Annonce
Fredericia

Se tegningerne fra vennerne til 10-årig dreng, der kan blive udvist: - Jeg håber, du bliver i Taulov

På Fjordbakkeskolen i Taulov har mange skrevet et brev eller lavet en tegn for at gøre opmærksom på 10-årige Wasuthon "Guide" Nielsens situation. Han kan blive udvist af Danmark. Foto: Michael Svenningsen
Myndighederne har bedt 10-årige Wasuthon "Guide" Nielsen fra Taulov om at rejse ud af Danmark. Venner fra Fjordbakkeskolen har skrevet breve for at støtte drengen, som gerne vil blive i Danmark hos sin adoptivmor og hendes mand.

Taulov: - Guide, du er min bedste ven. Du skal blive på vores skole.

Sådan står der i et af de breve, som venner og klassekammerater fra Fjordbakkeskolen har skrevet til 10-årige Wasuthon "Guide" Nielsen fra Taulov.

Drengen, som går i 4. klasse, har af danske myndigheder fået besked på at rejse ud af landet. Han kom til Danmark for tre år siden for at bo hos sin tante, som har adopteret ham, og hendes danske mand.

Annonce

Men på skolen har Guide mange venner og forældre, der støtter Guides ønske om at blive i Danmark, hvor han har været i tre år.

Blandt forældrene opstod idéen om, at børnene skulle skrive et brev eller lave en tegning for at skabe opmærksomhed om Guides situation.

- Vi vil gerne have Guides side af historien med. Ellers kan det hurtigt være en sag, hvor en masse voksne siger noget, fortæller Tina Nyhus, som er mor til en af drengene i klassen.

"Du er en god ven"

I brevene beskriver klassekammeraterne Guide som en god ven, de ville savne, hvis han skal rejse til Thailand.

- Du må ikke rejse fra os, skriver en af dem.

Klik på billedet nedenunder for at se resten af de mange tegninger til Guide.

Andre har tegnet ting, de har lavet sammen. Og ting, som Guide interesserer sig for.

- Det betyder noget for børnene. De har lavet noget, der passer til Guide, og det er helt klart nogle børn, der mener det. Jeg blev berørt, da vi så en tegneserie, én af dem havde lavet, hvor han blev hentet af Guide på vej til skole. Og så tænkte jeg, hvem han nu skulle følges med, siger Tina Nyhus.

Annonce

Til møde om hjemrejse

Familien har fortalt, at Guide kalder Niels Jørgen Fries Nielsen og Praphatsanun Nielsen for "far og mor". Og Niels Jørgen Fries Nielsen er klar til at føre sagen helt til domstolene, hvis det er nødvendigt. Men tirsdag skal familien til møde i Hjemrejsestyrelsen med henblik på at få Guide til at rejse ud af landet.

- Hvis Guide bliver udvist, så opfatter jeg det, som om man også udviser min kone og jeg. Ikke lovgivningsmæssigt, men moralsk. Jeg kunne aldrig drømme om at have min kone boende her, mens Guide boede i et andet land. Så ville jeg føle, jeg havde taget ham fra hende, siger Niels Jørgen Fries Nielsen.

Til daglig er han skolelærer, mens hans hustru har et rengøringsjob. At familien flytter til Thailand, anser Niels Jørgen Fries Nielsen som udelukket.

- Hvis vi ikke kan bo i Danmark, vil vi forsøge at finde et andet sted at bo i Europa, siger Niels Jørgen Fries Nielsen.

Praphatsanun Nielsen adopterede Guide i Thailand, men det anerkendes ikke i Danmark. Familien har fået afslag på opholdstilladelse og adoption af drengen.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Sport For abonnenter

Karakterbogen: FC Fredericia spillede godt i 65 minutter og faldt så med et brag

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Annonce