Annonce
Billund

Sendt til hjørne: Plan for nyt boligområde i Billund skal "have en runde mere"

Det er dette område syd for Sønderkær Bæk, hvor Billund Kommune planlægger et nyt boligområde. Politikerne er dog uenige om, hvor strikse krav kommunen skal stille til de kommende huses udseende.
Politikerne har valgt at udskyde den endelige beslutning omkring en lokalplan for et nyt boligområde i den sydlige ende af Billund. Der er især uenighed om, hvor strikse krav kommunen skal stille til de kommende huses udseende og materialevalg.

Billund: Den meget omtalte lokalplan for et kommende boligområde i den sydlige ende af Billund er foreløbig sparket til hjørne.

Byrådet skulle tirsdag aften have taget stilling til lokalplanen, men den kamp er nu sendt i forlænget spilletid. Forud for byrådsmødet blev sagen behandlet i teknik- og miljøudvalget, og her blev det besluttet at udskyde punktet til udvalgets næste møde. Som udvalgsformand Per Nyhus (DF) formulerer det, så trænger den sag ”vist lige til en runde mere”.

Billund Kommune har i forbindelse med forslaget til den nye lokalplan modtaget 30 høringssvar, hvilket er ualmindeligt mange. Flere af høringssvarene er kritiske over for, at lokalplanen, hvis den skulle blive vedtaget, som den nu er fremlagt, stiller ret strikse krav til, hvordan de kommende huse i området skal være udformet, samt hvilke materialer der skal bruges.

Annonce

Politikerne var langt fra hinanden

Politikerne i teknik- og miljøudvalget var da heller ikke helt enige om, hvorvidt forslaget til en kommende lokalplan var godt eller dårligt.

- Da vi mødtes, var vi langt fra hinanden. Vi nærmede os hinanden, som mødet skred frem, men det handler lidt om, hvorvidt vi stiller for strikse krav i forhold til farver og udformning af tag på husene og lignende, siger Per Nyhus.

Udvalgsformanden fortæller, at han gerne ser, at lokalplanen kommer til at indeholde færre helt stringente krav til husenes udformning.

Teknik- og miljøudvalget holder møde igen i næste uge, hvor punktet igen vil blive drøftet. Herefter vil det formentlig blive diskuteret færdigt på efterfølgende byrådsmøde.

Billund Kommune har i forbindelse med forslaget til den nye lokalplan modtaget 30 høringssvar, hvilket er ualmindeligt mange.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Billund For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Billund

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce