Annonce
Trekantområdet

SF-formand tager skarpt afstand fra sexbilleder: - Hvis ikke Mikkel selv havde meldt sig ud, var han blevet ekskluderet

- Hvis ikke Mikkel selv havde meldt sig ud i dag, havde vi bedt landsledelsen ekskludere ham, siger Eigil Kristensen, der har været medlem af SF siden 1976 og overtog formandsposten i Middelfart, da Mikkel Dragmose-Hansen meldte sin afgang og blev afløst af daværende formand Morten Thomsen i byrådet. Privatfoto
- Jeg er ked af det på Mikkels vegne, men sådan en lovovertrædelse er ikke foreneligt med at være medlem af SF, siger partiets formand i Middelfart, Eigil Kristensen.

Middelfart: Den lokale partiformand Eigil Kristensen modtog tidligt tirsdag morgen Mikkel Dragmose-Hansens udmeldelse af SF på mail.

Og det var ifølge formanden klogt gjort af ham.

- Jeg tager selvfølgelig skarpt afstand fra den lovovertrædelse, han er dømt for. Og hvis ikke Mikkel selv havde meldt sig ud, havde vi i den lokale partiforening bedt landsledelsen ekskludere ham, siger Eigil Kristensen.

Annonce

Han var chokeret, da partiets byrådsmedlem Morten Thomsen sent mandag aften ringede og fortalte om den 30 dages betingede dom, Mikkel Dragmose-Hansen havde fået ved Retten i Odense for blandt andet at true og krænke nogle personer ved at dele billeder med stærkt seksuelt indhold.

Derfor skriver vi navn

Selv om alle domme er offentlige, skriver Fyens Stiftstidende normalt først navn på dømte personer, når de har fået over et års ubetinget fængsel.

Vi fraviger dog denne regel, når der er tale om domme til personer, der indtager eller har indtaget betroede poster. Og det har Mikkel Dragmose-Hansen.

Sander Schmidt Astrup, nyhedschef og redaktionschef

- Jeg er også ked af det på Mikkels vegne, men sådan en dom er ikke forenelig med at være medlem af SF, siger Eigil Kristensen.

Kender kun sagen fra pressen

Han understreger, at han kun kender til sagen gennem pressen.

- Dybest set ved vi jo ikke, hvad Mikkel konkret har foretaget sig. Og selv om jeg har mailet med Mikkel i løbet af tirsdag formiddag, så ved jeg stadig ikke mere om hændelsesforløbet, Mikkel er også omfattet af referatforbudet fra retsmødet, siger Eigil Kristensen.

- Men det er jo en alvorlig sag, når retten idømmer ham 30 dages betinget fængsel, siger Eigil Kristensen.

Mikkel trak sig fra sine poster kun få måneder før, dommen faldt. Begrundelsen var travlhed på arbejde. Er du skuffet over, at han ikke allerede dengang fortalte jer, at der var en retssag på vej?

- Det må være op til Mikkels selv at vurdere, om han burde havde fortalt det, siger Eigil Kristensen.

Det er en alvorlig rid i lakken, SF i Middelfart har fået, når partiets topfigur gennem snart mange år får en dom for seksuelle krænkelser. Kan det næsten undgå at koste jer stemmer?

- Det håber jeg ikke, det gør. Mikkel er ikke dømt som SF'er men som person. Og vi har stadig et stærkt hold af folk uden ridser i lakken, siger Eigil Kristensen.

Undrede det dig ikke dengang, at Mikkel, jeres spidskandidat til både byrådet og regionen, meldte sig ud kun tre måneder før valget?

- Det overraskede mig, men jeg tænkte også, at det var en fornuftig beslutning af Mikkel dengang. Jeg kunne jo se, hvor megen tid sådan noget byrådsarbejde tager, og jeg vidste, at Mikkel havde fået et nyt og meget krævende job i Assens. Så det undrede mig egentlig ikke. Jeg tog det for pålydende. Og samtidig gav det mulighed for at køre en anden dygtig, frisk kandidat, Morten Thomsen, i stilling, Mikkel har jo alligevel siddet i tre perioder, forklarer Eigil Kristensen.

Annonce

Borgmester kalder sagen trist

Formanden for Middelfart Byråd, borgmester Johannes Lundsfryd Jensen (S), har kendt Mikkel Dragmose-Hansen i en længere årrække gennem deres lokalpolitiske arbejde i Middelfart.

Han har dog kun en kort kommentar, da avisen beder om hans reaktion på dommen.

- Det er en umådelig trist sag. Mikkel stoppede i byrådet for mere end en måned siden, og jeg har derfor ikke yderligere kommentarer til sagen, siger Johannes Lundsfryd Jensen.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Storfamilien Junkers tag er styrtet ned i regnvejret: - Tingene bliver nemmere af, at vi ikke sætter os ned og er kede af det

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Vejle Boldklub

VB-træner Peter Sørensen er fortsat uden sejr; vi har spillet til mere, end vi fik

Vejle

Silende regn er skiftet til byger: Højvandsvagten stod op klokken tre i nat for at tjekke en vigtig ting

Hedensted

Anders Bent gik fra 20 forskellige hjemmehjælpere om måneden til fem-seks: De kender mig bedre

Børkop For abonnenter

Regnen var centimeter fra at ødelægge Danmarks smukkeste vandmølle: ‘Vi har råbt op om det siden 2017, men der sker ikke noget’

Alarm 112 For abonnenter

Tre mænd rottede sig sammen og snød sygehus for millioner af kroner: Nu er der faldet dom over dem alle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Løvkvist: Venstre vakler på vippen i Jylland - og det er Ellemanns store chance

Sydjylland

Anders troede, han skulle stemme på Venstre, men kandidattest pegede på et andet parti: - Det er stof til eftertanke

Vejle

Godt nyt til vores egern, fugle og skovelskere: Vejle er suverænt det område i Danmark, hvor flest vil rejse ny skov - 70 millioner er på spil

Vejle For abonnenter

Når det står ned i stænger, og Skovgade svømmer over: Så meget vand kan din bil tåle, før du får problemer

Vejle For abonnenter

Vejlenserne bider til: Burgeren er vigtigere end klimaet i en uge, hvor højvandsvagten sover med gummistøvlerne på

Annonce