Annonce
Trekantområdet

Se video: Kolding-restaurant har fået en talende robottjener

Hos Sushi Time på Haderslevvej kan kunderne nu blive serviceret af en robottjener. Indtil videre har robotten været et stort hit - særligt blandt de yngste gæster i restauranten.
Annonce

Kolding: - Her er jeres ordre leveret. Vær velkommen til at tage den, så vil jeg vende tilbage til arbejdet, siger den nye tjener hos Sushi Time på Haderslevvej i Kolding med favnen fuld af fisk. Gæsterne skal selv tage maden fra bakken, inden de ved at trykke på en knap på siden af tjeneren kan sende hende tilbage til køkkenet. Hun er nemlig en robot.

- Indtil videre har det været en kæmpe succes hos særligt børnene, der kommer her. De hænger ud over stolene og følger meget opmærksomt med i, om robotten nu kommer ned til dem. Vi har haft fuldt hus den seneste uge, forklarer Sofie Jepsen, der er teamleder hos restauranten, som indtil for få måneder siden hed Kolding Sushihus.

Robotten, der går under navnet Xiao Du og betegnes som en kvindelig robot, havde første arbejdsdag mandag den 27. juni.

- Og ja, nu er hun så fastansat, siger Sofie Jepsen, der selv er begejstret for sin nye kollega:

- Når vi har ekstra travlt, er det en ekstra hjælp. Det betyder også, at vi tjenere skal gå lidt mindre. Jeg har tit skridttæller på, og det er ikke sjældent, at jeg går 10 kilometer på en vagt, så det kan måske betyde lidt mindre ømme ben, siger hun.

Annonce

Stadig job til mennesker

Robotten kommer fra Kina, og den har ifølge Tom Zao, der sammen med sin kone Yang Nan ejer restauranten, kostet "en halv formue". Tanken er dog, at robotten kan tiltrække så mange kunder, at det bliver en god forretning.

- Vi hørte, at der var stor succes med det på andre restauranter, selvom det er meget få, der har sådan en robot i Danmark. I Kina er det meget mere udbredt. Men det er god underholdning og god reklame, og vi mennesketjenere er her jo også endnu til at sikre den gode service, siger teamleder Sofie Jepsen.

Teamleder Sofie Jepsen med sin nye kollega, robotten Xiao Du. Tjenerrobotten har en censor foran, så den stopper op, hvis der står noget foran den - for eksempel et barn, fortæller Sofie Jepsen. Foto: Søren Gylling

Hun er da heller ikke nervøs for, at robotten kommer til at tage arbejde fra såkaldte mennesketjenere.

- Det er jeg slet ikke nervøs for. Vi er tre tjenere foruden mig nu, og vi har faktisk behov for at ansatte en ekstra. Vores gæster skal også altid først betjenes af en mennesketjener, så vi kan høre lidt om, hvad de har af ønsker, siger hun.

Annonce

Robotten kan svare

Kommer man som gæst i restauranten, kan man godt forvente at blive serviceret af robotten, for ifølge Sofie Jepsen sørger tjenerne for, at alle borde får lov til at opleve det.

- Men vi spørger først gæsterne, om de har lyst til det. Nogle få siger nej tak, og det er også helt i orden, men langt de fleste vil gerne prøve det, og nogle vil gerne udelukkende betjenes af robotten. Det er dog kun os mennesketjenere, der kan servere drikkevarer, siger hun.


Du kan spørge hende til vejrudsigten, og så svarer hun, og du kan bede hende spille musik, og så går hun i gang med det.

Sofie Jepsen, teamleder hos Sushi Time


Robotten betjenes af personalet via en iPad i ryggen, og den kører rundt via sorte magnetstriber i gulvet. Og faktisk er Xiao Du så højteknologisk, at hun kan svare på spørgsmål.

- Du kan spørge hende til vejrudsigten, og så svarer hun, og du kan bede hende spille musik, og så går hun i gang med det, siger Sofie Jepsen og forklarer, at robotten fungerer lidt som den virtuelle assistent Siri.

Tjenerrobotten indgår nu som en fast del af mandskabet hos Sushi Time, der i forvejen tæller fire sushikokke, fire kokke til varme retter, tre tjenere og teamleder Sofie Jepsen. Foto: Søren Gylling

Foruden tjenerrobotten har restaurant Sushi Time også indført flere nye tiltag under corona-nedlukningen. Stedet er renoveret, der er kommet nyt interiør, og maden kan nu bestilles på tablets, som står ved de enkelte borde. I stedet for at have running sushi er konceptet nu også sushi ad libitum.

Det er da også blevet taget godt imod, for siden nedlukningen har der været travlt i restauranten.

- Vi har endnu ikke haft en stille dag siden genåbningen. Jeg ved ikke, om det er sommerferien, eller hvad det er, men vi har virkelig mange gæster, og det håber vi da bare, der fortsætter, siger Sofie Jepsen.

Hvad skal robotten hedde?

Tjenerrobotten er egentlig døbt Xiao Du, men hos Sushi Time vil man også gerne give den et dansk navn, fordi det så vil blive nemmere for gæsterne at kommunikere med robotten. Derfor er der nu en konkurrence i gang på restaurantens Facebookside, hvor alle kan byde ind med navneforslag. Det mest nævnte navn vil blive valgt. Alle, der kommenterer, deltager i konkurrencen om at vinde sushi ad libitum for to personer.

Se mere på www.facebook.com/sushitime2

Robotten kommer fra Kina og kan derfor tale både dansk og kinesisk. Den reagerer ved at blive tiltalt med navn, og derfor skal Xiao Du nu også have et dansk navn, så kunderne nemmere kan kommunikere med den. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Vejle For abonnenter

Av, av, et prik og en bloddråbe: Rødkilde-elever viser samfundssind i kampen mod coronaen

Annonce