Annonce
Børkop

Se video: De er landets bedste skolepatrulje - og de blev da i den grad fejret

Sikke en fest de fik, de unge i skolepatruljen på Fælleshåbsskolen. For de er kåret som landets bedste af slagsen.

Gauerslund: De har står der hver morgen, selv når de store gravemaskiner kørte rundt om dem, for hallen er blevet udvidet, skolen ligeså, og der er ved at blive bygget et plejehjem og daginstitution over for skolen.

De har stået der i mørket, alt mens nogle af forældrene har måtte køre deres børn hen til nye omgivelser, for Fælleshåbsskolens indskoling blev flyttet fra Andkær til Gauerslund.

Og de har stået der, selvom corona holdt alle de andre elever hjemme, men ikke engang det kunne få skolepatruljen på Fælleshåbsskolen til ikke møde op.

Annonce

Og der har de stået, skolepatruljen, og guidet trafikken med sikker hånd. I al slags vejr.

Der var fest i skolegården, for skolen vandt "Verdens bedste frikvarter". Foto: Jørgen Flindt

Kort fortalt, skolepatruljen på Fælleshåbsskolen er lavet af et specielt stof, og det har de 34 unge mennesker nu papir på. Og de kan se tilbage på noget af en fest.

Det har til tider været forvirrende, surt og hårdt, men det har også været ret sjovt.

Elias Meyer Jakobsen, skolepatruljen

For det var netop det, de vandt. Verdens bedste frikvarteret. Med is og højt musik. Og nå ja, så vandt de en tur rundt i en partybus, før det var tid til verdens bedste frikvarter.

Ikke set den komme

Derfor kunne 31 unge mennesker helt uden forvarsel, og derfor med måbende ansigter, møde op ved en partybus. Der var tre, som desværre af forskellige grunde ikke var i skole, men de andre skulle ud på en tur rundt i Børkop og Brejning. Med fuld skrue og højt musik.

- Det er da vildt det her, og bestemt ikke noget, jeg havde regnet med, da jeg tog i skole i morges, lyder det fra Elias Meyer Jakobsen, der går i 6.A.

Han er i gang med sit første år som skolepatrulje, og jo, det har været en speciel tid:

- Det har til tider været forvirrende, surt og hårdt, men det har også været ret sjovt. Jeg er helt klar til næste år, hvis jeg da ellers bliver valgt til det, siger han.

Men mon I da kan vinde sådan en oplevelse til næste år.

- Vi kan da prøve. Det skal vi gå efter, siger han og smiler.

Inde i partybussen var der fest og smil. Og der bleve hujet rundt i Børkop og Brejning. Foto: Jørgen Flindt

Imens hujes der ud til Børkop, hvor der er flagallé og undervejs kører bussen forbi Englystskolen, som får et ekstra huj. For lige her, lige denne dag, er det Fælleshåbsskolen, der kan prale af at være valgt ud blandt 1000 skolepatruljer. De er landets bedste skolepatrulje.

- Det er da noget, vi er vildt stolte over, og de unge mennesker og Heidi (Winkler Naver, som er den lærer, der har ansvaret for skolepatruljen, red.) har i den grad fortjent det her. De har knoklet og været helt utroligt omstillingsparate i en tid med corona og ombygning. Der har jo nærmest ikke været to dage, hvor de har skulle stå det samme sted som sidst, så det har ikke været nemt. Men de har været så seje, siger skoleleder Vibeke Faber Mølholm, der smilende kigger på sine elever, der står i gule skolepatrulje-veste og fester.

Derfor vandt Fælleshåbsskolen

Omkring 1000 skolepatruljer var med i feltet, da der skulle kåres "Årets skolepatrulje".

Det er Rådet for Sikker Trafik, som står bag kåringen og herfra lyder det, at i et stærkt felt af nomineringer stak indsatsen fra skolepatruljen på Fælleshåbsskolen i Børkop ud.

Skolepatruljen består af 34 elever fra 6. og 7. årgang, som yder lidt ekstra hver dag. Ud over at stå skolepatrulje hver morgen trækker de nemlig i refleksvesten igen om eftermiddagen og tropper op for at hjælpe seks nye indskolingsklasser over vejen. Blandt andet derfor vinder skolepatruljen titlen som Årets Skolepatrulje 2022. Det er en pris, der bliver uddelt af Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring.

- Imellem flere end tusind nomineringer kan det være svært at vælge hvilken skolepatrulje, der skal vinde titlen som Årets Skolepatrulje 2022. Det stod dog ret hurtigt klart, at indsatsen fra skolepatruljen i Gauerslund var noget særligt, og at de havde fortjent netop den titel. Derfor giver vi dem i samarbejde med LB Forsikring en fejring, som vi tror, at de vil huske i lang tid, siger Liv Kofoed Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Sidste år var det en skolepatrulje fra Sydsjælland, der vandt prisen som årets skolepatrulje.

Det er blevet tid til en runde rundt i Brejning, inden bussen kører ind i skolegården, hvor skolens andre elever står klar med flag og hujen. Og nå ja, en Hjem Is-bil er fulgt med.

Der var fest i skolegården, for skolen vandt "Verdens bedste frikvarter". Foto: Jørgen Flindt


Der er is til alle. Det er "Verdens bedste frikvarter". Og det skyldes ene og alene den skolepatrulje, som er landets sejeste af slagsen.

Der er omkring 20.000 elever er med i landets skolepatruljer. Skolepatruljerne så første gang dagens lys i Danmark i 1949. Det er Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne.

Alma, Marie og Feline var blandt de 34 seje skolepatrulje-elever, der nu kan kalde sig landets bedste af slagsen. Foto: Jørgen Flindt
Fælleshåbsskolen vandt prisen som årets skolepatrulje. På landsplan. Og det blev fejret med en stor fest. Foto: Jørgen Flindt
Arkivfoto fra i vinter. Her er det morgentrafik ved Fælleshåbsskolen. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Annonce
Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige pornopoeter skæmmer musikfestival - hvordan kan Suspekt blive ved at slippe afsted med den slags klamheder to år efter Sofie Lindes berømte tale?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se fredagsbillederne fra Jelling: virkelig seje festivalgæster fik vand og teltfester

Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Kultur

Jelling-koncert afbrudt efter tumult: Flere kom til skade

Alarm 112 For abonnenter

Den ene kvinde blev slået og spyttet på, den anden blev befølt i skridtet ved en pølsevogn: Nu er 48-årig mand dømt

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Navne For abonnenter

- Tro på dig selv og glæd dig over dagligdagens stjernestunder

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Erhverv For abonnenter

Medarbejderstaben er fordoblet: Nu udvider Grindsted-virksomhed med 2200 kvadratmeter

Annonce