Annonce
VEJLE

Se video: Trafikken på Vejlefjordbroen bryder sammen længe, før løsningen er på plads -  folketingsmedlem har haft transportminister på tomandshånd

Uanset, hvilken løsning rapporten om Vejlefjordbroen peger på i slutningen af 2023, er det for sent. Borgmester Jens Ejner Christensen (V) frygter for konsekvenserne.

Vejle: Virksomheder, der er nødt til at beslutte, om de vil bosætte sig nord eller syd for Vejle Fjord af hensyn til medarbejdere og logistik.

Tilflyttere, der må sige nej til et hus nord for fjorden, fordi deres arbejdsplads ligger mod syd.

Den problematik oplevede Vejle by i slutningen af 00'erne, da bilkøer var en daglig plage på Vejlefjordbroen. Og på borgmesterkontoret frygter Jens Ejner Christensen (V), at det sker igen:

Annonce

- Det kan ødelægge så meget i forhold til kommunens udvikling, siger borgmesteren.

På det seneste møde i økonomiudvalget fik han sammen med de otte øvrige medlemmer en status på den undersøgelse, Vejdirektoratet forbereder. I slutningen af 2023 skal eksperter komme med bud på, hvordan trængselsproblemerne på broen kan løses.

Borgmester: Vi kan ikke vente

- Men ligegyldigt, om de når frem til vinger på broen eller en helt ny parallelbro, kan vi ikke vente. Det vil jo vare fem-seks år i forhold til en vingeløsning og endnu mindst 10 år, før en ny bro kan stå færdig,  siger borgmesteren.

Når Vejlefjordbroen for alvor udvikler sig til en trafikal flaskehals, vil det skade udviklingen i Vejle, frygter borgmester Jens Ejner Christensen. Arkivfoto: Thomas Trondal

Derfor vil Jens Ejner Christensen have mere skub i undersøgelsen. Han har svært ved at forstå, at det skal tage næsten to år at finde ud af, om broen kan bære to ekstra vognbaner monteret på vinger på hver side af broen, eller om det er nødvendigt med en ny bro.

Vinger og parallelbro er undersøgt

Regeringen lægger op til en undersøgelse af muligheden for at sætte vinger på Vejlefjordbroen eller anlægge en bro parallelt med den nuværende. Allerede i 2014 fastslog Vejdirektoratet i en rapport, at det er muligt. 

Det skete i rapporten "Udbygningen af den Østjyske Motorvej."  hvor man kunne læse følgende:

"Der er opstillet og analyseret flere forskellige løsningsforslag til en udvidelse af den eksisterende bro. En udbygning med et ståldæk, der er fastgjort til den eksisterende brokant med underliggende afstivningsgitre, kan anlægges for 0,7 milliarder kroner eller 1,1 milliarder kroner inklusiv 50 procent korrektionstillæg."

I rapporten konstaterer Vejdirektoratet også, at det er muligt at opføre en bro parallelt med den nuværende. Det projekt vil ifølge direktoratets beregninger løbe op i 1,7 milliarder kroner inklusiv det korrektionstillæg, som statslige myndigheder skal indregne for at tage højde for uforudsete udgifter.

Det er naturligvis ikke nok kun at udvide selve broen. Motorvejen på begge sider skal følge med. Men her var man forudseende i forbindelse med udvidelsen i 2013. Der er nemlig skabt plads til at udvide vejbanen fra seks til otte spor i forhold til broer og andre anlæg.

Samtidigt vil han have statens hjælp til anlægsprojekter, der kan skabe alternativer til at køre over Vejlefjordbroen.

Det kan både være den såkaldte havnerute, der er alternativet, når trafikken på broen står stille, og den omfartsvej nordvest om Vejle, kommunen allerede har sat i gang.

40 år og 40 meter over Vejle Fjord

  • Vejlefjordbroen blev indviet 1. juli 1980. Den blev dog taget i brug en uge før.
  • Del af den østjyske motorvej og europæiske E45.
  • Totallængde: 1710 meter, som gjorde den til Danmarks næstlængste bro ved opførslen.
  • Spændvidder mellem buerne: 110 meter.
  • Højde over vandoverfladen: 40 meter.
  • Bredde på kørebane: 26, 6 meter. Dette giver to kørebaner i hver retning plus nødspor.
  • Pris: 317 millioner kroner. Vejdirektoratet var bygherre på projektet. Cowi stod for projektering og tilsyn.
  • Den daværende tegnestue Hvidt & Mølgaard var arkitekter på projektet.
  • Vejlekonsortiet med Monbjerg & Thorsen, Jespersen & Søn og Dyckerhoff& Widmann stod for opførslen. 

- Jeg tror, vi er nødt til at aftale endnu et møde med transportministeren. Her må vi tale om, hvad staten kan hjælpe med. Der er jo afsat nogle puljer til lokale projekter i det transportforlig, der blev indgået sidste år, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

Til frokost med transportministeren

En lokal beslutningstager har allerede haft møde med transportministeren. Det konservative folketingsmedlem og  transportordfører, Niels Flemming Hansen, spiste fredag arbejdsfrokost med Benny Engelbrecht (S). De to har haft et godt forhold, siden de blandt andet førte fælles valgkamp i Sydjylland før seneste valg i 2019.

Det er for farligt, hvis der kun er fokus på broen, når det gælder trafikløsninger.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle

På mødet kom Vejlefjordbroen også på banen. Og selvom det er begrænset, hvad Niels Flemming Hansen konkret kan fortælle fra samtalen, var de blandt andet inde på den lange tidshorisont på en løsning af flaskehalsen ved Vejle:

- Når det gælder undersøgelsen, må man konstatere, at der skal tre styrelser ind over - både Søfartsstyrelsen, Miljøstyrelsen og Færdselsstyrelsen. Den slags tager tid. Derfor er slutningen af næste år faktisk ganske hurtigt, siger Niels Flemming Hansen.

- Men vi havde en god snak, og jeg tror, vi kan finde en løsning, så staten deltager i finansieringen af lokale for eksempel omfartsvejen.

Den slags kan ikke aftales mellem en minister og en transportordfører over en frokost. Puljerne er en del af infrastruktur-forliget mellem regeringen og stort set alle Folketingets partier. Derfor skal fordelingen af de statslige millioner forhandles på plads i forligskredsen. Det sker formentlig til sommer eller i løbet af efteråret.

Annonce

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce