Annonce
VEJLE

Seneste nedlukning kostede biograf og café millioner: Nu er Spiderman på menuen igen - husk mundbind og coronapas

Henrik Daugaard, Lido Biograferne, ser frem til genåbningen. Arkivfoto: Lars Saugbjerg
Lido Biograferne er klar til genåbning søndag. På programmet venter Spiderman, der kun nåede at spinde tre dage før jul. Lido Caféen er også klar til igen at modtage gæster.

Vejle: Endelig! Søndag kan du igen slå dig ned i biografsalens mørke. Alle biografer bliver genåbnet 16. januar til stor glæde for blandt andre biografdirektør Henrik Daugaard, Lido Biograferne i Vejle.

Direktøren har under nedlukningen ikke lagt skjult på, at han har fundet restriktionerne tåbelige. Men nu lyser filmlærredet op igen.

- Og det bliver naturligvis med Spiderman, som kun nåede at spille i tre dage. Der var fuld knald på filmen inden nedlukningen, og i åbningsdagene slog den faktisk selveste Bond. Cirka 3200 gæster nåede at se Spiderman i Lido; det er virkelig mange, og vi måtte tage små film af programmet for at køre Spiderman i flere sale, fortæller Henrik Daugaard.

Annonce

Spiderman er på ingen måde færdig. Fra søndag vil også House of Gucci, Skyggen i mit øje, The King's Man, Venom og Ghostbusters køre videre. En række animationsfilm er også stadig på programmet.

- Vi fortsætter, hvor vi slap, næsten. Hvidstengruppens premiere er udsat. De gode film står jo lidt i kø, og filmselskaberne ønsker ikke, at filmene "klumper" sammen, siger Henrik Daugaard, der tilføjer, at vinterferien ser ud til at blive uden sidestykke.

- Starten af februar - og vinterferien bliver meget spændende filmmæssigt. For ikke at tale om marts...

Mistede tre millioner i omsætning

Når du vil se film på det store lærred, skal du huske mundbind og coronapas.

- Vi kan uden problemer håndtere disse restriktioner. Det har vi prøvet før. Vi laver i øvrigt et ekstra tiltag for at imødekomme gæster, der måtte føle sig utrygge. Vi laver tomme sæder mellem bestillingerne, så ingen kommer til at sidde tæt på fremmede, siger Henrik Dauggard, der tilføjer, at man må tage mundbindet af, når man har sat sig til rette.

Biografdirektøren mener ikke, at det kan lade sig gøre at indhente det tabte.

- Juleferien kommer jo ikke igen, så det løb er kørt. Det er omkring 30.000 kunder, jeg er gået glip af under den seneste nedlukning, svarende til en omsætning på omkring tre millioner kroner, fastslår Henrik Daugaard.

Annonce

Stemningen i caféen

Som omtalt her i avisen valgte ejeren af Lido Caféen, restauratør Lars Berggreen, at tage imod en frivillig nedlukning i december, nemlig da biografen blev tvangslukket.

Lars Berggreen, indehaver af Lido Caféen, er klar til genåbning. Foto: Flemming Larsen

- Caféens gæster havde vænnet sig til mundbind, coronapas og areal og afstandskrav. Gæsterne forsvandt i forbindelse med lukningen af Lido Biograferne. Og da jeg samtidig mistede mine selskaber og leveringer til Vejle Musikteater, valgte jeg at lukke.

- Men lige så hurtig jeg var til at lukke, lige så hurtig er jeg nu til at åbne igen. Og selv om jeg ikke får alle mine gæster tilbage i et hug, glæder jeg mig til igen at holde åbent, siger Lars Berggreen.

Samtidig håber han, at de sidste restriktioner snart fjernes.

- Jeg ser i hvert fald frem til at kunne holde åbent for fuld skrue igen - både med selskaber og mad ud af huset, siger restauratøren.Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce