Annonce
JELLING

Se videoen: Vrede borgere demonstrerede foran Christiansborg - nu er Røde Kors' ansatte bange for at komme til Sandvad

Borgere fra Sandvad demonstrerede onsdag foran Christiansborg. De ønsker ikke, at kriminelle flygtninge flytter ind på byens asylcenter. Foto: Lars Lindholm
53 borgere fra Sandvad tog onsdag morgen til København for at demonstrere foran Christiansborg. Målet var at vise deres utilfredshed og få politikerne til at lytte, så drabsdømte asylansøgere ikke flytter ind i den lille by.

Sandvad: Borgerne i Sandvad giver ikke op.

De ønsker ikke, at kriminelle flygtninge - hvoraf flere er dømt for drab - flytter ind på byens asylcenter. Og derfor tog de onsdag til Christiansborg for endnu engang at råbe politikerne op.

Blandt deltagerne var Lars Lindholm, som er formand for Hovedkær Lokalråd.

Annonce

- Ud af byens 200 indbyggere var vi 53 afsted, både mænd, kvinder og børn, og det var rigtig flot. Vi havde en god tur, som også gjorde noget godt for vores sammenhold, fortæller Lars Lindholm.

Efter at have demonstreret med bannere og megafon foran "Borgen" i knap halvanden time skulle de fremmødte borgere overvære det samråd, som udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) var blevet indkaldt til af blandt andre Christoffer Melson (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF).

Blandede følelser

Lars Lindholm og de andre 52 borgere overværede mødet med følelser af både glæde og skepsis.

- Politikerne fra blå blok talte vores sag, og det var rigtig positivt. Desværre oplevede vi dog, at der var mange forkerte oplysninger i den udlægning, politikerne fra rød blok kom med. Det var, som om de ikke havde fået de sidste nye oplysninger af vide. Mattias Tesfaye sagde blandt andet, at de kommende beboere på asylcentret vil være ledsaget af en medarbejder, når de går rundt udenfor, men det er ikke korrekt. De kan gå frit rundt. Så der var en ærgerlig misinformation, siger Lars Lindholm.

Vi har anmeldt og planlagt en demonstration hver dag det næste stykke tid, så vi er sikre på at være til stede, hvis beboerne skulle flytte ind.

Lars Lindholm

Alligevel var han glad for, at problematikken blev taget op, og han føler, at der er blevet hevet i håndbremsen.

- Vi har ikke tænkt os at give op, og vi har fået startet noget, som jeg håber vil føre til, at Udlændingestyrelsen er nødt til at indse, at Sandvad ikke er en holdbar løsning, og dermed placerer flygtningene et andet sted, siger han.

Ifølge Lars Lindholm sagde Mattias Tesfaye flere gange på mødet, at han har tillid til og stoler på Udlændingestyrelsen.

- Jeg kan godt forstå, at ministeren siger, som han gør, for han skal jo kunne stole på Udlændingestyrelsen. Men jeg kunne godt savne, at han tog lidt mere ansvar og for eksempel tog turen til Sandvad, siger Lars Lindholm.

Annonce

Demonstration hver dag

Ifølge Lars Lindholm vil Udlændingestyrelsen ikke fortælle, hvornår de nye beboere på asylcentret flytter ind. Det er borgerne i byen ikke tilfredse med, og det har de tænkt sig at vise Røde Kors og Udlændingestyrelsen.

- Vi har anmeldt og planlagt en demonstration hver dag det næste stykke tid, så vi er sikre på at være til stede, hvis beboerne skulle flytte ind, fortæller han.

Lars Lindholm har sammen med nogle af de andre borgere fået at vide fra politiet, at Røde Kors har anmeldt til politiet, at deres ansatte ikke længere føler sig trygge ved at komme i Sandvad.

- Det er ikke de ansatte i Røde Kors, vi er sure på. De gør jo bare deres arbejde. Vi kunne heller ikke finde på at gøre noget ved dem eller lave hærværk på deres biler. Vi viser bare vores utilfredshed med situationen, og vi ønsker da, at Røde Kors og Udlændingestyrelsen forstår alvoren i det, siger Lars Lindholm.

Annonce

Undersøger kontrakten

Ifølge Lars Lindholm er man lige nu i gang med at undersøge den kontrakt, der er indgået mellem Udlændingestyrelsen og Vejle Kommune, og som udløber til november næste år.

Borgmester i Vejle Jens Ejner Christensen (V) har tidligere udtalt, at det ikke er muligt at annullere kontrakten, men borgere i Sandvad vil alligevel gøre et forsøg.

- Vores advokat er i gang med at nærlæse kontrakten, og allerede nu er der måske et "hul", som kan føre til, at den måske kan annulleres. Vi har nemlig fundet ud af, at der i kontrakten står nævnt, hvilken type beboere der må bo på centret, men det er ikke den type, der snart flytter ind. Så måske er der en mulighed der, siger Lars Lindholm.

Borgerne udviste ved demonstrationen deres store utilfredshed med Udlændingestyrelsen og Mattias Tesfaye. Foto: Lars Lindholm

Han hæfter sig også ved noget af det, som Mattias Tesfaye sagde på samrådet onsdag eftermiddag.

- Ministeren sagde, at hvis der var blevet lavet en fejl, skulle Udlændingestyrelsen rette op på det. Derfor håber vi også, at vi kan få Udlændingestyrelsen til at indrømme, at den har begået en fejl og få det fikset, fortæller Lars Lindholm.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de eventyrlige julelys på den velbesøgte villavej: 'Det kan godt være svært at komme ud af indkørslen mellem klokken 17 og 18'

Alarm 112 For abonnenter

Politiet forbyder båthorn i Sandvad: 'I må gerne demonstrere, men det skal være i stilhed' - lokalrådsformand føler, at staten giver de utilfredse mundkurv på

Billund

Skal de ældre nu trille helt op i nordvestbyen?

Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Vejle For abonnenter

Vores madanmelder gæster indisk restaurant i Vejle: Tam og kedelig oplevelse - og hvor i alverden var mangosaucen?

Alarm 112

To mænd overfaldt cyklist ved havnekrydset i Kolding

Alarm 112

Iskolde tyve kom på besøg, mens husets ejer var i bad: Det kan være en del af noget større

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce