Annonce
Vejle

Se videoen: De har været gift i 57 år - nu må Bente nøjes med at vinke til Svend Erik på hans fødselsdag

På grund af coronarisikoen må Bente Bjerrum ikke besøge sin mand gennem 57 år, Svend Erik Bjerrum. Men på Svend Eriks 83-års fødselsdag troppede hun op foran vinduerne på plejehjemmet Sofiegården i Vejle.
Annonce

Vejle: Svend Erik Bjerrum rulles i sin kørestol frem hen foran vinduet på anden sal på plejehjemmet Sofiegården i Vejles vestby.

Fra vinduet kan han se ned til sin hustru, Bente Bjerrum. Hun vinker op til ham med Dannebrog. I den anden hånd har hun en særlig gave til fødselaren.

19 dage er der gået, siden 79-årige Bente Bjerrum fra Vejle sidst så sin mand.

I deres 57 år lange ægteskab har de aldrig før været adskilt så længe. Svend Erik Bjerrum lider af parkinson og bor på Sofiegården, og på grund af corona-reglerne må han ikke længere få besøg.

- Hver anden dag plejer jeg ellers at cykle ind til ham, men jeg må ikke komme ind mere. Det er ret hårdt, siger Bente Bjerrum.

Men i dag, fredag, har Svend Erik fødselsdag, og selvom Bente Bjerrum ikke må nærme sig ham, stopper det hende ikke fra at fejre hans 83 leveår.

Svend Erik Bjerrum må i øjeblikket ikke få besøg på grund af corona. Han blev fejret af personalet og beboerne på Sofiegården. Privatfoto: Tina Hyldahl
Annonce

Fra hinanden

Bente Bjerrum stiller pakken i indgangen til plejehjemmet, hvor en plejer samler den op og overrækker den til fødselaren.

I gaven gemmer sig et par hjemmestrikkede sokker og en sweater. Bente har strikket utallige sokker til Svend Erik.

- Han elsker at få et par varme sokker på. Jeg har også strikket en trøje til ham, og den havde han på hver eneste dag, fortæller hun.

Bente har været nervøs for at skulle vise sig foran vinduerne på Sofiegården. For måske ville Svend Erik blive ked af det, fordi hun holder sig udenfor. Men da han så hende, løftede han hånden og vinkede tilbage.

- Det var dejligt at se ham igen. Jeg græd også lidt, fordi det var meget bevægende. Jeg kunne ikke se, om han blev glad, men han vinkede, og derefter lignede det, at han vendte hånden om, ligesom han gerne ville vinke mig indenfor, fortæller hun.

Når Bente besøger Svend Erik, plejer hun at holde ham i hånden og stryge ham over håret. Blot at betragte ham gennem vinduerne er ikke det samme.

Hun ved ikke, hvornår hun må holde ham i hånden igen, og hun kan ikke lade være med at tænke på tiden.

- Det er jo begrænset, hvad vi har tilbage. Jeg har da også tænkt på, hvis han blev dårlig, og jeg ikke måtte se ham. Det ville være ganske forfærdeligt. Lad os håbe, at det snart er overstået, siger Bente Bjerrum.

Plejepersonalet på Sofiegården fortæller, at Svend Erik så ud til at blive meget glad for at se Bente. Og den nye hjemmestrikkede trøje og sokker faldt lige i hans smag.

Parret har sammen tre børn og fire børnebørn.

83-årige Svend Erik Bjerrum blev overrasket på sin fødselsdag. Privatfoto: Tina Hyldahl

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce