Annonce
Vejle

Se nyeste coronastatus for Vejle: Det går i øjeblikket kun én vej for smittetallet

135 borgere i Vejle Kommune er den seneste uge testet positiv for coronavirus. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut, der hver dag følger udviklingen i alle kommuner. Arkivfoto: Mette Mørk
135 borgere fra Vejle Kommune har i den forgangne uge testet positiv for coronavirus, viser nye tal.
Annonce

Vejle: Smittetallet bevæger sig kun én vej i øjeblikket - og det er desværre op.

135 borgere i Vejle Kommune er den seneste uge testet positiv for coronavirus. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut, der hver dag følger udviklingen i alle kommuner.

De nyeste tal er fra torsdag eftermiddag, hvor det også kom frem, at Vinding Skole er hårdt ramt. Her er er ni elever og tre lærere smittet. Syv klasser er hjemsendt.

Det såkaldte incidenstal - smittetallet om man vil - ligger dermed lige nu på 116,8 for Vejle Kommune, hvilket er noget mere end for eksempel i mandags, hvor 125 i ugens løb havde fået en positiv test retur. Her lå det på 108,2.

Ugen forinden lå det om torsdagen på 90,9. Da testede 101 vejlensere i løbet af syv dage positiv.

Annonce

Bekymrende tal

Smittetallet har de seneste måneder bevæget sig op og ned. Da det toppede for tre ugers tid siden, nåede det op på over 120.

De danske sundhedsmyndigheder har sat en bekymringsgrænse ved 20 smittede om ugen pr. 100.000 indbyggere.


Vinding Skole er hårdt ramt. Her er er ni elever og tre lærere smittet. Syv klasser er hjemsendt.

Uddrag af artiklen


Det betyder, at Vejles smittetal stadig er langt over den satte grænse og i øvrigt har været det i nogle måneder.

Siden coronavirussen kom til landet, har vejlenserne skullet køre til Kolding for at blive testet. Det sluttede for et par uger siden, da et nyt testcenter åbnede på Tysklandsvej 4A i Vejle.

Annonce

Lang ventetid

Her kan borgere både uden symptomer og med lette symptomer blive testet. Er man mere sløj, skal man fortsat en tur forbi Kolding Sygehus.

Dog skal man vide, at man kan forvente lang ventetid. I tirsdags tjekkede Vejle Amts Folkeblad, og her var den næste tid søndag.

- Vi er ramt af, at vi som alle andre regioner kun får tildelt en vis portion test fra TestCenter Danmark. Det er klart, at når vi oplever at få for få i forhold til efterspørgslen, så vil det skabe en ventetid på at blive testet, forklarede koncerndirektør Kurt Espersen, Region Syddanmark, til avisen.

Uanset hvor man skal testet, skal man forinden bestille en tid på coronaprover.dk. Alle over to år behøver dog ikke længere have en henvisning fra en læge.

5947 vejlensere er den seneste uge blevet testet. 2,27 procent af dem viste sig at være smittede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Plejehjemsledelse mødes med utilfredse ansatte: 'Vi har givet hånd på, at vi kører sagen internt'

VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce