Annonce
Børkop

Seniorklubben: Situationen er meget træls men vi er her stadig

Kisser og Søren i Smidstrup Forsamlingshus anno 2008. Planen var, at duoen atter skulle have givet en koncert der, men det er blevet aflyst. Ganske som alt andet er hos Smidstrup-Skærup Seniorklub. Arkivfoto: Torben Glyum
Igen har Smidstrup-Skærup Seniorklub fundet aflysningskiltet frem. Klubben, der nu er blevet en forening, er bekymret over, om folk glemmer den. Men seniorklubben er stadig aktiv og gør klar til, at tingene engang åbner op igen.
Annonce

Smidstrup: Kisser og Søren er en lokal sangduo, der skulle have optrådt i Smidstrup Forsamlingshus 12. januar, men som med alt muligt andet hen over det danske land, er også det arrangement aflyst.

Og hos en af arrangørerne Smidstrup-Skærup Seniorklub erkender man, at efterhånden er humøret og kampgejsten da ved at være noget tyndslidt, men man er stadig i fuld vigør.

- Vi har måtte udskyde og aflyse meget hen over efteråret og julen, og det tærer da på alle, men det er vigtigt for os at understrege, at vi er her stadig, og vi vender kraftfuldt tilbage, når det er muligt, siger Ingeborg Egeskov, der er formand for Smidstrup-Skærup Seniorklub.

Klubben har over 50 år på bagen, så der er en lang forhistorie, men i sensommeren blev klubben omdannet til en forsamling med en ny bestyrelse. Og siden har alle arrangementer måtte aflyses. Så foreningen har ikke ligefrem fået den start, den havde håbet på.

- Det er - for at sige det lige ud - rigtig træls, for vi kan jo ingenting. Jeg ved godt, at det er ens for alle, men desværre for os betyder det, at vi ikke kan komme i gang med at få medlemmer til foreningen, som det ellers var planlagt. Det føler vi ikke er muligt, når vi nu bliver nødt til at aflyse alt, siger hun.

Annonce

Ingen andre løsninger

Foredrag er blevet aflyst i en lind strøm. Og i december blev julearrangementet aflyst.

Coronavirussen bliver ved med at holde alle i et jerngreb. Og dermed kan Smidstrup-Skærup Seniorklub ikke melde forårets program ud.

- Vi har arbejdet på at afholde en række foredrag i foråret, men det er nu skrinlagt indtil videre. Hvis tingene åbner mere op, så vil vi prøve på at rykke hurtigt, men ingen ved jo, om det overhovedet bliver muligt dette forår,  forklarer hun og nævner videre, at man har overvejet andre tilbud så som vandreture eller virtuelle foredrag.


Vi har arbejdet på at afholde en række foredrag i foråret, men det er nu skrinlagt indtil videre.

Ingeborg Egeskov, formand for Smidstrup-Skærup Seniorklub


- Men vandreturene er noget, som idrætsforeningen i Smidstrup står for, og vi skal ikke konkurrere med hinanden om det, og vores formål er jo, at man mødes til et socialt arrangement, hvor man ud over at høre et foredrag kan købe kaffe og snakke hen over bordene. Det vil man ikke kunne virtuel, så den tanke fortsætter vi heller ikke med, siger Ingeborg Egeskov.

Annonce

Kommer lys igen

Seniorklubben har i over 50 år kørt efter et koncept med, at der skal skabes og formes tilbud til alle seniorer, og det har kørt sin egen slagne gang år efter år.

Men 2020 og nu 2021 er et på alle måder hårdt år, når man er en forening, der gerne vil tilbyde foredrag og arrangementer til alle, men især selvfølgelig med fokus på seniorerne.

Men efter mørke kommer lys, og at foreningen vender tilbage på fuld skrue på et tidspunkt, er Ingeborg Egeskov ikke i tvivl om.

- Det er en super træls tid, men vi vil gerne sikre, at folk ved, at vi vender tilbage og at der atter vil komme tilbud om et foredrag, en musikalsk oplevelse og så videre, siger formanden for Smidstrup-Skærup Seniorklub.

Klubben der blev en forening

Smidstrup-Skærup Seniorklub har til formål at skabe tilbud til seniorer fra fjern og selvfølgelig især nær.

Klubben blev sidste sensommer officielt til en forening. Det skyldes, at ellers ville man ikke længere kunne modtage økonomisk tilskud fra det offentlige.

Og det tilskud er alfa omega, da der er fri entré til foredragene og arrangementerne. Det skal nemlig være et sted, hvor alle kan komme uden at skulle tænke i det økonomiske.

Normalt byder Smidstrup-Skærup Seniorklub på foredrag/musik med videre hver anden tirsdag minus sommer og jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce