Annonce
Erhverv

Seks ton kaffe senere: Butiksejer forlader sit blå livsværk i Vejles midtby

Ulla Guasp Clausen var 22 år, da hun blev selvstændig og købte Cafébiografen i Den Gamle Arrest. Det var i 1992, og hun drev caféen til 1998. Året efter åbnede hun Madam Blå, som hun nu har solgt til restauratør Martin Sikær. Foto: Mette Mørk
Efter 28 år som selvstændig i Vejles midtby har Ulla Guasp Clausen solgt Madam Blå til Martin Sikær. Overdragelsen finder sted 1. februar.

Vejle: Gadebilledet i Vejles midtby forandrer sig en smule ved månedsskiftet.

Her forlader Ulla Guasp Clausen sit kaffe- og tehus, Madam Blå, som hun med stor energi har drevet i Søndergade gennem 20 år.

Hun har tidligere ejet Cafébiografen i Den Gamle Arrest og Tante Grøn i Orla Lehmannsgade og nåede også at være caféejer i Aarhus et enkelt år. I alt er det 28 år som selvstændig i Vejle, hun nu lægger bag sig.

Butiksejeren har valgt at sælge Madam Blå til naborestauratøren Martin Sikær fra Conrads, og fredag 31. januar har hun sidste arbejdsdag i de hyggelige rammer under det lave loft.

- Da jeg fyldte 50 år i sommer, havde jeg lyst til at ryste posen. Jeg har i alle år haft en drøm om at udvide her, men hver gang er der kommet noget i vejen. Derfor vil jeg hellere give Martin pladsen. Han står med et helt andet team og har store ambitioner. Men det er vigtigt for mig, at han kører Madam Blå videre i første omgang, fortæller Ulla Guasp Clausen.

Annonce

Mange spørger, om jeg bliver selvstændig igen. Det har jeg ikke ambitioner om, men man skal aldrig sige aldrig.

Ulla Guasp Clausen, indehaver af Madam Blå

Sønnen glæder sig

Gennem 20 år bag den lave disk har hun og hendes ansatte slidt fire espressomaskiner op, og kaffehuset har brygget kaffe af omkring seks ton bønner siden åbningen ved årtusindskiftet.

Salg af poser med kaffebønner og te, gaveartikler og delikatesser har dog givet større omsætning end salget af hjemmebagte kager og croissanter og varme drikke, og på trods af de beskedne 63 kvadratmeter har Ulla Guasp Clausen drevet en sund forretning i Søndergade.

- Men jeg tror, det er på tide at prøve noget andet, og derfor har jeg solgt mit lille livsværk. Jeg vil bare gerne have lov at være mor og en god kone. Jeg åbnede Madam Blå, da Emil var fem måneder, og han har aldrig oplevet andet. Han glæder sig til, at jeg er mere hjemme, for her har jeg været seks dage om ugen, og jeg har hele tiden tænkt på butikken. Nu får jeg tid til at lære spansk, som jeg længe har drømt om, fortæller hun med et bredt smil.

Palma er til hygge

Helt uden arbejde står hun dog ikke, når januar løber ud. Hun har lavet en aftale med Munkebjerg Hotel, hvor hun bliver reservetjener og indkaldes efter behov.

Her arbejder hendes mand Andrés, der har spanske rødder, som tjener i lobbybaren. Parret, der bor på Grundet, har kendt hinanden i syv år og blev gift i sommer, og de ejer en lejlighed i Palma, hvor Ulla Guasp Clausens svigerfamilie bor.

Men Spanien bliver ikke familiens permanente base.

- Jeg har hele tiden sagt, at 2020 bliver et år, hvor tingene falder på plads. Der er 1000 ting, jeg også gerne vil, og min familie er glad for min beslutning. Mange har spurgt, om jeg vil åbne noget i Spanien, men det kommer aldrig til at ske. Palma er et sted, hvor vi har familie og kan hygge os. Men både Andrés og jeg føler os groundede her i Vejle, siger Ulla Guasp Clausen.

Madam Blå får lov til at bestå, men køberen Martin Sikær har ambitioner om at udvikle og udvide stedet, der ligger i forhuset til Den Smidtske Gård. Foto: Mette Mørk

Vil savne den tætte kontakt

Det er langt fra uden følelser, at hun snart må tage afsked med butikken, kunderne og det faste personale, som fortsætter, når Martin Sikær overtager ejerskabet.

- Jeg har haft så mange fantastiske kunder og ansatte, og de har givet mig positiv energi. Det vigtigste for mig er, at jeg får takket dem alle for 20 fantastiske år. Jeg kommer til at savne den tætte kontakt til kunderne, og den livsglæde der er her. Det har været en æra i mit liv fyldt med positive timer, dage, måneder og år, som jeg altid vil se tilbage på med stor glæde, siger hun og kigger ud i lokalet.

Men selvom hendes daglige gang bag de småsprossede vinduer i Søndergade bliver et savn, er hun afklaret med sin beslutning.

- Hver morgen har jeg været glad for at møde ind her. Det har været en stor del af min personlighed, men jeg er mere end Ulla fra Madam Blå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Vejle

Syv ansatte venter stadig på svar efter udbrud: En beboer mere på plejehjem er smittet med coronavirus

Børkop

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv og ikke mindst pas på andre!

Annonce