Annonce
Vejle

Se video: Hundredvis protesterer mod ulykkelig families udvisning efter 12 år i Danmark - 'det er uretfærdigt, og vi vil ikke finde os i det'

Hundredvis af demonstranter viste deres opbakning til familien Shamasneh på Banegårdspladsen i Vejle fredag eftermiddag.

Vejle/Jelling: Alla skal blive student - ikke "hjemsendt".

Det var budskabet på Banegårdspladsen fredag eftermiddag. Her var flere hundrede mennesker mødt op for at demonstrere imod, at 20-årige Alla Shamasneh og hendes familie skal udvises fra Danmark.

Demonstrationen mod udvisningen af familien Shamasneh. Fotos: Anders Kynde

- Jeg har kendt Alla siden 6. klasse. Det er en god veninde, som vi ikke ønsker skal sendes ud af det land, hun kalder sit hjem. Det er uretfærdigt, og vi vil ikke finde os i det, så vi gør alt for at undgå, at det bliver til virkelighed, siger Kathrine Nørskov Riis, der går i 3.g på Rosborg Gymnasium & HF med Alla Shamasneh.

Annonce

Hvorfor synes I, at det er unfair?

- Fordi vi har en familie, der har boet i Danmark i 12 år, og som aldrig rigtig har kendt andet. De føler sig hjemme i Danmark, hvor de har familie og venner, så vi synes, det er åndssvagt, de skal sendes til et land, som de overhovedet ikke har et tilførselsforhold til længere, mener hun.

Politikere skal tage ansvar

Sammen med flere studiekammerater har Kathrine Nørskov Riis fået lov at udskyde fredagens terminsprøve på Rosborg for at planlægge demonstrationen og kreere bannere og skilte.

Hvad vil I gerne opnå med demonstrationen?

Kathrine Nørskov Riis og Hannah Monberg var blandt initiativtagerne til demonstrationen. Foto: Anders Kynde

- Vi håber, at vi kan råbe nogle politikere op, så de kan tage ansvar. Og så håber vi at få fat i nogle mennesker, der kan hjælpe familien mere, end vi selv kan, siger Kathrine Nørskov Riis.

- Forhåbentlig kan familien i første omgang få lov til at blive, så Alla kan blive student og hendes søskende kan afslutte deres skolegang i dette skoleår. Men drømmen er, at de kan få  lov at blive i Danmark for altid, fortsætter hun.

Annonce

Hovedperson uden overskud

Selv bryder Alla Shamasneh sig på ingen måde om at være i rampelyset. Hun ville helst være det foruden, men hun fortæller, at hun er overvældet over den opbakning, hun har fået fra både veninder, tidligere skolekammerater, fra gymnastikfællesskabet og Rosborg Gymnasium.

- Jeg ved, at man må kæmpe sin egen kamp. Ingen kan kæmpe en kamp hårdere end én selv. Men jeg kan mærke, at jeg ikke er alene. Jeg føler, at det er en stor anerkendelse, at så mange mennesker sender hilsner og nu også bakker mig op med en demonstration, siger Alla Shamasneh.

Sagen kort

  • 20-årige Alla og resten af familien Shamasneh har kæmpet for at få opholdstilladelse, siden de kom til Danmark for 12 år siden.
  • Dette er ikke lykkedes, og for nylig fik familien besked om, at de skal flytte fra asylcentret i Jelling til Udrejsecenter Avnstrup, inden de sendes endeligt ud af landet.
  • Familien ved ikke, hvor længe de skal være på Udrejsecenter Avnstrup, og ventetiden kan derfor vare både måneder og år.
  • Familien består af far og mor, Baker Shamasma og Iman Al-Shamasneh, samt datteren Alla og hendes to yngre søskende Asmaa og Malik.

- Denne gang har jeg overgivet det hele til mine veninder. De har helt styr på demonstrationen. Jeg har ikke overskud til mere, siger Alla Shamasneh, der blot ønsker at gøre sin studentereksamen færdig som en helt almindelig pige.

Hun og resten af familien bliver 5. december flyttet fra asylcentret i Jelling til Udrejsecenter Avnstrup.

Demonstrationen mod udvisningen af familien Shamasneh varede i 45 minutter i Vejle midtby. Foto: Anders Kynde
Demonstrationen mod udvisningen af familien Shamasneh. Foto: Anders Kynde
Demonstrationen mod udvisningen af familien Shamasneh. Foto: Anders Kynde

Jeg kan mærke, at jeg ikke er alene.

Alla Shamasneh


Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

KOMMENTAR For abonnenter

Lad mig sige det lige ud: Det er for åndssvagt ikke at værne endnu mere om 'de åndssvages' historie

Alarm 112

Et vindstød og en enkelt lastvogn skabte kæmpe motorvejskø torsdag morgen - og onsdag var også en grim dag i trafikken i Vejle

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Jelling

Vores børn er bange, og vi føler os fanget i eget hjem: Sandvads borgere tager bladet fra munden

Annonce