Annonce
Billund

SF arrangerer borgermøde om forurening

SF mener, at forureningen i Grindsted skal ordnes én gang for alle. Partiet arrangerer nu et borgermøde, hvor emnet vil blive debatteret. Foto: Andreas Bjerre.

Eksperter og beslutningstagere vil være i panelet, når SF den 15. marts arrangerer et borgermøde vedrørende forureningen i Grindsted.

Grindsted: Forureningen efter Grindstedværket kommer nu til at danne grundlag for et borgermøde. Det er SF, som torsdag den 15. marts arrangerer et borgermøde, hvor der vil blive sat fokus på emnet.

Partiets formand, Pia Olsen Dyhr, vil selv deltage som oplægsholder og paneldeltager, og hun vil slå på tromme for, at der øjeblikket bliver afsat offentlige midler til at få gjort noget ved forureningen.

- SF har foreslået, at der oprettes en renjordsfond på en milliard, der blandt andet kan bruges til at rense jorden efter Grindstedværket én gang for alle. Men regeringen vil vente til 2019 med at begynde snakken om, hvad vi kan gøre, siger Pia Olsen Dyhr ifølge en pressemeddelelse.

Borgermødet

Borgermødet, som SF arrangerer, og som skal handle om forureningen i Grindsted, finder sted torsdag den 15. marts mellem klokken 16 og 17.30.

Partiets formand, Pia Olsen Dyhr, vil selv holde oplæg og være i panelet, som desuden vil bestå af forskere, fagfolk og beslutningstagere på området.

SF: Uansvarligt at vente

Diverse forskere, fagfolk og politikere vil blive inviteret til at komme med oplæg og blive en del af det panel, som skal debattere om emnet. Arrangørernes holdning er klar: Der skal gøres noget ved forureningen, og det skal hellere ske i dag end i morgen.

- I SF mener vi, at det er uansvarligt at vente. Vi har allerede ventet alt for længe. På borgermødet håber vi at få svar på, hvad der er akut behov for af hensyn til borgernes helbred og af hensyn til miljøet. Det vil vi gå til de andre partier med for at foreslå, at vi handler hurtigst muligt, siger Pia Olsen Dyhr.

Annonce

Kan vi regne med regionen?

I sidste uge kom det frem, at forskere fra Danmarks Tekniske Universitet har fundet ud af, at 100 kilo kræftfremkaldende vinylklorid hvert år siver ud i Grindsted Å fra giftdepoter fra Grindstedværket. Selvom professor Anders Baun i dagens udgave af JydskeVestkysten maner til besindighed og siger, at mennesker ikke bør frygte forureningen, er der også fra SF's lokale afdeling ønske om at få orden i tingene.

- Vi vil have svar på, om vi kan regne med regionen, når den lover os, at den har styr på det, og om der er håb for, at jorden kan blive renset i en nær fremtid, siger Susanne Mathiesen fra SF Billund.

Hun har stiftet Facebook-gruppen "Ryd op efter Grindstedværket", hvor emnet bliver debatteret.

Annonce
Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fjerde strejkeudvidelse på fire uger bliver næppe den sidste: - Det vil kunne mærkes i Vejle, det er der slet ingen tvivl om

Erhverv For abonnenter

Svejsevirksomhed har vokseværk: Har oprettet ny afdeling og leder stadig efter folk

Alarm 112

Efterlysningen virkede: Mistænkt for røveriforsøg har meldt sig selv

Navne

Oversigt: Disse nekrologer og mindeord bragte vi i juli 2021

Alarm 112 For abonnenter

Mobilhul forhindrer ambulancer i at sende hjertedata til hospitalet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Væk med regneark og mere tillid til personale

Erhverv

Rikkes iværksætter-succes er blevet for stor til byen: Nu rykker hele produktionen til ny adresse

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Vejle Boldklub

VB tester engelsk angriber med Premier League-kampe

Kultur For abonnenter

Præsten klar med det 11. bud: Du skal give din viden videre

Gamle dage

En mærkelig historie: Da oprøret brød ud på Bornholm, fik herregården ved Børkop ny ejer

Annonce