Annonce
112

Se video: To biler bragede sammen i omstridt kryds

To biler var onsdag eftermiddag involveret i et færdselsuheld på Mølvangvej i Jelling. Det skete i et omdiskuteret kryds, som avisen flere gange har skrevet om.

Jelling: Så gik det galt.

For blot fire dage siden berettede avisen om flere utrygge Jelling-borgere, som skrev, at det var et spørgsmål om tid, inden det ville gå galt i krydset på Mølvangvej, hvor Fårupvej og Kollegievej mødes.

Onsdag eftermiddag var to biler involveret i et uheld, hvor det særligt gik ud over den ene bil, som endte på taget.

- Vi kan bekræfte, at to biler har været impliceret i et uheld på Mølvangvej i Jelling klokken 15.40, men vi har ikke fået meldinger om alvorlig tilskadekomst. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, fortæller Torben Møller, vagtchef hos Sydøstjyllands Politi.

Annonce
To biler involveret i et uheld på Mølvangvej i Jelling onsdag eftermiddag. Foto: Anders Kynde

Kravlede selv ud af bilen

Da avisen var forbi ulykkesstedet cirka en time efter, var den hårdest ramte bil vendt rundt, så den stod på hjulene igen.

Men det var tydeligt at se, at det ikke havde været et lille sammenstød. Således var flere ruder knust, stellet havde fået et ordentligt tryk og flere steder på bilen var der store skrammer og buler.

Den anden bil var nærmest ikke kommet til skade sammenlignet med modparten. Her var det kun kofangeren, som blev ramt.

Ifølge avisens kilder på stedet slap de involverede bilister for alvorlige knubs. Vedkommende i den bil, der var endt på taget, kunne ifølge kilderne selv kravle ud af bilen efter uheldet.

Utrygt kryds

Som nævnt i indledningen har krydset været genstand for meget debat i flere år. Ja, faktisk siden 2012, da Vejle Kommune lavede en ny omfartsvej nord for Jelling.

Kommunen har da også gjort flere tiltag for at forbedre sikkerheden i krydset. Vigepligten er blevet ændret et par gange, fladen i krydset er blevet rød og ekstra skiltning er sat op på vej hen mod krydset.

Kigger man på antallet af uheld i krydset, er der heller ikke noget, der skriger til himlen, mener Vejle Kommune. Politiet har nemlig kun registreret tre uheld siden 2012.

- Jeg tror ikke, vi kan gøre meget mere. Vi kan ikke bygge os ud af alle ulykker. Vi kan sørge for god skiltning, afmærkning og lignende. Men vi kan ikke ændre på, at folk er uopmærksomme, sagde Camilla Mølgaard fra Anlæg & Infrastruktur-afdelingen i Vejle Kommune forleden til avisen.

Hvad der præcist skyldes onsdagens uheld, vides endnu ikke. Men uanset hvad er krydset stadig ikke optimalt, mener flere borgere i Jelling. Og spørgsmålet er nu, om uheldet vil få kommunen til at genoverveje, om der skal foretages yderligere sikkerhedstiltag i krydset.

Denne bil væltede rundt på taget efter uheldet, men ifølge avisens kilder kunne vedkommende i bilen selv kravle ud igen. Foto: Anders Kynde
Både ambulance, politi og brandvæsen var til stede efter uheldet. Foto: Gitte Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

En nonne fulgte hende ind på børnehjemmet som 2-årig: Gitte er stolt af, at hun har fået et velfungerende familieliv

Annonce