Annonce
Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Bilister på især Fredericiavej er blevet advaret om længere køretid i disse dage på grund af vejarbejde flere steder i midtbyen. Avisen kørte ud for at teste, hvor slemt det står til på den trafikerede indfaldsvej.

Vejle: 23 minutter.

Omtrent så lang tid må man som bilist forvente at skulle bruge for at tilbagelægge fem kilometer til Vejles centrum, hvis man i disse dage kører ad Fredericiavej fra Vinding midt i den værste morgentrafik.

Også dagen forinden kørte avisen en del af strækningen, og her var udfordringen med en lang, langsom og til tider helt stillestående kø den samme.

Annonce

Turen, der er taget tid på, blev kørt torsdag morgen og begynder på Andkærvej nær avisredaktionen på Bugattivej klokken 07.45.

Efter få hundrede meter drejer jeg til højre ind på Fredericiavej i krydset ved McDonald's. Her er der så godt som ingen tegn på den mængde biler, der en kilometer længere nede ad vejen holder helt stille.

I krydset ved Vidtskue Vej er der grønt. Derfor går det i vanlig fart ned mod næste kryds, hvor den første trafik begynder at vise sig.

Her holder bilerne tæt i højre vognbane, så de kan komme til højre for at køre på motorvejen. Derfor skifter jeg til venstre vognbane og overhaler køen af biler, inden jeg igen skifter til første vognbane i krydset før motorvejsbroen. Mens jeg holder der, når det at blive rødt to gange, inden der ved det tredje grønne lys er frit til, at jeg kan komme videre.

Forklaringen skal findes på den anden side af krydset. Her sander trafikken helt til i forbindelse med sammenfletningen længere fremme. Otte minutter går der, fra jeg holder for rødt på motorvejsbroen, til jeg er forbi sammenfletningen. Strækningen er 500 meter.

Øverst i artiklen kan du se en video af hele turen fra Andkærvej til Boulevarden i morgentrafikken torsdag på 59 sekunder. Hvis du har god tid, findes videoen også i fuld længde nederst i artiklen.

Fredericiavej torsdag morgen i den værste myldretid omkring klokken otte. Her er det kort før sammenfletningen ved Circle K-tanken, hvor trafikken flød ganske langsomt. Screenshot: Thomas Nedergaard Rasmussen

Vejarbejde flere steder

Mens jeg snegler mig frem mod sammenfletningen, har jeg god tid til at kigge i sidespejlet, hvor jeg kan konstatere, at flere tager konsekvensen af den stillestående kø. De kører ind på Circle K-tankstationen for at skyde genvej til midtbyen via Stenkisten og Mølholm Landevej og sandsynligvis også Hesselbjergvej/Niels Skousvej.

Efter sammenfletningen løsner det noget op, og farten passerer igen 20 kilometer i timen nogle steder, men hurtigt går det fortsat ikke. I hvert fald sker det med korte mellemrum, at en cyklist på cykelstien overhaler rækken af biler indenom.

Så det går i adstadigt tempo videre ad Fredericiavej og ned ad bakken til krydset ved Toldbodvej, hvor en del af forklaringen på den ekstra pressede morgentrafik findes.

I midten af det, der normalt er den ene af to vejbaner, står en gruppe advarselsskilte, der markerer, at sporet er midlertidig nedlagt. Det er synet, der møder bilisterne i disse dage, da der er gang i en større opgravning, som skal presse en fjernvarmeledning gennem midtbyen.

Efter sammenfletningen løsner det noget op, og farten passerer igen 20 kilometer i timen nogle steder, men hurtigt går det fortsat ikke. I hvert fald sker det med korte mellemrum, at en cyklist på cykelstien overhaler rækken af biler indenom.

Fra artiklen

Der er også gang i opgravninger på Koldingvej, Ribegade, Boulevarden og Vestre Engvej. Som avisen tidligere har beskrevet, skyldes sammenfaldet blandt andet, at en entreprenør er kommet efter sin tidsplan.

Ønsker man at undgå at køre for meget på Fredericiavej, kan man i stedet køre over Vejlefjordbroen og tage Horsensvej mod centrum. Man kan også benytte Grønlandsvej og Koldingvej, selvom der også på netop Koldingvej har været vejarbejde de seneste uger.

Nedenfor finder du videoen af køreturen i fuld længde.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

'Det bliver værst for forældrene': Lederen på en af kommunens største skoler er klar, hvis regeringen beslutter at sende skolebørnene hjem på tidlig juleferie

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Erhverv

Derfor er Vejle-restauratør glad trods udsigten til nye stramninger:  'Det er et lille indgreb'

Alarm 112

Kvinde ville skifte vognbane og så skete uheldet

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Mette F. varsler pressemøde onsdag aften om nye coronatiltag

VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Sport

Speciel landskamp i Vejle: Danmark møder Bulgarien og Belgien i samme landskamp - BK Wedala har to boksere med i det danske ringhjørne

Annonce