Annonce
Vejle

Sensationel sejr: Bridgespiller fra Vejle er verdensmester i seniorklassen

H.C. Nielsen kom hjem til Vejle sent søndag, og han viste selvfølgelig sin guldmedalje frem i Bridgehøjborgen, som er hans hjemmebane. Privatfoto
Bridgespilleren H.C. Nielsen var i weekenden med til at sikre den første guldmedalje til et dansk seniorhold.
Annonce

Vejle: Det danske seniorhold i bridge med Vejle-spilleren H.C. Nielsen spillede sig helt til tops ved det VM, som sluttede i den kinesiske by Wuhan i weekenden.

En flot kvalifikationsrunde blev fulgt op af en nervepirrende kvartfinale mod Frankrig, og derefter ryddede holdet den sidste modstand i form af Indien og England af vejen. Danskerne besejrede englænderne med slutresultatet 194 mod 167.

Mesterskabet kom i hus efter to ugers intens kamp, så det var en udmattet H.C. Nielsen, som mellemlandede i Vejle sent søndag aften for mandag morgen at flyve til Malta, hvor han står som arrangør af en bridgerejse med 80 deltagere.

- Vi har spillet i knap 100 timer, fortalte vejlenseren til de klubmedlemmer, som var mødt frem i Bridgehøjborgen i Toftebo, hvor H.C., som han kaldes i daglig tale, har sit virke med klubdrift og undervisning.

Eter næsten 100 timers koncentreret spil i Kina er der ikke noget at sige til, at spillerne ser en smule udmattede ud. H.C. Nielsen fra Vejle er nummer to fra venstre på dette foto af vinderholdet. Foto: Danmarks Bridgeforbund
Annonce

Vandt over professionelle

Det er første gang, et dansk voksenbridgehold går helt til tops ved et VM, og præstationen bliver sat i relief af, at der blandt modstanderholdene også var professionelle, som ernærer sig af det ædle spil.

Danskerne klarede de 23 kvalifikationskampe á 16 spil flot, så de i kvartfinalen skulle møde Frankrig. Det blev dansk sejr med mindst muligt forspring, så hvis blot ét stik var gået anderledes, kunne eventyret være sluttet her.

Så fulgte en komfortabel sejr over Indien i semifinalen, og da slutfacit skulle gøre op i finalen, var det en klar dansk sejr med stor føring undervejs. Men da femte af de seks finalesektioner skulle gøres op, stod holdene næsten lige.

Annonce

Glad landstræner

Guldvinderne er mellem 62 og 69 år gamle. Alderspræsident Knud-Aage Boesgaard på 69 år vandt i øvrigt guld ved junior-EM som 20-årig i 1970.

Guldholdet består af spillerne: Hans Christian Nielsen, Vejle, Knud-Aage Boesgaard, Herlev, Steen Schou, Aarhus, Jørgen Hansen, Aarhus, Søren Christiansen, Nærum, samt Henrik Norman Hansen, Hørsholm. Holdkaptajn er Bo Bilde, mens Jan Nielsen er coach.

- Indsatsen har ganske enkelt været forrygende, og stemningen i den danske delegation er helt i top. En målrettet indsats fra hele holdet har ført til dette fremragende resultat for dansk bridge, sagde en glad landstræner Peter Magnussen oven på indsatsen.

Mens sejren var den første guldmedalje til Danmark i seniorrækken, har danske juniorspillere tidligere vundet VM. Danmark deltog også i dame- og mixed-rækken, hvor det dog ikke blev til medaljer denne gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce