Annonce
Give

Se videoen: Stolt og bevæget dobbelt ol-guldvinder modtog folkets hyldest i den sprøde efterårsregn

Formanden for Give Handel og Erhverv, Hanne Lund, leverede en flot tale til Tobias Thorning Jørgensen på det flotte podie, som handelstandsforeningen hav de fået sat op i dagens fine anledning. Foto: Jim Hoff
Der har i den grad været bud efter Tobias Thorning Jørgensen efter at han på fornemmeste vis repræsenterede Danmark ved De Paralympiske Lege i Tokyo ved at hente to guldmedaljer i dressurridning. Fredag eftermiddag kunne den dygtige unge mand lade sig hylde på Torvet i Give, hvor der var flot opbakning fra lokalbefolkningen.

GIVE: Han har modtaget hyldest på landsdækkende tv, ja sågar worldwide. Han er blevet hyldet på Rådhuset i Vejle. Han er blevet æret og prist i egne rækker, og fredag eftermiddag var det så lokalbefolkningen på Give-egnen, der fik mulighed for at hylde 'vores helt egen' Tobias Thorning Jørgensen, der som mange nok efterhånden ved vandt hele to guldmedaljer i dressurridning ved de Paralympiske Lege i Tokyo.

Det var Give Handel og Erhverv med formand Hanne Lund i spidsen, der stod fadder til den velfortjente og godt tænkte hyldest, som blev afviklet i forbindelse med, at Give Cykelklub afviklede BørneTour i Give midtby.

- Jeg er godt nok lidt nervøs

Klokken 16.30 gik Hanne Lund og Tobias Thorning Jørgensen på det i dagens fremstillede fine podie på Torvet, der var omkranset af en fin hyldestplakat og en flot markering fra RealMæglernes velkendte guldmand.

Nytorvs Bageri havde med Give Handel og Erhverv som spossor sørget for galopkringle til alle, og der var også kaffe til at skylle godbidderne ned med.

Den dobbelt ol-guldvinder havde naturligvis taget sine forældre samt andre familiemedlemmer med til dagens hyldest, og det var da også en både stolt, bevæget og lidt smånervøs Tobias, der kort før hyldesten gik i gang, som talte med pressens udsendte.

Her kan du se Hanne Lunds tale til Tobias: 

- Det er jo helt vildt det her. Alle de mennesker der er kommet her i dag. Det er jeg rigtig glad for. Men jeg er godt nok også lidt nervøs, for jeg har aldrig prøvet at skulle holde en tale for så mange mennesker før, lød det med et stort smil fra den sympatiske unge mand, mens familien i baggrunden smilede om kap af lutter stolthed over det fine setup på Torvet, der på dette tidspunkt var godt fyldt op af borgere, der ville være en del af hyldestfesten.

Annonce

Jordnær og tilgængelig guldvinder

Tobias viste både sine guldmedaljer frem, stillede velvilligt op til selfies og snakkede velvilligt og jordnært med folk, der nysgerrigt kom forbi og gratulerede med de flotte bedrifter.

Tobias havde taget sin far og mor med til hyldestfesten på Torvet, og en stolt onkel Kaj fik da også lige sneget sig kækt med ind på billedet. Foto: Jim Hoff

Den 21-årige topatlet lider af sygdommen muskelsvind, men denne dag klarede han på sejeste vis opgaven uden brug af kørestol og stod på på podiet med det største og mest hjertelige smil i verden, mens Hanne Lund holdt sin fine tale for ham.

Afslutningsvist var der gaver til Tobias samt en pose økologiske gulerødder til Tobias' faste guldvindermakker, hesten Jolene.

Herefter fik hovedpersonen selv mikrofonen og fik sagt tak for hyldesten, og efterfølgende blev han og hans familie hængende på Torvet for at væren del af bylivet, den gode stemning på Torvet og det herlige børnecykelløb.

Her kan du se Tobias' takketale: 

Avisens udsendte vil på et tidspunkt, når der er faldet ro på den unge mands hverdag igen, lave et portræt af den dobbelt guldvinder, hvor jeg vil give læserne et indblik i Tobias' enestående talent, hans store fighterhjerte, hans livshistorie og daglige kamp mod sygdommen, ligesom vi naturligvis også vil komme ind på familiens enorme betydning for den unge mands store succes.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Alarm 112

Polske nummerplader sporløst forsvundet: 'Det er nok ikke den bedste idé, hvis man vil begå indbrud'

Alarm 112

Hvad sker der for cykelbjerget? Hvis du har mistet din cykel, er det nok en god idé at runde rasteplads

Vejle Boldklub

Inden VB's nøglekamp mod Viborg: Så tæt er anføreren på comeback

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Danmark

Vil af med Thulesen Dahl: DF-lokalformand opfordrer Pia Kjærsgaard til tage formandsposten

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Erhverv For abonnenter

Snavs i kølere og beskidt gulv: SuperBrugsen indkasserer sur smiley og bøde

Erhverv For abonnenter

Hva' siger manden, Misse? To kvinder har forladt deres chefstillinger i stor kæde - nu vil de bygge deres egne forretninger op

Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Annonce