Annonce
Vejle

Seks kammerater udfordrer hinanden: De vil gå 100 kilometer - på ét døgn

Daniel Bonde (til venstre), Lasse Bo Kappel Nielsen, Nicolai Lyhne, Kasper Roed, Mads Askjær og David Waltoft vil torsdag formiddag tage afsted på en 100 kilometer lang vandretur, som har start i Varde og mål ved tøjbutikken La Barbe på Flegborg et døgn senere. Foto: Mette Mørk
De har alle pårørende, der er eller har været ramt af kræft, og nu udfordrer seks vejlensiske kammerater hinanden på en 100 kilometer lang gåtur, der støtter kampen mod kræft.

Vejle: Ét skridt ad gangen i 24 timer. 130.000 skridt i alt. I den gode sags tjeneste.

Det kræver det at gå fra Varde til Vejle, hvis man vælger at følge Kyst til Kyst Stien, og det gør seks vejlensiske kammerater fra torsdag formiddag.

Medlemmerne af den sammensatte gruppe har valgt at udfordre hinanden på en 100 kilometer lang vandretur, som de satser på at gennemføre inden for 24 timer.

Annonce

Som initiativtager Lasse Bo Kappel Nielsen formulerer det, svarer det til i et døgn at gå, hvad han normalt er 22 dage om at tilbagelægge.

- Jeg har et kontorjob og går typisk 6000 skridt om dagen. Så jeg skal gå det, der svarer til 22 dage, og det handler om, at vi gerne vil presse os selv og få en fed oplevelse sammen. Vi er alle drevet af eventyr, men ingen af os er atleter, fortæller Lasse Bo Kappel Nielsen, der arbejder som sælger.

Alle har haft kræft tæt på

Han har investeret i et par nye vandresko, som han har gået til på arbejde de seneste dage.

Ellers har han eller de øvrige medvandrere, Daniel Bonde, Nicolai Lyhne, Kasper Roed, Mads Askjær og David Waltoft, ikke forberedt sig synderligt på den lange gåtur.

Idéen opstod, da kammeraterne satte sig sammen med det formål at udfordre hinanden. De blev hurtigt enige om at tilbagelægge en lang vandretur, og samtidig ville de gerne forsøge at rejse penge til velgørenhed.

De seks kammerater

Lasse Bo Kappel Nielsen, sælger.

Daniel Bonde, teamleder. 

Nicolai Lyhne, læge, Odense Universitetshospital.

Kasper Roed, sælger, Keyloop.

Mads Askjær, isolatør.

David Waltoft, bestyrer, Lido Caféen.

Valget af Kræftens Bekæmpelse var ligetil.

- Vi har alle nogen tæt på, som ikke er her mere på grund af kræft, og samtidig er Kaspers kone syg med kræft og har kæmpet mod kræften i over et år, fortæller Lasse Bo Kappel Nielsen.

Annonce

Skuffet over indsamlingsbeløb

Han var selv rundt med indsamlingsbøssen for Kræftens Bekæmpelse for et par uger siden, og det blev ikke den forventede oplevelse.

- Jeg fik 1100 kroner i bøtten, og jeg kunne næsten ikke aflevere den med så lille et bidrag. Så nu laver vi fundraising på Facebook, hvor vi løbende auktionerer sponsorerede gaver væk, og alle, der bidrager, har haft kræft tæt på eller har en historie med en, der har, fortæller Lasse Bo Kappel Nielsen.

Kampen mod kræft er også en af årsagerne til, at David Waltoft har valgt at tage del i den lange vandring.

- Jeg mistede min mormor, som stod mig meget nær, til kræft, og så er Kasper en af mine tætte venner. Samtidig handler det om at få en god oplevelse sammen med drengene, og jeg håber og tror på, at vi alle gennemfører, siger David Waltoft, der er vant til at gå en del på arbejde som bestyrer af Lido Caféen.

Annonce

Frygten en lang nats vandring

Under coronanedlukningen har han løbet samlet 250 kilometer i marts, hvor det stort set blev til 10 kilometers løb om dagen. Men de lange stræk er han ikke vant til.

- Jeg har højest løbet 22 kilometer på én dag, så 100 kilometers gang i pænt tempo er en udfordring. Vi skal gå omkring fem kilometer per time inklusiv pauser, og jeg frygter, at natten bliver hård. Lige nu lover vejrudsigten ovenikøbet regn, fortæller David Waltoft.


Mange tror ikke, at vi kan gennemføre de 100 kilometer på 24 timer, men det tænder mig bare endnu mere.

Lasse Bo Kappel Nielsen


Men målet er at nå hjembyen, og det forpligter, når City Vejle har valgt at tage imod troppen fredag klokken 10 ved målstregen ude foran La Barbe med rød løber og musik.

- Vi er alle Vejle-drenge og har brugt vores netværk, og vi er ikke stødt på et nej endnu. Vi gik i luften med fundraisingen torsdag 15. april, og allerede efter 24 timer havde vi rundet de første 5000 kroner, fortæller Lasse Bo Kappel Nielsen.

Annonce

Har aldrig tidligere haft en vabel

Lokale butikker, Vejle Boldklub, en frisør, tatovør og massør er blandt sponsorerne, og mandag eftermiddag har indsamlingen rundet 19.500 kroner.

Initiativtageren håber at nå et niveau omkring de 30.000 til 35.000 kroner, og samtidig er målet at gennemføre de 100 kilometers vandring.

- Jeg kan kigge på mig selv og se, at jeg har taget kilo på under corona-nedlukningen. Jeg er blevet inaktiv og trænger til et los i røven. Men jeg tror på, at vi gennemfører, siger vandredebutanten optimistisk og tilføjer:

- Jeg aldrig har haft en vabel før, så jeg er også spændt på, hvordan det kommer til at gå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce