Annonce
Vejle

SF kræver klar besked i sagen om personaleflugt fra hjemmeplejen: 'Vi er superbekymrede'

Byrådsmedlemmerne fra SF har bedt om at få sagen om personaleflugt fra Distrikt Vest 2 taget op på næste seniorudvalgsmøde. Nu er der indkaldt til ekstraordinært møde torsdag.  Foto: Mette Mørk
Det er bekymrende, når Vejle Kommunes seniorchef antyder, at medarbejderne i hjemmeplejen ikke har haft fokus på kerneopgaverne. Det mener SF, som har bedt om en række svar i sagen om personaleflugten fra Distrikt Vest 2.

Vejle: Tirsdag formiddag anmodede SF om at få sagen om personaleflugt fra hjemmeplejens Distrikt Vest 2 i Vejle taget op som et punkt på næstkommende seniorudvalgsmøde.

I løbet af syv måneder har cirka 50 ud af de godt 100 ansatte i distriktet meldt deres afgang eller sygemeldt sig, sådan som Vejle Amts Folkeblad beskrev det søndag.

Formanden i udvalget, Kenneth Fredslund Petersen (DF), antydede i første omgang over for avisen, at problemstillingen muligvis kunne vendes under et meddelelsespunkt.

Annonce

- Men det her er for stort til at høre hjemme under en tilfældig meddelelse sidst på dagsordenen. Vi tager problemet meget seriøst og er superbekymrede, siger SF's gruppeformand i Vejle Byråd, Lone Myrhøj.

Vejle Amts Folkeblad skrev første gang om personaleflugten fra Distrikt Vest 2 søndag 8. november.

Hendes kollega i seniorudvalget, Morten Kristensen, sendte derfor anmodningen til forvaltningen tirsdag morgen.

Her bad han blandt andet seniorudvalgsformanden om at redegøre for situationen, om der kunne være gjort noget for at hindre personaleflugten, og hvad der bliver gjort fremadrettet.

Svært at tro på

Lone Myrhøj fortæller, at hendes alarmklokker især ringede, da hun læste, at syge medarbejdere er blevet ringet op af deres leder under deres sygdomsforløb.

- Man skal ikke ringe til syge medarbejdere. Det må man ikke. Man skal give dem tid og støtte til at komme sig, understreger Lone Myrhøj.


Jeg tror på, at vi har medarbejdere, der brænder for det, de laver.

Lone Myrhøj, SF


Hun er samtidig også bekymret for seniorchef Helle Brinchs udtalelser til avisen, hvor hun påpeger, at "der ikke har været nok fokus på kerneopgaverne" blandt medarbejderne i Distrikt Vest 2, og at der derfor "var brug for en forandringsproces".

- Det kan lyde som en kritik af medarbejdernes indsats. Hvis der var brug for udskiftning af medarbejdere og en ny ledelse for at fokusere på kerneopgaverne, så siger man også, at de medarbejdere, der har været der, og dem, der stadig er der, ikke har kunnet finde ud af det. Det har jeg svært ved at tro, siger Lone Myrhøj og fortsætter:

- Jeg tror på, at vi har medarbejdere, der brænder for det, de laver.

Annonce

Ingen informationer i ØU

Det overrasker Lone Myrhøj, at kommunens personaleafdeling - også kaldet HR for "human resource" - blev inddraget i sagen fra Distrikt Vest 2 allerede i maj.

- Vi sidder ellers med HR i økonomiudvalget, og vi har ikke fået oplyst, at der skulle være en udfordring, siger Lone Myrhøj.

Hun understreger, at hun undrer sig meget over, hvorfor politikerne ikke er blevet underrettet om problemstillingerne i distriktet tidligere.

- Det er jeg vildt skuffet over. Hvordan skal vi have en chance for at gøre det bedre for borgerne, hvis vi ikke bliver fortalt, hvad der foregår? spørger hun.


Vi har ikke fået oplyst, at der skulle være en udfordring. Det er jeg vildt skuffet over.

Lone Myrhøj, SF


Samtidig lægger gruppeformanden for SF op til, at der må sættes en grundig undersøgelse af sagen i gang.

- Lige nu er Vejle Kommune er i gang med at undersøge Vejle Kommune. Det er dårlig stil. Det hjælper ikke at frikende sig selv, når man har set stort problem. Vi må tage denne kritik til os og undersøge problemet seriøst. Det andet er for let.

Medlemmerne af seniorudvalget blev tirsdag eftermiddag indkaldt til ekstraordinært udvalgsmøde på formand Kenneth Fredslund Petersens foranledning. Det finder sted torsdag.

Seniorudvalgsformanden og velfærdsdirektør Anne Mette Lund uddyber forvaltningens syn på sagen i et interview samme dag.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Ny VB'er færdig for resten af sæsonen: Ramt af alvorlig knæskade

Annonce