Annonce
Udland

Seks uger gammelt spædbarn dør i USA med coronavirus

Pablo Sanhueza/Reuters
Ifølge Reuters er spædbarnet det yngste offer for coronaviruspandemien, der har kostet over 46.000 livet.
Annonce

Et seks uger gammelt spædbarn er død med coronavirus i USA. Det er ifølge Reuters det yngste offer for virusset på verdensplan.

Borgmester i byen Hartford, Connecticut, Luke Bronin bekræftede dødsfaldet onsdag eftermiddag lokal tid på et pressemøde, skriver lokalmediet Fox 61.

- Test viste i nat, at den nyfødte var smittet med Covid-19 (sygdommen, man får af coronavirusset, red.). Det er absolut hjerteskærende, siger Luke Bronin.

Connecticuts guvernør, Ned Lamont, kalder det for en "tragisk milepæl".

- Det er en påmindelse om, at ingen er i sikkerhed for virusset, siger han ved et andet pressemøde onsdag eftermiddag lokal tid ifølge Reuters.

Størstedelen af ofrene for coronavirusset har været ældre personer. Særligt Italien og Spanien har været hårdt ramt grundet landenes høje gennemsnitsaldre, skriver nyhedsbureauet AFP.

I de seneste par uger er der blevet registreret flere dødsfald blandt unge.

Blandt de unge ofre er en 13-årig i Frankrig, en 12-årig i Belgien og 13-årige Ismail Mohamed Abdullah fra Storbritannien, hvis familie fortalte, at han ingen sygdomme havde før virusset, skriver AFP.

I den amerikanske delstat Illinois døde et ni måneder gammelt barn tidligere på ugen med coronavirus. Men det er endnu ikke officielt bekræftet, at det var virusset, der var den primære årsag til barnets død, skriver AFP.

I alt er over 213.000 mennesker konstateret smittet med coronavirus i USA. Heraf er over 8000 meldt raske igen.

USA har samlet set over 5000 dødsfald som følge af virusset. Det er tredjeflest på verdensplan, kun overgået af Spanien med over 9000 døde og Italien med over 13.000 døde.

/ritzau/

Artikel fra Fox 61
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce