Annonce
Vejle

Seertallet til Tour-start var stærkt overdrevet: Vejles borgmester tager det roligt

Verdens største cykelløb og en af de største sportsbegivenheder overhovedet, cykelløbet Tour de France, kommer til Vejle i 2021. Da løbet blev annonceret, var det med seertal på op mod 3,5 milliarder. De tal har nu vist sig at være lidt for gode. Borgmester Jens Ejner Christensen (V) ser dog ikke nogle problemer i, at tallene nu er betydeligt lavere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Da Vejle Kommune fik tildelt en Tour de France-start i 2021, var det med løfter om op mod 3,5 milliarder tv-seere. Det tal var skudt langt over målet.
Annonce

Vejle: "Det betyder ikke noget for os, om der er 10-20 eller 100 millioner seere."

Sådan lyder det fra Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), efter dagbladet Politiken torsdag kunne afsløre, at blandt andet de forventede seertal under Tour de France var stærkt overdrevne.

Da Danmark i februar blev tildelt tre Tour-starter i 2021, lød det således fra arrangørerne, at seertallet ville nå op på 3,5 milliarder. Ifølge flere eksperter er de tal - for at sige det mildt - dog pustet en anelse for højt op.

Sportsøkonom Daam Van Reeth siger til Politiken, at tallet nok nærmere er mellem 10 og 20 millioner seere på de enkelte etaper - og mellem 40 og 50 millioner seere samlet over tre uger.

Jens Ejner Christensen tager dog de nye oplysninger med ophøjet ro.

- Vi er ikke gået ind i det her på baggrund af seertal i europæiske fjernsyn. Det havde ikke betydet så meget for os, om det havde været de tal fra starten. Ret beset, så er der sandsynligvis ikke ret mange af dem, der har set det, der kan huske Vejle om et eller to år, siger Jens Ejner Christensen.

Vi er ikke gået ind i det her på baggrund af seertal i europæiske fjernsyn.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester

Annonce

Fem millioner afsat - indtil videre

Selvom seertallene til Tour-starten altså formentlig bliver betydeligt lavere end først antaget, så ændrer udgifterne sig ikke.

Danmark har også tidligere haft store cykelløb forbi, senest med Giro d'Italia-starten i 2012 i Horsens. Her forventede man en kommunal udgift på seks millioner kroner, men endte med en udgift på 12,6 millioner.

Jens Ejner Christensen har tidligere udtalt, at man til Tour-starten i Vejle Kommune har afsat et "indmeldelsesgebyr" på fem millioner kroner. Borgmesteren forventer dog, at udgiften bliver mindst det dobbelte.

Hos Jens Ejner Christensen er der dog stadig stor glæde over, at Vejle Kommune blev udvalgt til en Tour-start.

- Det er der i det for os, det er, at vi vil gerne markere Vejle Kommune som en god cykelby. Det med, at vi kan få lov til at toppe det med at komme med i en dansk satsning omkring Tour de France - det er vi både stolte af og glade ved, siger Jens Ejner Christenen.

- Det understøtter på en rigtig god måde alt det arbejde, vi laver omkring cykling. Der er ikke ret mange af de europæiske seere, der vil kunne huske Vejle - så seerantallet vil nok ikke betyde så meget, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce