Annonce
Hedensted

Se listen: 11 butikker lukkede i Hedensted i 2018

Dette skilt blev man mødt af ved indgangen til Fakta i Juelsminde, den dag butikken lukkede. Arkivfoto

Få et overblik over, hvilke butikker der lukkede i Hedensted Kommune i 2018.

Hedensted: Året går på hæld, og snart hedder kalenderåret 2019. Men inden vi popper champagneflasker og springer ind i et nyt år, kan vi se tilbage på 2018, som bød på flere butikslukninger i Hedensted Kommune.

Få et overblik på listen nedenunder.

Byens Bager

Byens Bager på Vesterbrogade i Hedensted lukkede i januar efter knap 22 år. Arkivfoto

Byens Bager, der lå på Vesterbrogade i Hedensted, lukkede i januar med øjeblikkelig virkning efter knap 22 år. Ejerne Lene og René Kristensen forklarede dengang, at de var nødsaget til at lukke, fordi det ikke økonomisk kunne hænge sammen i butikken.

- Det er en skrækkelig situation, vi står i, og det er ingen hemmelighed, at vi er fuldstændig ødelagte. Vi har knoklet en vis legemsdel ud af bukserne i mange år, men vi kunne desværre ikke gøre det bedre, end vi gjorde. Det er forfærdeligt at sige farvel, og det har bestemt kostet mange tårer, sagde de til Folkebladet i januar.

Fakta i Juelsminde

Fakta i Juelsminde lukkede i maj. Arkivfoto

Fakta-butikken på Strandvejen i Juelsminde lukkede i maj.

I april meddelte Coop, at 47 Fakta-butikker, herunder Fakta i Juelsminde, på landsplan skulle lukkes inden udgangen af maj. Coops ledelse udtalte, at der var tale om butikker, der ikke klarede sig tilfredsstillende rent økonomisk.

Dagli'Brugsen i Hornsyld

Coop lukkede i alt 15 Dagli´Brugsen-butikker rundt om i landet, herunder Dagli'Brugsen i Hornsyld. Arkivfoto

Dagli'Brugsen på Møllevej i Hornsyld lukkede i slutningen af juni. Coop lukkede i alt 15 Dagli´Brugsen-butikker rundt om i landet, fordi butikkerne i en årrække havde givet underskud.

- Butikken i Hornsyld har kæmpet i rigtig mange år for at skabe sund drift på bundlinjen. Men selvom uddeler Jens Scharnweber og personalet har kæmpet, så er det ikke lykkes at knække koden, sagde kædedirektør i Coop, Torben B. Andersen, dengang.

XL Byg i Juelsminde

Juelminde Trælast kunne i 2008 fejre 100 års jubilæum. I juni lukkede trælasten og flyttede til Hedensted. Arkivfoto

Juelsminde Gruppen reducerede antallet af XL-Byg trælasthandler fra seks til fem i slutningen af juni ved at lukke afdelingen i Juelsminde og flytte den til Hedensted.

- Vi har ikke mulighed for at vækste vores forretning nok i Juelsminde. Byen har udviklet sig mere og mere i retning af at være en sommerferieby, hvor trælastsalget er for svagt og for sæsonbetonet, sagde daværende adm. direktør for XL-Byg, Juelsminde Gruppen, Martin Rosendahl, bl.a. dengang.

Samtidig udtrådte Juelsminde Gruppens fem trælasthandler af XL Byg-kæden og blev 1. juli i stedet en selvstændig trælastkæde ved navn SJAKK.

Flora

Efter syv måneder lukkede Flora pga. sygdom. Arkivfoto

Blomsterbutikken Flora, der lå på Bredgade i Hedensted, lukkede i juni efter at have været åben i syv måneder. Det var veninderne Mie Brorson Andersen og Jonna Handberg Provstgaard, der ejede butikken sammen, men pga. sygdom hos sidstnævnte lukkede venindeparret med kort varsel.

- Vi har det frygteligt, og vi er så kede af det - det er alt for tidligt. Desværre er det ikke altid, tingene går, som man ønsker og drømmer om, men nu må vi lukke det her kapitel og komme videre, selvom der ikke er nogen planer om noget andet, sagde Mie Brorson Andersen dengang til Folkebladet.

RLO Data Tørring

Rune Olesen, indehaver af RLO Data, har bl.a. haft hjælp fra sin mor i forretningen i Tørring. Arkivfoto

RLO Data i Tørring lukkede i juni forretningen på Bredgade efter tre år og flyttede til Silkeborg, hvor navnet i samme ombæring blev ændret til "Dansk Edb". I butikken kunne man købe pc'er, printere og andet computertilbehør og få lavet service og reparationer på elektronik. Få uger efter åbnede indehaver Rune Olesen også en webshop.

- Folk i Tørring har været rigtig gode til at støtte os, men vi har haft forsvindende lille omsætning på salg, og en detailforretning, i hvert fald med de varer, vi sælger, er faktisk ingenting værd, og jeg kan spare en halv million på ikke at have en fysisk butik, sagde Rune Olesen bl.a. til Folkebladet.

Strøgbageriet

Efter 20 år lukkede ejer og bagermester, Thomas Frederiksen, Strøgbageriet i Juelsminde. Arkivfoto

Strøgbageriet på Juelsgade i Juelsminde lukkede i starten af september efter 20 år. Thomas Frederiksen, ejer og bagermester, forklarede til Folkebladet, at hovedårsagen til lukningen var, at han var kørt sur i køreturen.

- Nu har jeg boet i Middelfart i over seks år, og jeg er blevet træt af at køre til Juelsminde, sagde Thomas Frederiksen, som i stedet har åbnet en fiskeforretning i Fredericia.

Honum El

Honum El på Hovedgaden i Rask Mølle lukkede egentlig for syv år siden, men i september lukkede den helt og forsvandt definitivt fra bybilledet. Indehaver Ejnar Kjær Møller havde solgt ejendommen til Hedensted Kommune. Arkivfoto

Honum El, der lå på Hovedgaden i Rask Mølle, lukkede egentlig for syv år siden, men i september lukkede den helt og forsvandt definitivt fra bybilledet. Indehaver Ejnar Kjær Møller havde udsalg for endegyldigt at tømme forretningen for bl.a. glødepærer og lamper.

Ejnar Kjær Møller havde solgt ejendommen til Hedensted Kommune, som vil rive bygningen ned for at forbedre oversigtsforholdene i krydset, men på trods af lukningen på Hovedgaden, fortalte indehaveren, som har været selvstændig elektriker i mere end 40 år, at virksomheden fortsætter.

Julle's Sandwich & Vafler

Julle?s Sandwich & Vafler i Odelsgade i Juelsminde lukkede og gav plads til Kaas & Co.

Julle's Sandwich & Vafler i Odelsgade i Juelsminde lukkede og gav plads til Kaas & Co.

- Jeg har nok om ørerne, så det passer mig fint at få lidt mindre at se til. Jeg bliver jo heller ikke yngre. Jeg tænker også, at det er godt for Juelsminde, at der kommer et nyt tilbud til byen. Det er dejligt med noget helt andet, end det vi allerede har, sagde ejeren Pernille Juul til Folkebladet.

Partex

Partex på Vesterbrogade i Hedensted lukkede i december. Arkivfoto

Lingeri- og parfumebutikken Partex, der lå på Vesterbrogade i Hedensted, lukkede i december efter at have kørt ophørssalg. Ejeren Rita Marie Vaadstrup Jensen, der havde haft butikken i knap 28 år, skrev i oktober i et opslag på sin Facebook-side, at hun igennem den sidste tid havde prøvet at finde en løsning, så butikken kunne fortsætte, men at det desværre ikke var lykkedes for hende.

Gunilla

Gunilla på Bredgade i Hedensted lukkede i december efter 21 år.

Dametøjsbutikken Gunilla, der lå på Bredgade i Hedensted, lukkede i december efter 21 år. Årsagen var bl.a. det stigende netsalg, som gjorde, at butikken ikke længere kunne køre rundt. Ejeren Lone Thomsen havde prøvet sig med nethandel, men det var ikke det, hun ville.

- Jeg har nydt at møde folk og snakke om børnenes konfirmationer eller sommerferien til Thailand, så jeg ville aldrig kunne stilles mig ved at tilbringe dagen i et baglokale med at pakke ordrer, sagde hun til Folkebladet i september.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce