Annonce
Børkop

Seniorboliger ja tak - men ikke kun det

75, sådan cirka, mødte frem, da der var dialogmøde i Smidstrup Forsamlingshus. Foto: Jørgen Flindt

Der var godt gang i debatten, da 75 borgere og politikere var til dialogmøde omkring Smidstrupparkens fremtid. Et forslag blev skudt helt ned, mens andre forslag kom frem.

Smidstrup: Det ligger helt klart. Alle tidligere tanker om Smidstrupparkens fremtid som et muligt friplejehjem er endegyldigt blevet begravet.

Omvendt sættes der lokale kræfter ind på, at omdanne plejecentret til seniorboliger med mere. Det forklarede Stine Preston fra lokalrådet, da der onsdag aften var dialogmøde i Smidstrup Forsamlingshuse.

75 mødte frem til en snak om, hvad der skal ske med Plejecentret Smidstrupparken, når den efter planen skal lukke helt ned omkring 2023.

- Et friplejehjem har vi undersøgt muligheden for, men det vil kræve både så meget energi og kapital, som vi selv skal finde, at det ikke er en løsning, vi arbejder videre med. Vi arbejder i stedet for, at der kan laves seniorboliger i Smidstrupparken. Der er værelser, som kan slås sammen, og på den måde kan der skabes nogle lejligheder på omkring 100 kvadratmeter. Det tror vi bestemt på, der er et marked for. Men der skal ikke kun være boliger. Det er nærliggende, at der også skal være andet. Det kan for eksempel være værksteder, som borgerne kan bruge. Tag nu en landmand, der flytter fra gården til en af lejeboligerne for at komme i noget mindre. Men han vil stadig have lyst til at gå og rode med til ting i et værksted, sagde Stine Preston fra Smidstrup-Skærup Lokalråd.

Hun er med i den gruppe, som borgmesteren har nedsat til at udfærdige et kommissorium. Altså en slags skriftlig vejledning til politikerne i seniorudvalget omkring, hvad der skal ske med Smidstrupparken, når den lukker.

Første møde venter

Den 28. januar skal projektgruppen, som skal udfærdige et kommissorium, mødes for første gang.Med i gruppen er to fra Vejle Kommunes forvaltning, en fra Domea, som ejer halvdelen af Smidstrupparken, samt fire borgere fra Smidstrup.

Det forventes, at projektgruppen er klar til at klæde medlemmerne af seniorudvalget på før sommerferien.

Skal være for alle

Alle i salen var enige om, at noget skal ske. Og at lejeboliger lyder fint.

- Men tænk nu ikke kun i, at det skal være et olde-kolle. Vi er en flok kvinder, som dyrker gymnastik, og vi sad efter gymnastikken og snakkede om Smidstrupparkens fremtid. Tove (Tove Bank Hansen, red.) er ikke med her i aften, men hun sagde noget, vi andre er enige i, nemlig at det ikke bør være et olde-kolle men et alle-kolle, altså et sted for alle. Det kan blandes med ungdomsboliger. Måske endda med mulighed for, at de unge kan få nedsat huslejen mod at de hjælper de ældre, lød det Dorthe Gundtoft.

- Ud over lejligheder kan det også være en mulighed, at den store firkantede bygning bliver til et aktivitetscenter. Tag nu lokalarkivet. Det kæmper med pladsmangel, men det kunne ligge der, og det vil være et fint sted at arbejde med byens og gårdenes historie, sagde Gudrun Bøgedal.

Annonce

Tænk bredt

Til mødet var en lang række byrådspolitikere, og de var alle enige i, at det er vigtigt, at der tænkes bredt med hensyn til Smidstrupparken.

- Lejeboliger er bestemt en fin idé, men det kan ikke stå alene. Husk på, at der er et naturligt mætningspunkt. Der skal flere løsninger på banen. Det kan være at skabe et fælleshus, som eksempelvis også idrætsforeningen kan bruge. Jeg ved godt, det ikke er lige ved hallen, men det kan man måske leve med. Uanset hvad, så vil jeg anbefale, at man tænker i flere mulige løsninger, for ellers kan man stå med ét forslag, som ikke bliver til noget, og så har man intet, lød det fra Dan Skjerning (S).

Annonce
Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Her kan du komme til at holde i kø: Motorvejsbro i Vejle får lysregulering i 10 uger

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Vejle Boldklub

VB siger farvel: Midterforsvarer skifter til Skotland

Kultur

Ustadigt vejr holder ikke Verdensballetten tilbage: - Vi har aldrig aflyst en forestilling på grund af dårligt vejr

Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Børkop

Kunstner deler kreative tip: Sådan giver du genbrugsguld nyt liv

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Vejle

Forening får stor gave: Nu kan vi virkelig gøre en forskel

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

Erhverv

Anni og Lars hitter med nyt tiltag på tankstationen: Kunderne kommer fra hele landet

Annonce