Annonce
Hedensted

Se video: Mindre landsbyer skal have mere varierede boliger

For at bevare de mindre landsbyer i kommunen, skal der også bygges lejeboliger eller almene boliger. Det mener flere byrådskandidater, der på et vælgermøde torsdag kom med forslag til, hvordan man kan øge tilflytningen til de mindre byer.

Hjortsvang/Aale: Almene boliger og private entreprenører, der bygger lejeboliger. Det kan være en af løsningerne på af få flere til at bosætte sig i de mindre byer i Hedensted Kommune.

Spørgsmålet om, hvordan man får flere til at bosætte sig i eksempelvis Aale og Hjortsvang var til debat, da Folkebladet i samarbejde med foreninger i de to byer havde inviteret til vælgermøde torsdag aften i Hjortsvang Forsamlingshus.

Bekymringen i de mindre byer er, om de kan blive ved med at tiltrække og fastholde befolkningstallet. En bekymring panelet fuldt ud anerkendte.

Annonce

- Det er vigtigt at få andre boformer ud i de mindre byer og få genskabt vækst. Det kan være lejeboliger, seniorbofællesskabet eller andet, sagde Claus Bjørn Madsen (R).

-  Byrådet skal have mere fokus på bosætning og fastholde beboerne, også når børnene er blevet store, sagde Hans Kristian Skibby (DF).

- Vi ser lejeboliger blive revet væk, og derfor skal vi have lokalplaner liggende klar, når private investorer vil bygge eksempelvis lejeboliger, sagde Liselotte Hillestrøm.

- Jeg er glad for, at byrådet er enig om, at der ikke skal lukkes skoler, for det er vigtigt for de minder byer at have en skole, sagde Kim Tuominen (V).

Efter mødet skulle deltagerne nævne en ting, de vil arbejde videre med, hvis de bliver valgt i byrådet. Se, hvad politikerne sagde, i videoen ovenfor.

Panelet bestod af Liselotte Hillestrøm (S), Hans Kristian Skibby (DF), Claus Bjørn (R) og Kim Tuominen (V), da Folkebladet holdt vælgermøde i Hjortsvang Forsamlingshus . Foto: Elisabet D. Hyttel


Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce