Annonce
Erhverv

Se priserne på de nye byggegrunde i Hornsyld

Fra 6. april udbydes seks kommunale grunde på Vestergårdsmarken i Hornsyld. Sådan så den kommende termovej og byggemodningen af de seks kommunale grunde ud i december 2020.  Arkivfoto: Mads Dalegaard
Der er nu nye byggrunde til salg på Vestergårdsmarken i Hornsyld, og kommende beboere kommer til at opvarme og nedkøle deres bolig via den nye termovej.

Hornsyld: Efter flere år uden er der nu kommunale byggegrunde til salg i Hornsyld. Med de nye byggegrunde på Vestergårdsmarken i Hornsyld er hensigten, at Hornsyld skal vokse sammen med Bråskov.

Seks nye byggegrunde på mellem 876 og 946 kvadratmeter udbydes nemlig fra 6. april og koster mellem 468.000 og 495.000 kroner. Grundende sælges efter en indledende budrunde, hvor buddene ikke må ligge under de fastsatte minimumspriser, som blev godkendt på det seneste byrådsmøde.

Når hele området er fuldt udbygget, vil det være med 150 til 200 varierede boliger.

Annonce

I kombination med ny termovej

Kommende beboere i området vil også stifte bekendtskab med landets første termovej, som både skal håndtere større mængder regnvand og samtidig skal opvarme og nedkøle de nye boliger.

Termovejen, der tidligere har været omtalt, er nemlig en kombineret energi- og vandhåndteringsløsning, hvor regnvandet via dræn i vejsiden ledes ned i et underjordisk bassin. Herfra henter et jordvarmeanlæg varme til husene.

Vejen fungerer altså som en såkaldt udvidet klimavej og energikilde til termonettet, hvor forbrugerne har deres egne varmepumper, men deles om ledningsnettet til en form for kollektivt jordvarmeanlæg.

Hedensted Kommune har nu to klimaveje

Det er nu tre år siden Hedensted Kommune indviede den 50 meter lange klimavej ved Børnehuset Lille Dalby på Lille Dalbyvej i Hedensted. Her kombinerede man såkaldt permeabel asfalt med jordvarme.

Kommunen høstede både gode erfaringer og positiv omtale i forbindelse med etableringen af klimavejen i Lille Dalby, hvorfor man i starten af 2020 valgte at gå ind i et projekt om at udvikle et boligområde med seks kommunale grunde med en dertilhørende termovej på Vestergårdsmarken i Hornsyld.

Termovej-projektgruppen består af VIA University College i Horsens, som står for projektledelsen, mens Hedensted Kommune er grundejer. Derudover deltager Hedensted Spildevand, Løsning Fjernvarme, NCC, Energy Machines, Geodrilling og Plan Energi. Projektet er finansieret dels af partnerne og af Det Energiteknologiske, Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce