Annonce
Vejle

Se udviklingen for den seneste måned: Så mange vejlensere er nu smittet med coronavirus

På Gorms Apotek kan man med et stik finde ud af, om man har haft Covid-19. Her lægger journalist på Vejle Amts Folkeblad Lars Saugbjerg en finger til. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
De nyeste tal fra Statens Serum Institut viser, hvor mange vejlensere, der har fået konstateret den verdensomspændende virus.
Annonce

Vejle: Flere steder i Danmark og rundt i verden holder man i øjeblikket vejret, mens man er vidne til et stigende smittetal.

Men i Vejle lader det heldigvis ikke til at gå i den forkerte retning i forhold til Covid-19. Her er blot to indbyggere testet positiv i løbet af en måned.

Det oplyser Statens Serum Institut, der på alle hverdage opgør antallet af danskere, der ude i kommunerne er blevet podet og har fået en positiv test retur.

Seneste opgørelse er fra mandag 3. august klokken 14, og her havde 98 personer bosiddende i Vejle Kommune fået konstatereet virussen i kroppen. Onsdag 1. juli var tallet 96.

Annonce

19.966 er testet

Tallet skal ses i forhold til et indbyggertal på 115.748, fremgår det af rapporten, og svarer altså fortsat til, at 0,08 procent af borgerne er eller har været smittet. Herudover må man formode, at der er et mørketal.

På Gorms Apotek kan man finde ud af, om man har været syg. Det gjorde journalist på Vejle Amts Folkeblad Lars Saugbjerg i juni.

Det er nu mere end fire måneder siden, at myndighederne første gang offentliggjorde tallene.

Dengang, 27. marts, var 25 i Vejle Kommune testet positiv for Covid-19. Herefter steg antallet som i resten af Danmark.

Vejlensere med symptomer bliver i langt de fleste tilfælde testet ved Kolding Sygehus. Her er der som andre steder skruet op for antallet af patienter, som testes ved blandt andet at få stukket en vatpind op i næsen.

1. juli var 14.115 borgere fra Vejle Kommune testet. Mandag nåede tallet 19.966.

I alt er 615 personer på landsplan afgået ved døden med Covid-19.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Annonce