Annonce
Vejle

Se og hør de unge synge: Solen skinnede over kendt fødselsdagsbarn

Statsministeren valgte at fejre sin 55-års dag foran sit barndomshjem i Skolegade.

Vejle: Chefen har fødselsdag...

Sangen gjaldede onsdag morgen foran opgangen til Skolegade 10 i Vejles vestby.

Chefen var i dette tilfælde hele Danmarks nuværende politiske chef - statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

De lokale VU'ere havde skruet en særlig fødselsdagssang sammen med omkvædet "Sæt kryds ved V", og da statsministeren forlod ministerbilen, blev han mødt med opmuntrende ord og toner.

- Fantastisk sang - med et godt budskab, lød kommentaren fra den i dag 55 år gamle politiker.

15. maj 1964 blev han født på Sct. Maria Hospital i Vejle - og de første syv år af sit liv boede han på tredje sal til venstre i Boulevardparken, boligforeningen AABs almene boliger, der var splinternye på det tidspunkt.

- Jeg kan godt huske, at vi boede her. Jeg har stadig et ar i panden, fra da jeg faldt i sandkassen, og jeg kan også huske, at jeg blev kørt ned på vej til bageren, kunne Lars Løkke Rasmussen fortælle foran opgangen, hvor de lokale venstrefolk havde dækket op med morgenbrød og kaffe plus en særlig fødselsdagskage.

Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), stod for gaveoverrækkelsen. Det blev blandt andet til fotobogen "Vestbyens Stemmer" af fotografen Jonas Normann.

- Det er altid rart at få lidt at vide om det område, hvor man er født - og så er du jo på lur efter "stemmer" lige i øjeblikket, som borgmesteren konstaterede, inden han supplerede med endnu en bog, "Ændr' verden for en 50'er".

Partiets lokale folketingskandidat Christoffer Melsons boggave handlede mere om at få end om at give - nemlig et katalog over de infrastrukturforbedringer, der er brug for omkring Vejle.

- Og det kan nok ikke klares for en 50'er, som folketingskandidaten konstaterede, inden statsministeren måtte skære kagen for og give interview til de mange medier, der fyldte gaden foran Skolegade 10.

Statsministeren skar for og sørgede for, at den lokale Venstre-kandidat, Christoffer Melson, fik lidt sødt at starte dagen på. Foto: Yilmaz Polat
Morgenfriske medlemmer af Venstres Ungdom, VU, tog imod Lars Løkke Rasmussen og sang en særlig fødselsdagssang i "barndommens gade". Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Se billederne: Spotlight samlede børn fra Vejles skoler til fest, musik og fremtids-kig

Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce