Annonce
112

Rotteinvasion ved Slotssøen: Sus fangede rotter på video

Da Sus Brink en tidlig morgen gik langs Slotssøen for at handle ind, blev hun mødt af en stor flok rotter. De fleste af rotterne nåede at hoppe tilbage i søen, inden hun fik sit kamera frem.
Annonce

Kolding: Siden Sus Brink flyttede ind på Gramrolighed ved Slotssøen i midten af oktober, har hun set rotter næsten hver eneste dag. En uge efter hun flyttede ind, gik hun en tidlig morgen langs Kærlighedsstien ved Slotssøen for at handle i Netto ved Jernbanegade, da hun pludselig hørte en piv-lyd ved siden af hende.

- Jeg troede først, det var ænderne, men det lød meget mærkeligt, så jeg kiggede ned, og så var der bare en hel flok rotter i kanten af søen, fortæller Sus Brink.

- De var så tæt på mig, at jeg kunne fodre dem med mine hænder.

I løbet af efteråret er rotteproblemet ved Slotssøen blevet så alvorligt, at rotterne, der som udgangspunkt kun færdes om natten, nu også er begyndt at vandre rundt i dagtimerne. I november modtog Kolding Kommune 665 henvendelser om rotter, hvilket er dobbelt så meget som normalt.

Annonce

Hele nabolaget kæmper med rotter

Da Sus Brink stødte på rotteflokken ved Slotssøen, var rotterne samlet om pakke toastbrød, som nogen havde smidt ved søen. Sus skyndte sig at tage sin kameratelefon op ad lommen for at tage et billede af de mange rotter, men de fleste af dem nåede at hoppe i søen, inden Sik fik tændt for kameraet. Sus fortæller, at hun nåede at tælle 9 rotter.

- Det gik meget stærkt. De to rotter, der blev på land, var meget tamme. De gik bare sammen med ænderne og gæssene og spiste af brødet, fortæller Sus Brink.

Ifølge Sus kæmper alle beboerne på Gramrolighed med rotter. Hun har selv haft rotter i haven og på taget, som har lavet ravage i hendes have. Det har resulteret i, at hun ikke længere kan have sit affald stående udenfor, fordi rotterne bider hul i poserne.

- Hvis jeg lægger æbler ud foran huset, så kan jeg godt love for, rotterne samles om dem, siger hun.

Rotter ved Slotssøen.Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: For to år siden kørte Jesper sin kone på plejehjem: - Jeg følte mig som det mest utro væsen over for Hanne

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce