Annonce
Børkop

Selvom der er lukket: Zoo oplever stor stigning i antal solgte billetter og årskort

De asiatiske vildhunde her tager det hele meget roligt, men det er trange tider for Skærup Zoo. Dog er opbakningen stor, og det er en stor hjælp for det lokale zoologiske have. Arkivfoto: Skærup Zoo
Annonce

Skærup: Det er trange tider for Skærup Zoo, der på grund af coronakrisen ikke har haft åben som vanlig.

Men i nødens stund har det vist sig, at både lokale og folk længere væk fra tænker på og bakker op om Skærup Zoo.

- Vi oplever en stor stigning i salget af årskort og dagbilletter. Og det er utrolig dejligt, for det betyder en kæmpe forskel for os. Vi har søgt økonomisk hjælp fra støttepakken, men vi har endnu ikke modtaget noget. De mange solgte billetter og årskort er med til, at vi kan holde driften ved lige her og nu, siger Karina Schou, der er indehaver af Skærup Zoo.

For udgifterne er de samme. Dyrene skal selvfølgelig stadig have mad, der skal varmes op, der skal muges ud og den slags.

- I Skærup Zoo er pengene ikke længere små, de findes slet ikke, og det kan ikke undgås, at det sætter spor i dagligdagen - for både dyrepasserne og dyrene, oplyser hun.

Man kan købe tre ting

Det er hos Skærup Zoo muligt at købe årskort, som gælder et helt år fra den dag, det aktiveres.

Man kan også blive "dyrepasser for en dag".

Desuden kan man købe gavekort, der kan bruges til eksempelvis dagbilletter.

Hvordan man kan gøre det, kan man se på skaerup-zoo.dk

Annonce

Gået stærkt på det seneste

Især de seneste dage har der været stor efterspørgsel efter årskort og dagbilletter. Hvor mange, der er solgt, er ikke opgjort, men det er betydeligt flere end på et normalt år.

- Vi lagde et opslag på Facebook i tirsdags, og så gik det stærkt. Det er blevet delt utroligt mange gange, og det kan vi mærke på interessen for at støtte os, forklarer Karina Schou.

Hun fortæller, at de hos Skærup Zoo også kigger på andre løsninger, hvorpå man kan give sin støtte, men det kan hun ikke melde noget konkret ud om endnu.

Annonce

Håber det bedste

Men i den sidste ende er den vigtigste melding, at landets zoologiske haver atter kan åbne 8. juni. Hvis altså næste fase af genåbningen løber planmæssigt.

- Det er rart at vide, at der nu er en dato på, men vi ved jo også godt, at intet er givet i denne tid. Så vi holder vejret og håber det bedste, siger hun.

Skærup Zoo har snart 20 års jubilæum. Den har 106 forskellige arter dyr, deriblandt landets største udvalg af aber. Det største publikumsmæssige trækplaster har dog poter og store knurrehår: jaguarerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Give

Coronasmitten er stadig forankret i Givskud, Grønbjerg og Give: Medarbejdere på endnu et plejehjem er smittet

Annonce