Annonce
Vejle

Se video: Uventede gæster konfronterede statsministeren på politisk møde i Vejle - de ville have svar på spørgsmål om højspændt sag

Når man ikke kan få udlændinge- og integrationsministeren i tale, må man gå til den øverste chef. Så det gjorde en gruppe Sandvad-borgere onsdag aften, da de pludselig dukkede op til et politisk møde med Mette Frederiksen i Vejle.

Vejle: Først var der en underskriftsindsamling, så arrangerede de protestmøde for over 250 deltagere, og to dage senere gennemførte de en demonstrationsmarch gennem byen.

Og onsdag aften troppede bekymrede Sandvad-borgere op foran Vejle Amts Folkeblads mediehus. Her ville de vise deres utilfredshed over for statsminister Mette Frederiksen (S), der gæstede avisen til et læsermøde for avisens abonnenter.

Utilfredsheden skyldes, at de føler sig ført bag lyset i sagen om den nye gruppe af flygtninge, der rykker ind på asylcentret i Sandvad. I spidsen for protestgruppen var Kirsten Paugan, der er formand for Sandvad Beboerforening.

Annonce
Mette Frederiksen fik kritiske spørgsmål fra Kirsten Paugan i sagen om de nye beboere på asylcentret i Sandvad. Kirsten Paugan er formand for byens beboerforening. Foto: Mette Mørk

- Det er en fremragende mulighed for at stille vores statsminister direkte spørgsmål om, hvorfor vi er taget som gidsler i den her sag, og hvorfor vi ikke kan få udlændinge- og integrationsminister i tale, lød det fra Kirsten Paugan inden Mette Frederiksens ankomst.

Hvorfor vil I ikke have de her asylansøgere til Sandvad?

- Vi vil gerne have asylansøgere til Sandvad, ligesom vi har haft de seneste 10 år. Men vores lille lokalsamfund kan ikke rumme 20 liciterede pladser med så hårdt belastede kriminelle.

En gruppe på 15-20 personer var mødt op foran Vejle Amts Folkeblads mediehus med bannere for at vise deres utilfredshed i Sandvad-sagen. Foto: Mette Mørk

Er personerne så kriminelle, som I frygter, de er?

- Det har Grith Poulsen (vicedirektør i Udlændingestyrelsen, red.) i hvert fald bekræftet over for 300 mennesker på et borgermøde, at det drejer sig om kriminelle med meget tunge baggrunde, sagde Kirsten Paugan.

Statsministerens svar

Kirsten Paugan var selv på plads til læsermødet i Vejle Amts Folkeblads konferencesal. Da hun fik stillet førnævnte spørgsmål til sagen og om Mattias Tesfayes stilhed, svarede statsminister Mette Frederiksen:

- Jeg har naturligvis hørt om sagen, og hvis jeg har forstået den korrekt, er der tale om en myndighedsbeslutning. Det er ikke en regeringsbeslutning, og det er heller ikke en folketingsbeslutning. Jeg ved ikke, hvor det er opstået, at man har følt sig ført bag lyset, men ligegyldig, hvem der træffer beslutninger, skal det selvfølgelig være tilgængeligt med en ordentlig dialog. Man skal få tingene til at fungere, og hvis en myndighed ikke har levet op til det, skal der selvfølgelig rettes op på det, sagde hun.

Mette Frederiksen understregede, at det ikke var regeringen eller folketinget, der havde truffet nogle beslutninger i Sandvad-sagen. Foto: Mette Mørk

- Jeg kan ikke forestille mig, at ministeren (Mattias Tesfaye, red.) er gået i skjul. Men jeg tror, det er vigtigt at sige, at det ikke er en beslutning, som regeringen har truffet. Jeg kan se, at der er indkaldt til samråd om sagen, og så må der være en diskussion om det. Og så må Udlændingestyrelsen forklare, hvorfor man har truffet beslutningen, og sammen med jer vurdere, om det er den rigtige beslutning, fortsatte Mette Frederiksen.

I sagen om den nye flygtningegruppe i Sandvad havde Udlændingestyrelsen ikke på forhånd oplyst borgerne eller Vejle Kommune om, at der i gruppen kunne være personer med kriminel baggrund.

Sandvad-borgerne kæmper videre i sagen om byens asylcenter. Foto: Mette Mørk

- Min holdning som både børnenes og de voksnes statsminister er, at der i vores samfund er mennesker, der skal bo et sted. Man skal finde ud af at få de mennesker bosat på den bedst tænkelige måde, ikke mindst af hensyn til lokalsamfundet. Man må finde en løsning, som er ordentlig for alle. Selvfølgelig skal man sige tingene, som de er, så det er transparent, og man ved, hvad der kommer til at foregå, sagde Mette Frederiksen.

Det var Venstres udlændingeordfører Mads Fuglede, der i sidste uge indkaldte Mattias Tesfaye i samråd om sagen. Datoen for samrådet er endnu ikke fastlagt.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Panikken bredte sig i Sarah, da hun to måneder før sin rejse ikke kunne få fornyet sin datters pas: Flere tvunget på langfart for at sikre deres sommerferie

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce