Annonce
Børkop

Serien 'Hvor blev de af'? Søstrene fra ishuset bager selv deres pandekager nu

Mathilde (til venstre) og Kamille på henholdsvis 10 og 12 år har været meget alene hjemme i coronatiden, fordi skolen var lukket, mens deres forældre begge skulle arbejde. Derfor har de fået sig hunden Vilma. Foto: Mette Mørk
Kamille og Mathilde var kun fire og to år, da de - jublende over gratis pandekager med is - blev foreviget i Vejle Amts Folkeblad. Og billedet fra dengang siger faktisk ret meget om pigernes personligheder nu, ni år senere.

Børkop: Toårige Mathilde Venø Thomsen stjæler spotlyset, da fotograf Benny F. Nielsen tilbage i 2012 fotograferer hende og storesøster Kamille i Børkops nyåbnede ishus.

Mens Kamille lidt forsigtigt titter frem bag højstolen, rækker Mathilde jublende sine hænder i vejret og tilkendegiver med sin åbne, smilende mund, at hun er mere end tilfreds med serveringen af gratis pandekager med is.

Stine Venø Thomsen er mor til de to søstre, som i dag er 10 og 12 år gammel, og hun fortæller, at det for det meste stadig er lillesøster Mathilde, der har det med at komme i fokus.

Annonce

Begge piger bekræfter.

- Jeg er meget den, der sidder i baggrunden, og jeg hader, når jeg skal prøve noget nyt.

-Jeg elsker alt, der er nyt, og jeg er ikke bange for at være i fokus, overtager lillesøster Mathilde, mens de to piger hopper rundt på familiens havetrampolin.

Lillesøster Mathilde jublede over serveringen, da Børkop Ishus i sin tid åbnede. Kamille på fire år så lidt mere spagfærdigt til bag stolen. Det dejlige billede hænger på gangen i avisens hus på Bugattivej. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Pigerne er da heller ikke blege for at indrømme, at de er ret forskellige og kan skændes, så det brager.

- Vi kan blive uvenner over alt, afslører B-mennesket Kamille, og morgenmennesket Mathilde uddyber:

- Det kan være en lille ting som for eksempel, hvis jeg tror, hun har taget min børste.

- Men vi er også virkelig gode til at være sammen, afbryder Kamille.

Corona-hund

Og heldigvis er pigerne gode til at være sammen, for de har været rigtig meget i hinandens selskab her i corona-tiden, hvor begge deres forældre har passet deres job, mens pigerne ofte har været alene hjemme.

- Det har været kedeligt, stønner Mathilde.

Men begge piger bliver hurtigt enige om, at der er kommet én god ting ud af corona, og det er deres otte måneder gamle hundehvalp Vilma.


De har et elske-hade-forhold, men de kan heller ikke undvære hinanden, og de har sørme også fået meget glæde ud af hinanden.

Stine Venø Thomsen, pigernes mor


Den bliver flittigt nusset og leget med og får også en hoppetur på trampolinen.

- Men den kan vi også skændes over. Mest, når der skal gås tur med den, for det vil vi helst ikke. I hvert fald ikke når det regner, fortæller pigerne.

De bruger til gengæld gerne tid på at spille Roblox og Minecraft sammen, og det seneste nye er, at de har meget sjov ud af at lave 3D-perleplader med figurerne fra online-spillet Among Us.

Annonce

Kom et år for tidligt

Det er to søstre, som snakker i munden på hinanden og har meget på hjerte, men det skyldes måske også, at de ikke har ser ret mange mennesker efter de seneste måneders corona-nedlukning.

Når søstrene ikke hopper i trampolin, går Kamille til dans, mens Mathilde spiller fodbold. Sammen kan de lide at spille Roblox, Minecraft og Among Us. Foto: Mette Mørk

- Jeg synes, de har klaret det simpelthen så flot, siger deres mor Stine Venø Thomsen og fortsætter:

- De har været gode til at få deres sociale behov dækket online og acceptere, at vilkårene er sådan her lige nu. Men vi håber snart, det er overstået.

De to piger går i henholdsvis 4. og 5. klasse på Englystskolen, og på den måde får de aldrig rigtig lov til at slippe ret meget for hinanden.

Det var da heller ikke planen, at Mathilde skulle være kommet til, så kort tid efter storesøster Kamille var kommet til verden.

- Jeg havde ellers skræddersyet en plan, men Mathilde endte med at komme et år for tidligt, siger Stine Venø Thomsen og understreger, at det selvfølgelig aldrig er noget, hun og hendes mand har fortrudt.

Pigerne har da også et helt særligt bånd mellem hinanden.

Hvor blev de af?

  • I begyndelsen af marts efterlyste vi her på Vejle Amts Folkeblad personerne på nogle af de fotografier, som igennem årene har prydet avisens spalter.
  • De gamle fotografier fra avisen hænger på redaktionens gange, og dermed er ansigterne med tiden blevet en fast del af persongalleriet her på Bugattivej. 
  • Men hvem er personerne på billederne egentlig? Det satte vi os for at undersøge, og i denne artikelserie kommer vi nærmere et svar.

- De har et elske-hade-forhold, men de kan heller ikke undvære hinanden, og de har sørme også fået meget glæde ud af hinanden. De vil nogenlunde de samme ting, når vi eksempelvis er på ferie, fordi de udviklingsmæssigt er så tæt på hinanden.

Noget, begge søstre også er glade for, er at eksperimentere i køkkenet. Blandt andet med at lave hjemmelavet is og ikke mindst pandekager.

Så de kan sagtens få deres lækkersult stillet derhjemme og behøver ikke tage ud i byen for at spise pandekager, som da de var små.

Men ét sted er de enige om, at de gerne vil hen og spise, når alting åbner igen: Restaurant Flammen.

- Der har vi været sygt mange gange, lyder det begejstret fra pigerne.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce