Annonce
Kultur

Se videoen: Løven, tinmanden og fugleskræmslet er endelig i gang med sommerspil-prøverne

Det skulle have været opført sidste år, men på grund af coronaen var det først i denne weekend at forberedelserne til årets sommerspil i Palsgaard Slotspark gik i gang. Og det var en længe ventet opstart.

Juelsminde: - Det er for fedt. Det er ligesom køer, der bliver sluppet på græs. Vi har helt ondt i hovedet af at grine.

Kasper Kragh var som de øvrige medvirkende i opsætningen af "Troldmanden fra Oz" fuld af begejstring for endelig at være kommet i gang med forberedelserne til årets sommerspil, da ensemblet i weekenden var samlet for første gang i lange tider.

På grund af corona blev sidste års forestilling skubbet til denne sommer og derfor er det næsten halvandet år siden Kasper Kragh gik til audition og efterfølgende fik rollen som Løven i sommerspillet.

Annonce

Kostumer krympet

På programmet i weekenden var bl.a. sminkning, kostumeprøver og PR-fotos af de fire hovedroller Doroty (Ann Charlotte B. Madsen), Tinmanden (Marc Olsen), Fugleskræmslet (Oliver Skøtt) og Løven (Kasper Kragh).

Rollen som tinmanden bliver spillet af Marc Olsen, der bliver iklædt sølv fra top til to. Den omfattende sminkning skal klares i løbet af et kvarter under forestillingen, da han skal spille en anden rolle først. Selvom forvandlingen lørdag tog en time, er de frivillige sminkører overbevist om, at de nok skal få lært at gøre det hurtigt nok. Foto: Michael Svenningsen

Det ekstra års ventetid kunne også mærkes på kostumerne, der i flere tilfælde måtte syes en anelse om og forlænges hist og pist.

Selv den erfarne sommerspils-instruktør Jens Frausing havde sommerfugle i maven inden weekendens opstart af sommerspils-forberedelserne.

- Jeg har gået 14 måneder og ventet og ventet på det her, uden at have noget at lave. Jeg er gået fra aflysning til aflysning, så det føles som om, det er første skoledag i dag, og jeg vågnede kl. seks i morges af bare spænding, fortalte Jens Frausing.

Annonce

Besværlige coronaregler

Alt er dog ikke helt, som det plejer. Det nuværende forsamlingsforbud på fem personer indenfor og 10 udenfor betyder nemlig, at det er begrænset hvor mange frivillige, der af gangen kan samles om at sy kostumer, bygge scener, eller sminke.

Først fra 6. maj, når der efter planen bliver åbnet op for foreningslivet, kan hele holdet bag forestillingen samles.

Jens Frausing er overbevist om, at forestillingen vil kunne spille til premieren 29. juli.

- Man kan jo selvfølgelig aldrig vide, men som det ser ud nu, så burde vi alle være vaccineret til sommer. Så vi er fulde af fortrøstning. Det skal bare lykkes. Vi har brug for at komme i gang og sige til vores publikum, at vi er her. Det er udendørs, og det er så coronafrit, som det overhovedet kan blive, lyder det fra instruktøren.


Jeg har gået 14 måneder og ventet og ventet på det her, uden at have noget at lave.

Jens Frausing, instruktør


Jakken og bukserne kunne pludselig ikke længere nå hinanden til Kasper Kraghs kostume til bondemanden Leo. De erfarne syerske fik dog med lidt hjælp fra Fugleskræmslet (Oliver Skøtt) løst udfordringen. Foto: Michael Svenningsen
Det kræver store mængder voks og sølvfarve at gøre Marc Olsen til en tinmand, men frisør Camilla Eskildsen, der står for sminkningen går fortrøstningsfuldt til opgaven. Foto: Michael Svenningsen

Troldmanden fra OZ

Handler om pigen Dorothy fra Kansas, der på magisk vis kommer til det fortryllede land Oz, hvor intet ligner og er, som hun kender det, men Dorothy indser hurtigt, at ”ude er godt, men hjemme bedst”, så hun vil allerhelst bare hjem igen.

På sin rejse møder hun Fugleskræmslet, der mangler hjerne, Løven, der mangler mod, og Tinmanden, der mangler hjerte. De fire venner drager afsted mod Smaragdbyen for at finde Troldmanden, der kan opfylde deres ønsker og give dem deres manglende egenskaber.

Den originale historie er skrevet af forfatteren L. Frank Baum i år 1900 og er siden blevet filmatiseret og opført som musical mange gange. Mest kendt er filmatiseringen fra 1939 med Judy Garland i hovedrollen og temasangen "Somewhere over the rainbow".

Palsgaard Sommerspil

Palsgaard Sommerspil er en amatørteaterforening hjemmehørende på Palsgaard Gods ved Juelsminde. Foreningen har siden 1972 hver sommer inviteret publikum til musical på friluftsscenen i Palsgaard Slotspark, der er en af landets største herregårdsparker.
Palsgaard Sommerspil har gennem årene opført forestillinger af meget forskellig art, i de seneste år bl.a. The Sound of Music, Mød mig på Cassiopeia, Les Misérables, Grease, Atlantis og Chess. Forestillingerne trækker publikum til fra alle egne af landet og somme tider fra udlandet og har været oppe på 10-15.000 tilskuere pr. sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Sherif Haps er egentlig bare en glad mand fra Grindsted: Nu er hans videoer blevet vist 13 millioner gange på YouTube

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce