted.

Tippet var godt nok - men inden nyheden nåede avisen, var sagen stoppet i teknisk udvalg. Også dengang var der enighed om, at Vestbyens lille åndehul med de smukke træer skulle bevares intakt. Derfor blev byggefeltet rykket - men planen er aldrig gennemført.

Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Billund

Billund har succes med at få sosu-elever fastansat: - Jeg har elsket at være elev i Billund Kommune og haft fantastiske kolleger. Nu vil jeg selv være en god kollega

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Annonce