Annonce
Vejle

Se video: Dødskryds, støjhelvede og trafikkaos i Vinding - særligt ét problem er blevet negligeret i årevis, erkender politiker

De kritisable trafikforhold på Fredericiavej har kostet menneskeliv, men også demens og andre sygdomme er forårsaget af trafikken i området. Det skal der ændres på, lovede fire byrådsmedlemmer på et valgmøde i Vinding.

Vinding: Det er populært at bo i Vinding.

Men knap så populært er det trafikkaos, som frustrerer beboerne dagligt, når de skal rundt i området - hvad enten det er til fods, på cykel eller i bil.

Derfor inviterede Vejle Amts Folkeblad i denne uge fire byrådspolitikere til vælgermøde i samarbejde med Grundejerforeningen Vindinggård. Og her blev snakket om trafik, trafik og atter trafik. For det er et emne, der fylder gevaldigt iblandt Vinding-borgerne.

Annonce

Men nu skal der ikke længere kun snakkes. Nu skal der gøres noget, blev de fire politikere Martin Sikær (S), Per Olesen (V), Svend Erik Nielsen (DF) og Dan Arnløv Jørgensen (K) enige om onsdag aften.

Dødskrydset

Særligt t-krydset mellem Fredericiavej og Vindingvej var til debat. Her er der problemer med, at bilister foretager ulovlige u-vendinger eller drejer ind ad Vindingvej. Noget, som kostede en ung mand livet i november sidste år.

- Der er ingen tvivl om, at der er et kæmpe problem. Der kom mange gode, kreative forslag på mødet, og vi er nødt til at gøre et eller andet, sagde Dan Arnløv Jørgensen (K).

Fredericiavej er genstand for frustration, utryghed og kaos. Men da den er en statsvej, som dermed administreres af Vejdirektoratet, er det ifølge byrådspolitikerne i Vejle ikke altid helt nemt i arbejdet med at gøre vejen mere sikker. Collage: Anders Kynde

Mere konkret var de tre andre byrådskolleger.

- Vejen skal udvides. Der skal være to spor i begge retninger. Så er løsningen nok også, at vi forlænger midterrabatten og forbyder venstresving ud ad Vindingvej, lød det fra Svend Erik Nielsen (DF).

- Dels skal vi have kigget på, at man ikke kan vende eller dreje til venstre ind ad Vindingvej, og dels skal vi få lavet en helhedsplan, for hver gang vi drejer på en knap i området, så betyder det noget for andre dele af området, sagde Per Olesen fra Venstre.

- På den korte bane skal der laves en midterrabat, så det ikke er muligt at foretage de farlige u-vendinger og venstresving. Men den store forkromede løsning er at få lukket Vindinggård Ringvej der, hvor der åbent i dag, og så få lavet en stor rundkørsel, lød forslaget fra Martin Sikær (S).

Annonce

Støjhelvede

En anden frustration for Vinding-beboerne er støjen fra E45. En problematik, der ikke er ny, og som sådan ikke kan løses af byrådspolitikerne, fordi motorvejen er statsejet.

Men i takt med den stigende trafik på E45 har støjen også skabt større gener. Og for flere af byrødderne blev det tydeligt, at der skal gøres noget for at hjælpe motorvejsnaboerne i Vinding.

- Vejle Byråd har negligeret støjproblemerne i rigtig mange år. Jeg kom med et forslag for nylig om at overdække motorvejen. Jeg aner ikke, om det er den rigtige løsning, men vi er nødt til at gøre noget. Om det er jordvolde, asfalt eller noget tredje - det må vi tale med staten om, sagde Dan Arnløv.

I samarbejde med Grundejerforeningen Vindinggård stod Vejle Amts Folkeblad onsdag aften bag et vælgermøde om trafikken i Vinding. Foto: Anders Kynde

- Vi kan ikke dække os ind under, at motorvejen ikke er vores ansvar, da vi som politikere altid et ansvar - også i forhold til at påvirke de landspolitiske løsninger, sagde Martin Sikær.

Vælgermødet blev overværet af 60 deltagere i Vinding Idrætscenter.

Hver gang vi drejer på en knap i området, så betyder det noget for andre dele af området.

Per Olesen, Venstre


Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce