Annonce
Hedensted

Se video: Mindre landsbyer skal have mere varierede boliger

For at bevare de mindre landsbyer i kommunen, skal der også bygges lejeboliger eller almene boliger. Det mener flere byrådskandidater, der på et vælgermøde torsdag kom med forslag til, hvordan man kan øge tilflytningen til de mindre byer.

Hjortsvang/Aale: Almene boliger og private entreprenører, der bygger lejeboliger. Det kan være en af løsningerne på af få flere til at bosætte sig i de mindre byer i Hedensted Kommune.

Spørgsmålet om, hvordan man får flere til at bosætte sig i eksempelvis Aale og Hjortsvang var til debat, da Folkebladet i samarbejde med foreninger i de to byer havde inviteret til vælgermøde torsdag aften i Hjortsvang Forsamlingshus.

Bekymringen i de mindre byer er, om de kan blive ved med at tiltrække og fastholde befolkningstallet. En bekymring panelet fuldt ud anerkendte.

Annonce

- Det er vigtigt at få andre boformer ud i de mindre byer og få genskabt vækst. Det kan være lejeboliger, seniorbofællesskabet eller andet, sagde Claus Bjørn Madsen (R).

-  Byrådet skal have mere fokus på bosætning og fastholde beboerne, også når børnene er blevet store, sagde Hans Kristian Skibby (DF).

- Vi ser lejeboliger blive revet væk, og derfor skal vi have lokalplaner liggende klar, når private investorer vil bygge eksempelvis lejeboliger, sagde Liselotte Hillestrøm.

- Jeg er glad for, at byrådet er enig om, at der ikke skal lukkes skoler, for det er vigtigt for de minder byer at have en skole, sagde Kim Tuominen (V).

Efter mødet skulle deltagerne nævne en ting, de vil arbejde videre med, hvis de bliver valgt i byrådet. Se, hvad politikerne sagde, i videoen ovenfor.

Panelet bestod af Liselotte Hillestrøm (S), Hans Kristian Skibby (DF), Claus Bjørn (R) og Kim Tuominen (V), da Folkebladet holdt vælgermøde i Hjortsvang Forsamlingshus . Foto: Elisabet D. Hyttel


Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Kampen minut for minut: VB udligner få sekunder før tid

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Har du også undret dig over mennesker med gule overtræksdragter og 'uhyggelige' åndedrætsværn på Damhaven? Mystisk lugt har ført til overraskende opdagelse

Vejle For abonnenter

Nyt system til 100 mio. kr. skal forhindre trafikkaos på Storebæltsbroen: Derfor vil det ikke virke på Vejlefjordbroen

Vejle Boldklub

VB slog til dybt inde i tillægstiden: Tog point fra mestrene

Give

Efter salg til Stofa: Fællesantenne overfører millionbeløb til det lokale foreningsliv

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Børkop For abonnenter

Undersøgelse viser overraskende resultat: Jordskred i stort sommerhusområde griber om sig - kan gøre skade på bebyggelser

Podcast

Ældre Sagen håber på ekstra læger til Hedensted: Vores medlemmer vil blive berørt meget

Vejle

Lukket café skabte problemer bag lågen: Men så trådte Tortilla Flats til

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Erhverv

Kan du lide julehygge med veterantog? Så er det her sidste chance

Erhverv For abonnenter

Skal du have en varmepumpe? Vejlefirma leverer trods varemangel

Give

Tæt venskab fører til, at ejendomsmægler går ind i guldsmedebranchen

Annonce