Annonce
Give

Sensationel fødsel: Brillebjørn føder unge i Givskud Zoo for første gang

Med fødslen af brillebjørneungen er der nu fem brillebjørne i Givskud Zoo - Zootopia: Foto: Givskud Zoo - Zootopia
For første gang er der født en brillebjørneunge i Danmark. Kønnet på den lille ny er endnu ukendt.

Givskud: For første gang nogensinde er der født en bjørneunge i Givskud Zoo - Zootopia. Det er samtidig den første fødsel af en brillebjørneunge i Danmark nogensinde.

Den lille unge er et resultat af en parring mellem brillebjørnene Nazca og Raymi.

- Det er så sensationelt i vores verden, at vi har svært ved at få armene ned. Vi blev udvalgt til at have Europas vigtigste avlspar, og derfor er det vigtigt for os at vide og vise, at vi har rammerne til, at brillebjørnene kan yngle, siger direktøren for Givskud Zoo - Zootopia, Richard Østerballe, i en pressemeddelelse.

Annonce

Brillebjørneungen blev født i en redekasse, der er installeret i stalden. I selve kassen har Givskud Zoo - Zootopia sat et kamera op, som gør det muligt at følge både ungen og moren ved hjælp af livestreaming. Linket kan findes på dyreparkens hjemmeside.


Brillebjørneungen og dens mor befinder sig i en redekasse. På dyreparkens hjemmeside kan man se med direkte via et webcam. Foto: Givskud Zoo - Zootopia


Brillebjørne

  • Brillebjørne får mellem en og tre unger.
  • Ungerne vejer omkring 300 gram, når de bliver født.
  • De åbner øjnene cirka en måned efter fødlen.
  • Først efter tre måneder forlader de deres hule eller redekasse.

Kilde. Givskud Zoo - Zootopia

Der er også lyd på den direkte optagelse, og selvom der indimellem kommer en del lyde fra ungen, er det ikke et udtryk for, at der er noget galt, forsikrer direktøren.

- Her er det vigtigt at pointere over for alle, der kigger med, at ja, ungen piver, grøffer, larmer og hviner ganske meget. Det skyldes ikke, at moren er ved at klemme den. Det er helt normalt, og det skal ungen gøre. Så der er ingen grund til bekymring.


Vi blev udvalgt til at have Europas vigtigste avlspar, og derfor er det vigtigt for os at vide og vise, at vi har rammerne til, at brillebjørnene kan yngle,

Richard Østerballe, direktør Givskud Zoo - Zootopia


Fire bjørne er blevet til fem

Selvom det er første unge, som moren Nazca får, virker det til, at hun er faldet godt ind i rollen og tager sig godt af sit afkom.

- Indtil videre lader vi moren om pasningen, og så sørger vi for, at der er ro i stalden. Så det varer også noget tid, før vi kender kønnet på den lille. Men vi er spændte på det videre forløb, og vi glæder os til at se den lille unge vokse sig større. Den bliver nok et hit hos vores gæster til sommer, ligesom de store bjørne har været indtil nu, siger Richard Østerballe.

Med den nyfødte unge er der nu fem brillebjørne i Givskud Zoo - Zootopia, der udover ungen og forældrene Nazca og Raymi også tæller tvillingebrødrene Sonco og Tupa.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Egtved For abonnenter

Thyra, Kasper og rigtigt mange andre risikerer at skulle vinke farvel til noget af det, som de holder meget af - meget snart

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Alternativt bingo: Håbefuldt parti benytter sine få valgplakater som spilleplader - det er ikke specielt grønt at spille med

Vejle Boldklub For abonnenter

Live: VB spiller pokal-bold i Horsens, og der er en kvartfinaleplads på spil

Hedensted

Live valgdebat 19.55: Hvordan får vi bedre offentlig transport, hvor skal solcelleparkerne ligge, og hvilke byer skal have byggegrunde?

Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Alarm 112

De afslørede sig selv: Butikstyve kom i slagsmål uden for forretningen

Billund For abonnenter

Niårige Magnus har en kræfttumor i hjernen og har fået 81 gange kemo: - Vi nyder ham, mens vi har ham

Erhverv

Selvkørende trucks og robotteknologi omdanner kyllingekød til færdigpakkede nuggets på rekordtid: - Vi vil gerne bruge vores medarbejdere til det, de er bedst til

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik

Hedensted

Lene Langelund lukker sin ellers velkørende butik i Hedensted: Har sidste åbningsdag 27. november

Danmark

Heunicke: Flere skal vaccineres hvis Danmark skal være åbent

Alarm 112

Han kørte videre fra påkørsel: Vaks trafikant fulgte efter ham

Vejle For abonnenter

Dømt for sygehus-svindel, de lokale lejere bor billigere, gågaden lukket for valgplakater, Vejle kåret som årets transportkommune og lokal forening ramt af global varekrise: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Billund For abonnenter

Kirkbi har købt endnu en bygning i Billunds bymidte: Prisen var 18 millioner kroner

Annonce