Annonce
Erhverv

Se listen: 562 Vejle-virksomheder har modtaget kompensation for tabt omsætning under corona

Apcoa Parking er den Vejle-virksomhed, som har modtaget flest penge i kompensation for tabte omsætning under coronapandemien. Næstefter p-hus-udbyderen kommer byens hoteller. Foto: Michael Svenningsen
Det er især hotelbranchen, der har benyttet sig af muligheden for at blive kompenseret for den tabte omsætning under coronapandemien. 130 lokale virksomheder er i gang med at få behandlet deres ansøgning.

Vejle: 146,3 millioner. Så mange statskroner er der blevet udbetalt til de lokale virksomheder, som i løbet af corona har modtaget kompensation for den omsætning, der er gået tabt på grund af den verdensomspændende pandemien.

Kompensationsordningen - ikke er at forveksle med lønkompensation - dækker de faste omkostninger for virksomheder, der i en given periode har oplevet en tilbagegang i omsætningen på mindst 30 procent.

I Vejle Kommune har 562 virksomheder benyttet sig af muligheden for at søge om kompensation - for i alt cirka 161 millioner kroner. Det er altså ikke alle ansøgerne, men derimod et fåtal, der har fået udbetalt det fulde beløb, de har ansøgt om.

Annonce

Øverst på listen over de virksomheder, der har modtaget flest støttekroner, finder man p-hus-forpagteren Apcoa, der har modtaget 8,2 millioner kroner efterfulgt hotellerne; Munkebjerg Hotel, Comwell og Vingsted Hotel og Konferencecenter, der er blevet kompenseret med henholdsvis 6,9, 5,9 og 5,7 millioner kroner.

De 10 virksomheder, der har modtaget flest penge i kompensation

Kompensationsordningen dækker virksomhedernes faste udgifter; såsom husleje, el og opvarmning, forsikrings- og lånebidrag.

I Vejle Kommune har de følgende virksomheder modtaget kompensation.

(For nogle af virksomhederne gælder det, at de drives i andre byer, men har administration/er registreret i Vejle Kommune).

Apcoa Parking: 8.235.071 kroner

Munkebjerg Hotel: 6.936.678 kroner

A/S PSE: 5.986.464 kroner

Comwell Kellers Park: 5.976.248 kroner

Vingsted Hotel & Konferencecenter: 5.697.740 kroner

Givskud Zoo, Zootopia (Løveparken): 5.180.885 kroner

A R C H Copenhagen: 3.262.454 kroner

Losona: 2.799.298 kroner

Bowl'n'fun: 2.777.056 kroner

Vejle Rejser: 2.445.699 kroner

Tallene, som Erhvervsstyrelsen har udtrukket 29. marts, er for hele perioden, siden ordningen blev indført under den første lockdown sidste år.

130 igangværende ansøgninger

Der er foreløbig 48 virksomheder fra Vejle Kommune, der har fået afslag på deres ansøgning om at få dækket de faste omkostninger; som i denne sammenhæng først og fremmest defineres som stedbundne faste udgifter som husleje, omkostninger til el og opvarmning, ejendomsforsikring, skatter og renter og bidrag til lån i ejendommen.

Såfremt virksomheden vedhæfter en revisorerklæring, kan kompensationen blandt andet og dække leje- og leasingomkostninger, vedligeholdelse, software-licenser og afskrivninger på materielle anlægsaktiver.

Et andet krav til virksomhederne, for at blive blåstemplet til kompensationen, er, at de som minimum har haft faste omkostninger for 4000 om måneden i den periode, der er søgt kompensation for.

Pr. 29. marts var der 130 igangværende behandlinger af vejlensiske virksomheder, der har søgt om kompensation for faste omkostninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Sherif Haps er egentlig bare en glad mand fra Grindsted: Nu er hans videoer blevet vist 13 millioner gange på YouTube

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce