Annonce
Egtved

Seniorklub fylder 50 år - men fejringen må vente til næste år

Fællesskab, samvær og hygge har altid været i højsædet hos Bredsten-Balle Seniorer. Sådan har det været gennem 50 år nu, og mon ikke det fortsætter sådan... Arkivfoto
Bredsten-Balle Seniorer har gennem fem årtier arbejdet for at skabe samvær og fællesskab blandt områdets pensionister og seniorer.
Annonce

Bredsten: Det har altid handlet om fællesskab og samvær hos Bredsten-Balle Seniorer - eller Invalide- og Folkepensionsforening for Bredsten Sogn, som den hed, da den blev stiftet på Bredsten Kro 7. december 1970.

Til gengæld blev det under stiftelsen stærkt pointeret, at man skulle afholde sig fra at diskutere politik og religion, fremgår det af de gamle protokoller. Foreningens første formand blev Villy Henneberg Jakobsen, mens Amalie Buhl var næstformand.

Programmet var allerede fra start udfyldt med mange forskellige foredrag, udflugter, banko, besøg på forskellige virksomheder og musik- og dansedage/aftener.

I starten benyttede man Bredsten Skoles lokaler til arrangementer. Andre lokaler har også været brugt, men de sidste mange år har seniorforeningens arrangementer fundet sted i Café Blicher.

- Der er sket meget på de 50 år, men medlemmerne har været trofaste og møder trofast op til vores arrangementer, siger formand for Bredsten-Balle Seniorer Gitte Andersen.

Annonce

Godt besøgte arrangementer

Bredsten-Balle Seniorer står også bag en række små og store arrangementer, som trækker seniorer til Café Blicher til nogle hyggelige timer.

Af de større arrangementer, som medlemmerne kan nyde godt af, kan blandt andet nævnes den årlige høstfest, sogneudflugt, efterårsfest med gule ærter, nytårsfest, grilltur og en flerdages bustur. Flere af disse er arrangeret i samarbejde med Bredsten Aktivitetscenter, Bredsten Menighedsråd og Stensvangs Venner.

Bredsten-Balle Seniorers tidligere formand Margit Kristensen var i 2013 også initiativtageren bag Bredsten Pensionistfestival, som blev til netop i samarbejde med de tre andre foreninger.


Der har været op- og nedture i foreningen gennem de 50 år, men stædige, frivillige personer har trodset nedturen og fået foreningen på ret køl igen.

Gitte Andersen, formand


- Der har været op- og nedture i foreningen gennem de 50 år, men stædige, frivillige personer har trodset nedturen og fået foreningen på ret køl igen, så vi i dag har 180 medlemmer, lyder det fra Gitte Andersen.

Annonce

Ingen jubilæumsfejring i år

Det forgangne år har dog slet ikke været, som foreningen havde forventet eller håbet. Tværtimod har der været ganske stille.

- Desværre ankom en vis corona i 2020 og nedlagde alt kulturelt, socialt samvær, lyder det med ærgrelse fra Gitte Andersen.

Det betyder også, at det ikke var muligt at markere foreningens 50 års jubilæum tidligere på måneden.

- Men vi håber, at vi kan holde mange af de aflyste arrangementer i 2020 til næste år og sender samtidig en tak til de mennesker, der for 50 år siden tog initiativ til starte vores forening, siger formanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Sofies forældre efter tiltalen om uagtsomt manddrab: Vi er lettede - men også skuffede

Annonce