x
Annonce
Trekantområdet

Se listen: Disse vejprojekter blev der ikke råd til

Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Kolding: På grund af Kolding Kommunes anstrengte økonomi har politikerne indtil videre måttet opgive at finde penge til en lang stribe projekter på vej- og parkområdet, som borgerne ellers var stillet i udsigt.

Her kan du se, hvad der ikke blev råd til på anlægsbudgettet på vej- og parkområdet, som kun har lige godt otte millioner kroner til rådighed i år.

1. Omfartsvej ved Nr. Bjert

Arkivfoto: Søren Gylling

Politikerne i det vejansvarlige teknik- og klimaudvalg havde ønsket 475.000 kroner til at få lavet de lovede forundersøgelser af forslag til vejføringer for en omfartsvej nord om Nr. Bjert, som man har talt om i årevis. Det fik de ikke. Heller ikke 400.000 kroner til en forundersøgelse af en vejforbindelse under Kolding Fjord, som borgmester Jørn Pedersen har bebudet, blev der råd til.

2. Vestre Ringgade/Tøndervej

Arkivfoto: Jacob Schultz

Ligeledeles i årevis har kommunen arbejdet på en kæmpemæssig omlægning af krydset ved Vestre Ringgade, Tøndervej og Seest Bakke. Nu skal projektet kun gennemføres i en skrabet udgave til 12 millioner kroner i stedet for de 46 millioner kroner, som et stort og flot projekt med underjordiske cykelstier ville koste.

3. Torvet i Lunderskov

Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Til anden etape af forskønnelsen af Lunderskovs bymidte stod der fem millioner kroner på ønskelisten. De skulle have været brugt til en total renovering af Torvet og stationsområdet i samarbejde med DSB og BlueKolding. Projektet er skudt ud i det uvisse.

4. Borchs Gård

Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard

Borchs Gård har længe trængt til et gevaldigt løft, og politisk har man for længst besluttet, at vejen frem er, at parkeringspladserne i Borchs Gård skal blive der i kombination med en begrønning og renovering, så pladsen bliver egnet til større arrangementer. De nødvendige 10 millioner kroner har ikke fundet plads på årets budget.

5. Broen i Christiansfeld

Arkivfoto: Søren Gylling

Stibroen over omfartsvejen ved Christiansfeld er ved at falde fra hinanden, og meningen var, at der skulle sættes en helt ny og arkitekttegnet bro til 11 millioner kroner op i samarbejde med Brødremenigheden og A.P. Møllerfonden. Det sker ikke, fordi kommunens bidrag på 1,1 mio. kr. ikke sat af på budgettet.

6. Fynsvej/Ndr. Ringgade

Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard

Krydset sander tit til i biler i myldretiden, og det var håbet, at der skulle have været etableret et lysreguleret kryds med flere spor til seks millioner kroner i 2020. Det blev der heller ikke råd til. Krydset er ifølge Kolding Kommunes trafikeksperter et af de hårdest belastede.

7. Skovbogade/Vejlevej

Arkivfoto: Kolding Kommune

Her forudser kommunens trafikeksperter, at der fortsat vil være store trafikafviklings- og trafiksikkerhedsproblemer, og når der om kort tid formentlig bygges 86 nye boliger på Stadionvej bliver en krydsombygning nødvendig, vurderer de. De ønskede 5,1 millioner kroner til en forbedring af krydset i år nåede ikke frem til budgettet. Også et af de hårdest belastede kryds i byen.

8. Vestergade/Hedegade

I forbindelse med en ny boligudstykning nord og syd for Vestergade i Alminde vurderer by- og udviklingsforvaltningen, at der skal ændres på de eksisterende trafikale forhold. Prisen er anslået til 2,35 millioner kroner - men heller ikke de penge har der været råd til at afsætte.

9. Cykelrute i Lunderskov

Det har længe været på tale at anlægge en sikker cykelrute via Kirkevejen til Kongsbjergskolen i Lunderskov, men et ønske om at investere 13,5 millioner kroner i skolebørnenes sikkerhed i 2020 blev der ikke råd til at opfylde.

10. Tankedalsvej/Vonsildvej

Et af de andre smertensbørn i den koldingensiske myldretidstrafik er krydset ved Tankedalsvej/Vonsildvej og Industrivej ved Føtex, som er vurderet til at skulle udbygges på meget kort sigt for at undgå sammenbrud i trafikken. Det er planen, at der skal anlægges dobbelte venstresvingsbaner fra Vonsildvej og Tankedalsvej. Prisen på 6,5 millioner kroner har politikerne ikke fundet penge til - i hvert fald ikke i år.

11. Cykelstier i Nr. Bjert

Et stort ønske i Nr. Bjert er cykelstier på Skolebakken, og kommunen har et projekt til otte millioner kroner liggende klar i skuffen lige til at gå i gang med - hvis pengene ellers var til det. Det er de ikke, så den oplevede utryghed vil fortsat være til stede.

Derudover er en generel pulje på fem millioner kroner til anlæg af nye cykelstier sløjfet, så kommunens mål om at få flere til at cykle ikke ventes at kunne blive nået.

12. Stepping

Her har det i flere år været et stort problem, at der kører meget tung trafik og store lastbiler på de alt for små veje i forbindelse med grusgravning, som Region Syddanmark har givet lov til - og det er kommunens ansvar at sørge for vejadgangen og vedligehold af vejene. For at nå i mål med en ordentlig og holdbar løsning er der brug for 20 millioner kroner, men det kan man godt glemme alt om foreløbig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Danmark

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce